Geocaching onderzoek 2024 – deel 4

De voorbije weken namen jullie opnieuw massaal deel aan het geocaching onderzoek 2024. Hierin stellen we allerhande vragen om uit te zoeken hoe geocachers te werk gaan en hoe ze denken over bepaalde thema’s.

Er werden verschillende vragen gesteld over trackables en woodies tijdens het geocaching onderzoek en vandaag nemen we de resultaten hiervan met jullie door. Deze week kijken we naar trackables, volgende keer zijn woodies aan de beurt. Benieuwd hoe jullie over dit thema denken.

Deel 1Geocaching info en statistieken
Deel 2Geocache verstoppen
Deel 3Adventure Labs
Deel 4Trackables
Deel 5Woodies
Deel 6Geocaching reviewers

Een duik in de resultaten

📊 Ik heb ooit al een trackable op reis gestuurd

Ja80,2%
Nee19,8%

Wanneer je regelmatig gaat geocachen zal je vroeg of laat wel eens een trackable tegenkomen. 4 op 5 geocachers heeft zelf al eens een trackable de wijde wereld ingestuurd op zoek naar leuke verhalen en vele kilometers.

📊 Ik vind trackables leuk

Eens70,4%
Neutraal24,7%
Oneens4,9%

70% van de geocachers is fan van trackables. Een kleine 5% van de geocachers vindt trackables dan weer niets. We kunnen dus wel stellen dat trackables een goede toevoeging zijn voor geocaching.

Echter zijn trackables geen reden die ons zal overtuigen om naar een specifieke geocache te gaan. Slechts 9% van de geocachers zal eerder een cache zoeken met trackables dan zonder.

EensNeutraalOneens
Ik ga eerder op zoek naar een cache waar er trackables te vinden zijn dan naar een cache zonder trackables.8,9%30,1%61%

📊 Wat doen we met trackables?

EensNeutraalOneens
Ik neem vaak trackables mee uit geocaches57,1%25,6%17,4%
Ik kijk naar het doel van een trackable55,3%29,2%15,4%
Ik discover iedere trackable die ik tegenkom32,5%28,1%39,4%

Trackables kan je meenemen om deze later terug in een nieuwe cache achter te laten. Bijna 6 op 10 neemt vaak een trackable mee. Goed om weten is dat iedere trackable ook een doel heeft: meer dan de helft van de geocachers kijkt hier ook effectief naar.

Je hoeft de trackable niet mee te nemen, je kan deze ook discoveren wat wil zeggen dat je aangeeft dat je deze trackable gezien hebt maar niet hebt meegenomen. Bijna 1 op 3 geocachers doet dat voor iedere trackable die ze tegenkomen. Ongeveer 4 op 10 doet dat niet.

We vroegen iedereen ook of er regels moeten komen hoe lang iemand een TB kan bijhouden voor die hem verder laat reizen. Bijna 40% van de deelnemers zou dat wel een goed idee vinden. Of dit praktisch ook haalbaar zou zijn lijkt ons dan weer bijna onmogelijk.

Eens39,3%
Neutraal41,3%
Oneens19,4%

📊 Travel Bug Hotels zijn leuk

Eens66,4%
Neutraal28,3%
Oneens5,3%

Misschien ben jij er wel al eens eentje tegengekomen? Travel Bug hotels zijn ideale plaatsen om trackables achter te laten. Deze geocaches worden zelfs speciaal gemaakt om trackables voor een tijdje op te vangen zodat een andere geocacher deze dan weer kan meenemen. 2 op 3 geocachers is van mening dat dit leuke geocaches zijn.

📊 TB races zijn leuk

Eens20,5%
Neutraal50,3%
Oneens29,1%

Wist je dat er zelfs races bestaan met trackables? Wij hebben deze zelf ook enkele jaren proberen organiseren, maar de eerlijkheid gebied ons dat het heel erg moeilijk is om dit eerlijk te laten verlopen

Het leuke is wel dat er zeker een publiek voor is, want 1 op 5 geocachers vind dit leuk. Zou jij nog eens willen deelnemen aan een TB race?

📊 Ik verzamel trackables

Eens20,7%
Neutraal31,1%
Oneens48,2%

We vroegen ons af of er ook fervente trackable verzamelaars zijn: sommige trackables kan je bijvoorbeeld krijgen na een event of bij het vinden van een geocache, er zijn ook gekende verzamelreeksen van trackables (zoals de Dutch Geocoin). Bijna 1 op 5 geocachers verzamelt trackables. Leuk!

📊 Trackables verdwijnen vaak

Eens72,1%
Neutraal24,3%
Oneens3,6%

Geen idee of de vorige vraag er wat mee te maken heeft, maar geocachers hebben toch het gevoel dat trackables vaak verdwijnen. Meer dan 7 op 10 cachers bevestigd deze stelling.

📊 Ik ga in de toekomst nog trackables kopen

Ja60,6%
Nee39,4%

De slotvraag van vandaag is of geocachers in de toekomst nog van plan zijn om trackables aan te schaffen. Het antwoord hierop is een duidelijke JA: meer dan 60% zal in de toekomst nog een trackable aanschaffen.

Dit kleine hebbedingetje kost niet superveel en we zagen eerder reeds dat geocachers dit leuk blijven vinden.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts, BP Publishing en GeocachingShop (neem zeker een kijkje op hun leuke websites!) mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Deze week zijn er liefst 5 winnaars! Ontdek hieronder de winnaars van deze week. Vul hieronder het mailadres in dat je opgaf tijdens het onderzoek en ontdek meteen of je gewonnen hebt. Volgende week maken we de nieuwe winnaars bekend 😉

    Hoera, je hebt gewonnen! We nemen binnenkort contact met je op.

    We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

    Volgende week publiceren we de volgende resultaten van het Geocaching Onderzoek 2024. Uiteraard zullen er dan opnieuw 5 nieuwe winnaars zijn.

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.