27 Nieuwe Geo-arts uit 2020

Het begint een traditie te worden: ieder jaar blikken we terug op de vele geo-arts die verschenen zijn (zie ook 2017, 2018, 2019). En ook dit jaar kunnen we natuurlijk niet uitblijven!

Je zou haast denken dat er iedere week wel een geo-art verschijnt :). Ook dit jaar kwamen er weer heel wat verschillende kunststukjes op de kaart waar ontzettend veel moeite is ingekropen. Wij speurden de kaart af naar enkele opvallende geo-arts: ongetwijfeld zijn er enkele aan onze aandacht ontsnapt, geef gerust door in een reactie welke geo-art uit 2020 zeker ook tot dit lijstje mag behoren.

🖌️ Vogels

Dit vogelhuisje is gebouwd uit mysteriecaches: liefst 64 stuks en 6 bonussen vormen dit ‘nestkastje’. Veerelken schotelt ons met deze geo-art een lusvormige wandeling voor van liefst 18 kilometer in Herzele. Starten kan je doen aan de kerk van Sint-Antelinks. Ontdek alle info over deze reeks waar je alles mag uitvogelen bij de eerste cache van deze reeks (GC8NBP8)

🖌️ Appel

In Glimmen kan je deze appel terug vinden. Elke dag in januari verscheen er een nieuwe puzzel en op het einde kon je zien dat al dee caches samen een geo-art appel vormden. Dit kunstwerkje werd afgesloten met De Appel puzzel (GC8JJND)

Appel - Glimmen

🖌️ Rondje drol

Ongetwijfeld het smerigste rondje dat dit jaar is verschenen is dit Rondje Drol in Zeeland. De drolcaches geven jou een leuke wandeling van 35 caches plus een bonus gespreid over 11 kilometer door een natuurgebied en landelijke wegen. Er wordt aangeraden om deze route per fiets te doen.

🖌️ Arrow

In Ursel heeft CO Team Pasy zijn inspiratie gevonden bij de tv-serie Arrow. 25 puzzels die te maken hebben met deze tv-serie zullen jou een wandeling opleveren van 6 kilometer die enkel te voet afgelegd kan worden. De CO raadt aan om deze cachereeks te combineren met Geobrick (GC91T0F) zodat je een tocht hebt van 9 à 10 kilometer.

🖌️ Bootje varen

Een toepasselijke naam voor deze geo-art, want je kan het al raden: bij deze cachereeks(en) ga je inderdaad met jouw bootje mogen varen. Het Tjongerevent heeft voor ons een vaartocht georganiseerd in Grou waar je door een stukje kanaal en het prachtige stuk natuurgebied “De Alde Feanen” zal varen. Daarna gaat u via de meren weer richting uw startpunt. Alle info bij nummer 1 (GC8PVGT).

🖌️ Vriendschapstoer

Het ziet er alvast heel erg mooi uit deze geo-art: het stelt het ZIBU symbool voor, een symbool dat door de kunstenaar Debbie Zylstra Almstedt ontworpen is als een symbool voor vriendschap. Het is een reeks met 2 routes (10 en 15 kilometer) met 60 caches en de superbonus. Een mooie reeks dus tussen Veldegem en Zwevezele. (GC8GJ1B)

🖌️ Lit it mar Snije

In Beetsterzwaag kan je dit sneeuwvlokje terugvinden. Het is een kersttrail die bestaat uit 25 caches plus een bonuscache. Ideaal voor de kerstperiode! Ontdek alle info: GC922Q8

🖌️ Slee

Als we het dan toch over sneeuw hebben, dan kunnen we naadloos overgaan naar deze slee. Wie een slee ziet denkt meteen aan WInterpret: CO WoSyHi maakte voor ons deze slee en bijhorende wandeling van 10 kilometer over wandelpaden. Tijd voor Signal’s Winterpret. (GC93EGT)

🖌️ Days Before Christmas

In Elberg staat er intussen ook een prachtige kerstboom op de kaart. Allen vormen ze leuke puzzeltjes die elk apart gevonden kunnen worden want ze vormen geen echte trail. Er zitten wel enkele leuke puzzels tussen :). Ontdek deze geo-art: GC8G21Z

🖌️ Biertoerke ‘Den JoRuViSt’🍻

In Imde kan je een Bierglas terugvinden dat verdacht veel weg heeft van een Duvel glas. Dat is Den Joruvist geoart. Met deze reeks kan je 24 potjes scoren en een bonus, de CO geeft aan dat er een mooie variatie is aan cache-containers: santé!

Biertoerke Joruvist geo-art

🖌️ I ❤ 🍺

Nog zo’n geo-art die in het teken staat van bier is I ❤ 🍺. Enkele CO’s gingen de samenwerking aan om 4 rondjes te maken die vertrekken aan de B&B Place 2 beer. Voor deze reeks moet je wel naar de Oostkantons van België, maar het voordeel is dat je eens een streek leert kennen die wat anders heeft dan het Vlaamse karakter 😉

I love beer - geo-art

🖌️ Glas Duvel

Belgen zijn echte bierliefhebbers, want er is nog een bier geo-art! Wanneer de CO al gaarne ne keer een Duveltje drinkt bij het oplossen van de puzzels van een geo-art, besloot hij om dan maar eens een Duveltje op de kaart te tekenen. Een rondje van liefst 76 caches en een bonus en een tocht op mooie fietspaden doorheen groot Oudsbergen: de lengte is ongeveer 27 kilometer. Mooi resultaat en hopelijk ook gesponsord door Duvel ;). Ontdek deze geo-art: GC90K80

🖌️ Someren

Nog een opvallende geo-art is deze in Someren: het lijkt wel een plaatsaanduiding op een kaart te zijn. Het is een geo-art die gemaakt is om een fietsroute langs 28 plekjes in en om Someren aan te duiden. Een mooie route van liefst 33 kilometer. Ontdek alle info: GC8Y4T1

🖌️ Rondje Knook

Als je aan knoken denkt, dan denk je aan honden: dat dacht de CO van deze reeks. Honden zijn immers verzot op knoken. Bij deze geocachereeks mag je 44 Jigidi-puzzels maken van verschillende hondenrassen. Bij iedere puzzel krijg je een vraag over dat hondenras en kan je op pad. Een rondje van 17 kilometer tussen Mopertingen en Veldwezelt. Ontdek alle info bij nummer 1 van deze reeks (GC8TR4C).

🖌️ De kerktoren

Team Beberg was niet aan hun proefstuk toe met deze geo-art, want ze hadden al eens een geo-art gemaakt (nl. muzieknoot of nood). Deze keer besloten ze om een kerktoren te maken. 27 puzzels die je een leuke wandel- of fietsroute zullen opleveren in Midden-Limburg.

Kerktoren geo-art

🖌️ Dovenwereld 🤟🏻

Een andere bijzondere geo-art die dit jaar is verschenen, is deze Dovenwereld geo-art in Zoutleeuw. Je raadt het al, een geo-art die volledig in het teken staat van de dovenwereld en gebarentaal. Een heel gevarieerd rondje dat je best per fiets doet: 30 kilometer lang met 81 caches!

Geo-art dovenwereld

🖌️ Grote Beer & Kleine Beer

Wie goed kijkt naar deze figuren zal ongetwijfeld de sterrenbeelden Kleine Beer (bovenaan) en Grote Beer (onderaan) zien. Een korte reeks waarbij de sterren jou zullen helpen om alle caches in Rijkevorsel terug te kunnen vinden. Ontdek alle info van deze cachereeks hier: GC8H18F

🖌️ QR scan route

Nog in Zeeland kwam deze geo-art tevoorschijn. 2 letters die een woord vormen waarmee we meteen weten wat we zullen moeten doen: QR codes scannen. Een leuk rondje van 15 kilometer in Koudekerke met 25 caches die zich niet meteen laten vinden.

QR scan route

🖌️ De Tempeliers

In Vlassenbroek is CO P@je aan de slag gegaan met een geo-art in het teken van de Tempelorde. Ga jij mee op kruistocht om alle caches van deze geo-art te kunnen vinden? De Tempeliers is een rondje van 19 kilometer met 60 caches. Vergeet zeker niet om de noodzakelijke tools mee te brengen!

Geo-art De Tempeliers

🖌️ Le poisson – De vis

In Komen kan je terecht om dit visje te vangen. De vis is een geo-art met 33 mysteriecaches en een bonus (eerste van deze reeks: GC8PABH). Dit is een rondje van ongeveer 12 kilometer dat je te voet of met de fiets kan afwerken. Vergeet zeker ook niet je hengel mee te nemen: er zitten enkele hengelcaches tussen.

🖌️ de Bloem in ‘s-Hertogenbosch

Wanneer je dagelijks met planten en bloemen bezig bent, dan maak je toch gewoon een Bloem als geo-art? Deze prachtige bloem is dit jaar verschenen in ‘s-Hertogenbosch: de ideale manier om deze stad te leren kennen.

Geo-art - De bloem

🖌️ Ster van Beieren

Ten noorden van Brugge, in Koolkerke, is er een kleine geo-art verschenen die de ster van Beieren vormt. Een geo-art van 10 caches plus een bonuscache. Iedere cache kan gevonden worden na het oplossen van een Jigidi puzzel. Uiteraard zal je alle caches vinden in en rond het Fort van Beieren. Ontdek alle info in de bonus: GC92375

🖌️ Puzzle Mania

Fans van Jigsaw puzzels kunnen hier zeker en vast hun hartje ophalen, want hier kan je een geo-art terugvinden met alleen maar online legpuzzels. De geo-art Puzzle Mania is te vinden tussen Velsen en Haarlem.

geo-art Puzzle mania

🖌️ Challenge

Wie al eens op zoek is naar een leuke Geocaching uitdaging, komt al snel terecht bij challenge geocaches. Dat inspireerde CO sam&co en ze gingen aan de slag met het maken van verschillende Geocaching challenges, meer zelfs: ze maakten er een heuse geo-art van! Slaag jij erin om alle challenges af te werken? (een van de caches: GC8KMYE)

🖌️ Candelitas

Candelitas is de Spaanse vertaling voor theelichtjes en wat zien we hier: een theelichtje. Met deze geo-art is de CO niet aan zijn proefstuk toe, want vorig jaar maakte deze ook een theelichtjes geo-art. Dit theelichtje bestaat uit 32 mysteriecaches die samen een toertje van 9 kilometer vormen in en rond Zandvliet. Een ideaal rondje om met de fiets te doen op het jaagpad en door het bos. Alle info: GC8NGNZ

In het archief

Helaas zijn er ook enkele geo-arts verschenen die intussen alweer in het archief zitten. We geven deze hier een eervolle vermelding

🖌️ Thenremonde

Geo-art Thenremonde in Dendermonde

🖌️ The Virtual Ghost Of Wurfeld

The Virtual Ghost of Wurfeld geo-art

5 gedachten over “27 Nieuwe Geo-arts uit 2020”

  1. In dit overzicht ontbreekt nog de (kleine) geoart in de vorm van de letter G, op de Grote Markt in Groningen. Bonuscache: GC91VCY (https://www.geocaching.com/geocache/GC91VCY). De geoart bestaat uit 7 puzzels, variërend in moeilijkheid van D2,0 – D5,0, een bonus van labcaches in de binnenstad van Groningen (GC8YMM9), een multi in de Groningse binnenstad, en uiteraard de afsluitende bonus van de G. Puzzelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen!

    Beantwoorden
  2. Wat ik enorm op prijs zou stellen in een dergelijk bericht, is de vermelding of een reeks in Nederland of België ligt. Door na de plaatsnaam bv even NL of BE tussen haakjes te vermelden. Aan de plaatsnamen kan ik het niet altijd afzien.

    Anders dan dat: tof om deze verzameling zo te zien! Kan wel wat op het ‘want-to’go’lijstje

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.