Drents Geocache Event: kings and queens & eerste GPS Maze in Nederland

Vanuit de vrijwilligersgroep GeoTour Kop van Drenthe ontstond vorig jaar een nieuw project: een groot meerdaags event in Drenthe. Van de Koningsnacht tot de voormalige Koninginnedag een Oranje Geocache Feestweek. Van 26 April tot en met 30 April 2023 zal er van alles te beleven vallen in de Oerprovincie Drenthe. Er zullen caches uitkomen in diverse soorten, maten en verschillende moeilijkheden.

Kings & Queens – GC9NHG4

Op ludieke locaties zullen ook kleinere evenementen gehouden worden met leuke activiteiten voor jong en oud. Het hoogtepunt van de Geocache feestweek zal liggen op zaterdag 29 April 2023 van 9.30 uur tot 18.00 uur bij De Bonte Wever in Assen: dan organiseren we het geocache event Kings and Queens (GC9NHG4).

Daarbij hopen we zo spoedig mogelijk de aanvraag te kunnen doen voor de 1e GPS Adventures MAZE in Nederland.

GPS Adventures Maze: eerste keer in Nederland?

GPS Maze icoon

Een GPS Adventures Maze is een reizende tentoonstelling waarin de onderwerpen GPS en Geocaching voor alle leeftijdsgroepen worden toegelicht met een breed scala aan interactieve elementen. Het woord MAZE betekent doolhof, aangezien de eerste tentoonstellingen gestructureerd waren als een doolhof (zoals in de IKEA winkel manier: 1 weg in 1 weg uit). Geocaching.com heeft een eigen type cache dat ook in de statistieken voorkomt. Daar staat het niet vermeld onder de naam “Maze”, maar onder “GPS Adventures Exhibit”. Deze tentoonstellingen worden meestal samen met Giga óf Mega even georganiseerd.

Het doolhof, de tentoonstelling, gaat over ontdekken wat Geocaching is en hoe je het kunt spelen. De geschiedenis van Geocaching wordt getoond, evenals de vele facetten van dit spel. Je kunt veel dingen vinden die je altijd al wilde weten over Geocaching, bijvoorbeeld verstopplaatsen, D- en T-beoordelingen, alle soorten caches, trackables of speciale caches. Alles wat met deze hobby te maken heeft. De tentoonstelling duurt vaak meerdere dagen, voor of na de bijbehorende Mega of Giga event.

Mogelijke voorstelling van een GPS Maze. En dit is zeker niet op schaal. Maar om een idee te geven wat je kunt verwachten.

Eerst hopen we op voldoende Will attends op het Kings and Queens event: dus wil je erbij zijn, stel dan even jouw will attend in. Vervolgens kunnen de plannen verder uitgewerkt worden. Uiteraard kost net als de GeoTour dit een behoorlijk aantal euro’s waar we weer sponsoren voor zoeken en een beroep doen op Provinciale en gemeentelijke ondersteuning.

Wil je op de hoogte blijven?

Houd dan volgende website in de gaten: www.drentsgeocacheevent.com

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.