Travel Bug Hotel

Een leuke bijkomstigheid bij Geocaching zijn trackables: travel bugs en geocoins die reizen van geocache naar geocache om een mooi avontuur te beleven. Niet iedere cache is even geschikt om deze trackables achter te laten, maar sommige caches zijn juist specifiek ontworpen om trackables te ontvangen. Zo ook Travel Bug Hotels: dit zijn geocaches waar geocachers hun travel bugs kunnen droppen of ophalen.

Kenmerken van een Travel Bug Hotel

Travel Bug Hotels hebben geen opgelegde vereisten, maar vaak hebben deze wel dezelfde kenmerken:

🏨 Een Travel Bug Hotel geocache heeft minimaal een regular grootte, het is immers moeilijk (zelfs onmogelijk) om trackables in microcaches achter te laten.

🏨 Meestal is het een eenvoudige traditionele geocache (of een simpele puzzelcache)

🏨 Travel Bug hotels kunnen gaan van een simpele Tupperwaredoos tot een heel erg creatieve behuizing die echt op een hotel lijkt.

🏨 Vaak kan je deze vinden op plaatsen die makkelijk bereikbaar zijn en waar veel mensen voorbijkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan snelwegen, luchthavens, restaurants, …

🏨 Het doel van een Travel Bug Hotel is om travel bugs te helpen om hun doel te bereiken

🏨 Meestal staat in de cachenaam Travel Bug Hotel of TB hotel vermeld.

🏨 Iedere geocacher is welkom om deze cache te vinden en loggen ongeacht ze travel bugs willen ruilen, achterlaten of meenemen of helemaal geen travel bug actie ondernemen.

🏨 Vaak vraagt de CO van een Travel Bug Hotel om 1 TB te ruilen voor 1 andere TB. Dit is echter een suggestie, want volgens Geocaching.com mag je dit niet verplichten. Maar zie het als een ongeschreven regel: wat is een TB hotel immers zonder gasten?

Geocaching Zuid Afrika - Table Mountain Travel Bug Hotel

 

TB Hotels in België en Nederland

Als we even kijken naar TB Hotels in België en Nederland dan merken we dat er meer dan 400 verspreid liggen! Tijd dus om er enkele leuke hotelletjes uit te pikken waar je trackables zeker in goede handen zijn!

🛏 Antwerp City – Train TB Hotel – GC2A5VJ

Een ideale plek voor een Travel Bug Hotel: de stad Antwerpen. Hier vlakbij de Schelde kan je op een fantastisch leuke plek dit Hotel komen zoeken.

Antwerp City - Train TB Hotel

🛏 Carpool Windgat TB Hotel – GC1M764

Aan de carpoolparking langs de Mechelsesteenweg aan de afrit van de E314 in Leuven kan je op zoek gaan naar dit TB Hotel om je travel bugs verder op weg te helpen.

🛏 Bonus Rondje Lint TB Hotel – GC68ZFX

Om dit Travel Bug Hotel te vinden zal je eerst het Rondje Lint moeten afwerken. Deze geocachereeks bestaat uit 13 traditionals, 1 multi en deze bonuscache dat ook het TB Hotel is.

🛏 Matteo’s TB-Hotel – GC6FH9Q

Deze cache werd geplaatst naar aanleiding van de communie van Matteo in 2016. Als cadeau wilde hij zijn eigen cache in Star Wars stijl en zo geschiedde.

Matteo's TB-Hotel

🛏 TB hotel F.O.T.R. – GC3BY7H

Wanneer je in de buurt bent van Sint-Katelijne-Waver dan moet je beslist even afzakken naar dit TB Hotel. En Hotel mag je in dit geval wel letterlijk nemen, want deze cache is ingekleed als een mooi hotel.

🛏 TB Hotel de Lekkerhoek – GC56FYG

Nadat er in de Lekkerhoek een Bed & Breakfast verscheen, vond de CO van deze cache het hoog tijd om hier een Travel Bug Hotel te plaatsen.

TB Hotel de Lekkerhoek

🛏 Krabbeplas BONUS TB HOTEL – GC6WGNJ

Om deze cache te kunnen vinden zal je eerst het reeksje Krabbeplas in Vlaardingen moeten zoeken. Dit is immers de bonus en tevens TB hotel van deze reeks.

🛏 Home of Team BiBiBird (TB-hotel) – GC6J936

Vlakbij het stadion van PSV in Eindhoven kan je op zoek gaan naar dit Travel Bug Hotel. De cache zal je kunnen vinden in de Ventoseflat, een oude sigarenfabriek uit de jaren 30.

🛏 Coin en TB Hotel Oostereiland !! – GC3H0HA

Een unieke locatie voor een Travel Bug hotel is het Oostereiland in Hoorn. Hier vlakbij de grashaven kan je op zoek gaan naar de cache en jouw travel bugs en coins veilig achterlaten.

🛏 TB Hotel Riel – GC4K66D

Een leuk en mooi Hotel voor travel bugs kan je terugvinden in Riel. De Co had reeds eerder in Bergen op Zoom een TB hotel (GC4JK5K) geplaatst, maar deze is intussen gearchiveerd.

TB Hotel Riel

 

Welk Travel Bug Hotel kan jij aanraden? Waar laat jij jouw trackables achter?

4 gedachten over “Travel Bug Hotel

 1. mariimma

  Ik ben nog niet zo lang aan het cachen, maar heb inmiddels wel ervaren dat de TB-hotels die ik bezocht heb, inderdaad heel erg van kwaliteit verschillen.
  Sommigen zijn net iets beter dan de zogenaamde “potjepleur-cache”. Bij mij om de hoek ligt er zo eentje: een tupperware-trommel die verstopt ligt onder een paar takken in een bos. Ik heb de trommel drie keer in handen gehad en alledrie de keren was de trommel nat en het logboekje vochtig tot nat.

  Dat lijkt me toch wel een indicatie van matig onderhoud…

  Als ik zelf een trackable wil droppen, dan rijd ik er iets verder voor naar een niet-officieel “hotel”: de eindcache van een multi die vrij vaak bezocht wordt. Veel mooiere plek.

  Ook zit er bij mij in de buurt een tradi die geen officieel TB-hotel is die ik vaak gebruik om TB’s te droppen of te ruilen.

  Sowieso weet ik niet zo goed wat ik vind van die ongeschreven regel om één op één te ruilen. TB’s willen reizen, niet gevangen zitten in een “hotel”…..

  Om ook nog even positief te zijn…

  Deze caches met “hotel” in de naam, vind ik aanbevelers:

  GC616AH in Wijchen
  GC50TF9 in Bree (België)

 2. Bernice

  Wat een leuke lijst – ik ga ze noteren!

  zelf heb ik eens gezien waar ik naartoe wil (maar ben er nog niet geweest):
  GC6CN64 – TB Kazerne ‘Spuit 11’ (Nieuwstadt – Limburg – NL)
  GC536YY – De Grootste van Nederland !?!?!?! (Horst, Limburg – NL)

  wel zelf geweest, er liggen vaak gast maar zelf kan je er ook een gast zijn 🙂
  GC6TX0H – De Barnevelder 2.0 (TB Hotel XXL) – (Barneveld NL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.