Geocaching banner maken en plaatsen

Geocaching banners zijn leuke herinneringen die aantonen dat je een Geocaching reeks gevonden hebt: het maakt de Geocaching ervaring alleen maar completer. Heel wat geocachers houden van een gekleurd Geocaching profiel en voegen daarom Geocaching banners toe op hun pagina. Maar hoe maak je eigenlijk een Geocaching banner en hoe kan jij een Geocaching banner aan je profiel toevoegen?

Geocaching banner maken

🖼️ Zoek een tool

Om een Geocaching banner te maken, zal je jouw grafische vaardigheden moeten bovenhalen. Mensen met Photoshop skills kunnen hiermee aan de slag. Gelukkig bestaan er leuke online programma’s om je eigen banner te maken. Wij zijn fan van Canva, dat je gratis kan gebruiken, maar er bestaan ook andere tools zoals bannersnack, …

Je kan ook opteren om in plaats van een statische banner een bewegende Geocaching banner te maken. Hiervoor zal je natuurlijk nog wat meer geduld nodig hebben.

🖼️ Bepaal het formaat van jouw Geocaching banner

Banners hebben je in alle groottes en formaten, je kan dus in principe zelf de hoogte en breedte van jouw banner bepalen. Echter raden we aan om je Geocaching banner alvast niet breder te maken dan 750 pixels, dat is immers de breedte van jouw Geocaching profielpagina. Een ideale verhouding is 750 op 300 pixels: zo kunnen andere geocachers deze makkelijk schalen als ze deze kleiner op hun profielpagina willen plaatsen.

🖼️ Ontwerp je banner

Banners heb je ook in alle kleuren en smaken: de ene gebruikt afbeeldingen, de andere gaat aan de slag met tekeningen. Je kan er een leuke tekst bijplaatsen. Laat je maar volledig gaan.

🖼️ Banner uploaden

Eenmaal je Geocaching banner klaar is, moet je deze nog online plaatsen. Dat gaan we doen door deze te uploaden. Vele geocachers gaan hiervoor op zoek naar websites waar ze hun afbeeldingen online kunnen plaatsen, maar soms houden deze websites op met bestaan waardoor je banner dan ineens vervangen wordt door een gek standaard plaatje (zie. bv. Tinypic).

Maar je kan jouw banner perfect uploaden op de website van Geocaching.com zelf. Wanneer je in de cachelisting bent van jouw eigen verstopte caches, kan je in de rechterkolom de Admin Tool ‘Upload Images’ terugvinden.

🖼️ Banner code maken

Nu je banner geüpload is, kunnen mensen deze ook gebruiken. Maar nog handiger (en slimmer) is om code mee te geven: hiermee kan je ook een linkje naar jouw cache toevoegen aan de banner en kunnen gebruikers hun breedte/hoogte aanpassen zodat ze de banner naar hun gewenste formaat op hun profielpagina kunnen plaatsen. Gebruik volgende code voor een Geocaching banner:

<a href=”link naar de cachepagina“><img src=”afbeeldingslocatie” width=”breedte” height=”hoogte“></a>

De zaken in het vet moet je aanpassen:

link naar de cachepagina Voeg hier de URL naar de cachelisting toe. Bij het klikken op de banner ga je dan automatisch naar deze URL.
afbeeldingslocatie Plak hier de URL waar je jouw Geocaching banner hebt geüpload.
breedte Aantal pixels dat jouw banner breed is
hoogte Aantal pixels dat jouw banner hoog is

Geocaching banner op je profiel plaatsen

STAP 1 – Ga op zoek naar de afbeelding

Als je een Geocaching banner op je profielpagina wil plaatsen, moet je natuurlijk een afbeelding hebben. Banners die je krijgt na het voltooien van een geocachereeks zal je gebruikelijk in de cachelisting terugvinden.

STAP 2 – code maken

Om die afbeelding op je profiel te plaatsen, zal je deze in een stukje code moeten gieten. Heb je reeds een code, dan kan je meteen naar stap 3. Deze code ziet er als volgt uit:

<a href=”link naar de cachepagina“><img src=”afbeeldingslocatie” width=”breedte” height=”hoogte“></a>

De zaken in het vet moet je aanpassen:

link naar de cachepagina Voeg hier de URL naar de cachelisting toe. Bij het klikken op de banner ga je dan automatisch naar deze URL.
afbeeldingslocatie Plak hier de URL van de Geocaching banner. Deze kan je vinden door met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en dan afbeeldingslocatie te selecteren.
breedte Aantal pixels dat jouw banner breed mag zijn, als je 2 banners naast elkaar wil plaatsen kan je voor 350 kiezen
hoogte Aantal pixels dat jouw banner hoog is. Als je de verhoudingen van de afbeeldingen wil behouden, dan verwijder je best height=”” uit de code.

STAP 3 – code op profiel toevoegen

Nu je de code hebt, kan je deze aan je profiel toevoegen. Hiervoor ga je naar jouw Geocaching profiel pagina. Bij het klikken op de edit knop (wanneer je profiel leeg is), het tandwieltje rechtsbovenaan (als je reeds banners op je profiel hebt geplaatst) of via deze URL kan je jouw profiel aanpassen. Het stukje code dat je gemaakt of gekopieerd hebt, kan je plakken in het ‘about’ gedeelte. Eenmaal je dit opslaat kan je de banner op jouw profielpagina zien en eventueel nog de hoogte (height) en breedte (width) aanpassen.

Voorbeeld van een stukje code van een Geocaching banner die je kan toevoegen aan de about sectie van je profiel.

3 gedachten over “Geocaching banner maken en plaatsen”

 1. Goede uitleg, voor mensen die voor het eerst aan de gang gaan met een banner 🙂
  Nou inmiddels zijn de cache listings gewoon lekker makkelijk zonder html codes. Een banner maken geen probleem en een eerdere cache kon ik nog wel een link van een banner plakken zonder problemen, met de nieuwe versie zonder html.
  Maar nu krijg ik deze melding
  Remove all images hosted on a third-party website to save changes. Tip: Upload images directly to the cache page with the user-friendly editor.
  Uploaden via geocaching krijg ik dus geen beweging in mijn banner te zien.
  Een idee hoe het nu moet?

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.