Geocaching onderzoek 2024 – deel 3

De voorbije weken namen jullie opnieuw massaal deel aan het geocaching onderzoek 2024. Hierin stellen we allerhande vragen om uit te zoeken hoe geocachers te werk gaan en hoe ze denken over bepaalde thema’s.

De voorbije weken konden jullie al heel wat resultaten ontdekken, maar er zijn nog verschillende thema’s die de komende weken aan de beurt komen. Vandaag gaan we het hebben over Adventure Labs: voor 10% van de geocachers de meest favoriete geocachetype, terwijl ook voor 10% is dit het minst favoriete cachetype (zie onderzoek 24 – deel 1)

Deel 1Geocaching info en statistieken
Deel 2Geocache verstoppen
Deel 3Adventure Labs
Deel 4Trackables
Deel 5Woodies
Deel 6Geocaching reviewers

Een duik in de resultaten

📊 Ik heb al eens een Adventure Lab gedaan

Ja90,9%
Nee9,1%

De overgrote meerderheid van dit onderzoek heeft intussen als eens een Adventure Lab gedaan. Het is intussen reeds 5 jaar geleden dat Geocaching Adventure Labs in een nieuw jasje werden gestoken en waarbij je nu gebruik moet maken van een aparte app om dit geocaching type te kunnen vinden en loggen. Hierdoor zijn er meer geocachers die ooit aan de slag gegaan zijn met een Adventure Lab.

📊 Ik heb zelf al eens een Adventure Lab gemaakt

Ja34.1%
Nee65.9%

Er moeten natuurlijk ook geocachers zijn die zo’n Adventure Lab in elkaar steken. Dat is moeilijker dan je denkt, want je moet aan enkele voorwaarden voldoen om een credit te krijgen voor een Adventure Lab te maken. Daarnaast moet je ook heel wat stappen doorlopen om je Adventure Lab in te dienen. 1 op 3 geocachers heeft dat intussen reeds voor elkaar gekregen: dat vinden wij opmerkelijk veel.

📊 Ik vind Adventure Labs leuk

Eens68,8%
Neutraal24,7%
Oneens6,5%

Bijna 7 op 10 geocachers vinden de Adventure Labs leuk. Dat is best een aardig aantal, we kunnen dus duidelijk stellen dat Adventure Labs toch al goed ingeburgerd zijn bij geocachers en dat ze dit een tof concept vinden.

📊 Ik vind Lab-Arts leuk

Eens38,9%
Neutraal45,5%
Oneens15,5%

Ook met Adventure Labs kan je leuke figuren op de kaart zetten, maar vinden geocachers dat ook leuk? Je hebt verschillende soorten lab-arts: sommige vormen een mooie wandeling, bij andere moet je dan weer op 1 plaats blijven om alle vragen te beantwoorden. Heel wat geocachers zijn hier vrij neutraal over. Bijna 1 op 6 geocachers vindt lab-arts maar niets.

📊 Adventure labs tellen beter als 1 gevonden geocache

Eens33%
Neutraal36,7%
Oneens30,3%

Een Adventure Lab met 5 punten telt als 5 gevonden geocaches voor je geocaching statistieken. De ene geocacher vindt dat net leuk, terwijl de andere geocacher het beter zou vinden dat dit als 1 gevonden geocache zou tellen. De meningen over deze stelling zijn zeer verdeeld zoals je kan zien aan de resultaten.

📊 Adventure Labs functionaliteiten

EensNeutraalOneens
Adventure Labs moeten in de Geocaching app geïntegreerd worden68,2%24,4%7,4%
De filtermogelijkheden bij Adventure Labs zijn te beperkt23,4%67,9%8,7%
Favorietpunten voor Adventure Labs zouden handig zijn49,5%40,3%10,2%

Een oud zeer van geocaching Adventure Labs is dat je hiervoor een aparte app nodig hebt: 2 op 3 geocachers is van mening dat deze beter in 1 app geïntegreerd worden. Wij vinden dat er niet veel filtermogelijkheden zijn voor Adventure Labs, geocachers blijven daar eerder neutraal over. Favorietpunten voor Adventure Labs lijkt dan weer wel een goed idee: bijna 1 op 2 geocachers zou dat handig vinden. Nu kan je een Adventure Lab een beoordeling geven die vermeld wordt bij de AL in de app, echter kan je hier niet op filteren wat wij wel een gemis vinden.

📊 Adventure labs horen thuis bij geocaching

Eens65,5%
Neutraal24,4%
Oneens10,1%

Adventure Labs zijn anders dan de andere geocaching types: je hebt een aparte app nodig, er zijn andere filtermogelijkheden, er bestaan geen favorietpunten, ieder adventure lab telt als meerdere gevonden geocaches voor je statistieken. Toch vinden ongeveer 2 op 3 geocachers dat Adventure Labs thuis horen bij Geocaching.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts, BP Publishing en GeocachingShop (neem zeker een kijkje op hun leuke websites!) mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Deze week zijn er liefst 5 winnaars! Ontdek hieronder de winnaars van deze week. Vul hieronder het mailadres in dat je opgaf tijdens het onderzoek en ontdek meteen of je gewonnen hebt. Volgende week maken we de nieuwe winnaars bekend 😉

  Hoera, je hebt gewonnen! We nemen binnenkort contact met je op.

  We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

  Volgende week publiceren we de volgende resultaten van het Geocaching Onderzoek 2024. Uiteraard zullen er dan opnieuw 5 nieuwe winnaars zijn.

  2 gedachten over “Geocaching onderzoek 2024 – deel 3”

  1. Zeer leuk en leerrijk, die adventure labs. Helaas wordt veel misbruik gemaakt van het locatieveranderen van de smartphone, waardoor die dan zogezegd op de plaats vd labcache gaan zijn en de vragen “unlocken” terwijl ze thuis in de zetel zitten…

   Beantwoorden
   • Hoi Nicolas, bedankt voor jouw mening. Zelf zouden we niet weten hoe je dat doet (we wisten niet dat dit kon), maar zouden wij het ook niet echt doen. Iedereen speelt natuurlijk hoe hij/zij zelf wilt (dat maakt het spelletje ook leuk). Ik zou mij er ook niet voor opjagen.

    Beantwoorden

  Plaats een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.