Drents Geocache Event: Kings and Queens & Eerste GPS Maze in Nederland

Het Drents Geocache Event, een groep van 9 enthousiaste geocachers heeft het heft in handen genomen om in 2025, in de “oranje” week, de week waarin onze Koning zijn verjaardag viert, een fantastisch mooi evenement neer te zetten. Van 23 April tot en met 28 April 2025 zal er van alles te beleven zijn in onze Oerprovincie Drenthe. Er zullen caches uitkomen in diverse soorten, maten en verschillende moeilijkheden.

Kings & Queens – GCAAAWM

Op ludieke locaties zullen ook kleinere events gehouden worden met leuke activiteiten voor jong en oud. Het hoogtepunt van de Geocache feestweek zal liggen op zaterdag 26 April 2025 van 9.30 uur tot 18.00 uur bij De Bonte Wever in Assen: dan organiseren we het geocache event Kings and Queens (GCAAAWM).

En nu is al duidelijk dat wij de allereerste GPS Adventures MAZE in Nederland mogen houden.

De Bonte Wever is alvast klaar om ons te ontvangen.

GPS Adventures Maze: eerste keer in Nederland?

GPS Maze icoon

Een GPS Adventures Maze is een reizende tentoonstelling waarin de onderwerpen GPS en Geocaching voor alle leeftijdsgroepen worden toegelicht met een breed scala aan interactieve elementen. Het woord MAZE betekent doolhof, aangezien de eerste tentoonstellingen gestructureerd waren als een doolhof (zoals in de IKEA winkel manier: 1 way in 1 way out). Geocaching.com heeft een eigen type cache dat ook in de statistieken voorkomt. Daar staat het niet vermeld onder de naam “Maze”, maar onder “GPS Adventures Exhibit”. Deze tentoonstellingen worden meestal samen met Giga óf Mega even georganiseerd.

Het doolhof, de tentoonstelling, gaat over ontdekken. Ontdekken wat Geocaching is en hoe je het zelf kunt spelen. Ook zal de geschiedenis van Geocaching wordt getoond, evenals de vele facetten van dit wereldwijde spel. Je kunt veel dingen vinden en leren die je altijd al wilde weten over Geocaching, bijvoorbeeld verstopplaatsen, D- en T-moeilijkheidsgraden, alle soorten caches, speciale caches of trackables . Alles wat maar met deze leuke hobby te maken heeft. De tentoonstelling zelf duurt vaak meerdere dagen, voor of na de bijbehorende Mega of Giga event.

Mogelijke voorstelling van een GPS Maze. En dit is zeker niet op schaal. Maar om een idee te geven wat je kunt verwachten.

Nu we voldoende Will attends op het Kings and Queens Mega-Event hebben bemachtigd hebben wij de toestemming om deze GPS Maze aan jullie allemaal te laten zien. Wil je hier ook bij aanwezig zijn, zet dan even jouw will-attend op de geocache-pagina. Wij gaan onze plannen nog verder uitwerken om een prachtig evenement voor jullie neer te zetten. Uiteraard kost dit een behoorlijk aantal euro’s waar we ook sponsoren voor zoeken en een beroep doen op Provinciale en gemeentelijke ondersteuning.

Opwarmen naar het event met Kraak de kluis

In de 12 maanden voorafgaand aan het Kings and Queens Mega event komen wij iedere maand langs in één van de prachtige 12 provincies van Nederland. Niet alleen om gezellig bij elkaar te komen tijdens een event, maar natuurlijk ook mogelijke vragen te beantwoorden.

Naast het samenkomen is er ook nog een leuke twist, want tijdens elk van deze events is er ‘in de buurt’ een sleutel verstopt. Rond elk event zal er een puzzel verschijnen, waarmee je de locatie van de sleutel kunt achterhalen. Weet jij deze sleutel als eerste te vinden, dan kun je daar tijdens het Kings and Queens Mega Event een kluis mee openen en een prijs mee winnen! Ontdek ook meer informatie over de Kraak de Kluis events.

Wil je op de hoogte blijven?

Houd dan volgende website in de gaten: www.drentsgeocacheevent.com

5 gedachten over “Drents Geocache Event: Kings and Queens & Eerste GPS Maze in Nederland”

  1. De hyperlink “geocache-pagina” ( “…Wil je hier ook bij aanwezig zijn, zet dan even jouw will-attend op de geocache-pagina…” ) verwijst naar een niet bestaand adres !

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.