OFZE 2017: 10 jaar Oostelijk Flevoland Zeebodem Event

Het OFZE: Oostelijk Flevoland Zeebodem Event.

10 jaar geleden begonnen met een grote groep geocachers bijeengebracht door Masterchef. Hij had de cachers die in Oostelijk Flevoland caches actief aan het leggen waren bijeengeroepen en gevraagd of ze mee wilden helpen in het organiseren van een event. Dat sommigen van hen toen zelf nog nooit een event bezocht hadden werd in de aanloop naar het event snel omgezet, zodat voor ieder alles snel duidelijk werd. Een gezellige dag organiseren voor andere cachers.

OFZE2015

Het eerste event met meer dan 100 nieuwe caches in Nederland

Met het aanstekelijke enthousiasme dat in een grote groep gaat werken, was al snel een groot aantal caches op voorhand beschikbaar en toen werd het magische getal van 100+ genoemd. Dat zou voor Nederland een eerste maal zijn dat op een event zo veel nieuwe caches uitkwamen. In goed overleg met Kruimeldief, de toenmalige reviewer in NL, werd het mogelijk gemaakt. Een reactie die nog altijd duidelijk is bij gebleven tijdens het ophangen van de kaart waarop de nieuwe caches geplot waren, ja dat zijn de oude bestaande caches.. Euh, nee, dat zijn de nieuwe caches.. en een mooie vragende blik op het gezicht achterlatend.

OFZE2016-2

Ondanks de missende ervaring werd het een erg leuke dag dat zeker voor een herhaling vatbaar was. Zo is ook geschied, en in de jaren die volgden zijn een aantal van de oude groep elk om een eigen reden uit de organisatie gestapt, maar vele zien we elk jaar nog met veel plezier terug. Op dit moment bestaat het OFZE team uit: AMTS, Kelientje en Masterchef.

De camping in Dronten: de ideale locatie voor OFZE

We zijn met het event begonnen op de camping in Dronten, daar hebben we een locatie waar een hapje en een drankje, in een gezellige en ongedwongen sfeer genuttigd kan worden. Wij zijn dan ook blij dat we hier elk jaar gebruik van hebben kunnen maken. Op de camping zitten we lekker warm, daar het tijdstip van het event elk jaar in november gekozen is. Zo hebben we wel regen en sneeuw gehad, die dan de dag weer een extra dimensie geven. De laatste jaren ook aangevuld met de geocachingshop, zodat de bezoekers ook een aanvulling van de geocache tools, of nieuwe ideeën kunnen opdoen.

OFZE2013

OFZE2016

In de afgelopen jaren hebben we altijd één doel voor ogen gehad: er een mooie dag van maken. Dat we daar tot nu toe in zijn geslaagd blijkt ook wel uit de snelle reacties om een ‘Will attend’ te plaatsen als het event gepubliceerd is.

Met een uur tot anderhalf uur is de locatie gevuld en moeten we vaak al aan de wachtlijst beginnen. Het is bijna elk jaar gelukt om iedereen die toch aangemeld had via de wachtlijst een plekje te kunnen geven, maar helaas hebben we ook een aantal maal nee moeten verkopen.

OFZE 2017: herinneringen aan 10 jaar OFZE

Met nu de 10e editie in zicht, hebben we besloten het feestje iets uit te breiden. We beginnen nog steeds op de camping, met een Meet & Greet (GC77WY3). Hier halen we graag de herinneringen aan de afgelopen jaren op. Maar op zaterdag 11 november 2017 vieren we ons 10 jarig bestaan in de Meerpaal.

OFZE 2017

| OFZE2017| 10th anniversary (GC6D6YA)  is inmiddels uitgegroeid tot een Mega event en zal gehouden worden midden in Dronten. Hier hebben we genoeg ruimte om te parkeren, wat te eten en drinken en binnen gezellig elkaar op te zoeken. Wil je graag woodies ruilen of verzamelen, ook aan jou is gedacht. Ook zullen er meerdere shops aanwezig zijn.  In de Meerpaal zullen we alles van de afgelopen jaren in een iets grotere vorm uitzetten, waarbij we het doel om er een mooie dag van te maken als gedachten hebben gehanteerd. Natuurlijk sluiten wij het weekend weer af op de camping met een Bye Bye(GC77WY4).

Heb jij ook zin om dit samen met ons mee te maken, kijk dan voor meer informatie op: www.ofze.nl

OFZE2017

Dan zien wij jullie graag.

Het OFZE team.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.