Creatieve Poldervogels (CreaPol) in Reeuwijk

Na 3 geslaagde Multi’s (Disney in Concert – GC6N40Z, Jan van Haasteren – GC734Y5 en De Snorkels – GC7875A) wilde ik nu een trailtje neerleggen. Maar wat en waar? Na wat zoeken kon ik een mooie route vinden bij Polsbroek. Het Polsbroek is een mooi stukje natuur en lekker rustig, dat ging dus goed komen. En welk thema zal ik dan nemen? Net als bij de 3 multi’s die al liggen neem ik voldoende tijd om een goed plan te maken.

Een bruggetje naar de Poldervogels

En dan kom ik op bezoek bij mijn broer op de boerderij. Zij hebben in samenwerking met StaatsBosBeheer besloten om een uitkijkpost boven de melkput te creëren. Er zal een grote brug komen vanaf het wandelpad. Wandelaars kunnen via de brug een kijkje nemen in de stal. Het melken van de koeien kan daarvandaan ook gezien worden. Er komt een toilet en een grote ruimte met veel wanden waar informatie op komt te staan.

Wow, dat klinkt als de plaats waar de bonus van mijn trail kan komen. Ik overleg met mijn schoonzus en ze is direct dol-enthousiast. Maar dan is het thema wel ‘Poldervogels‘ zegt ze erbij. Mmmmm, dat is wel handig. Dan ben ik klaar met twijfelen.

Ik ga op zoek op het internet en loop tijdens een bezoek op Texel bij een vogelinformatiecentrum naar binnen. En daar ontstaat het uiteindelijke plan. Ik vind daar een vogelzoekkaart. Dat is het… Op die manier kan ik veel vogels laten zien en kan de wandelaar er nog wat van leren. Helemaal top!

Ontelbare vogelideeën

Na mijn cache-weekend Texel ga ik op zoek naar de mogelijkheid om verschillende caches te maken. En dan blijkt dat er veel op internet te vinden is. Ik maak een lijstje met creatieve mogelijkheden die ik leuk vind. En dat zijn er ongemerkt best veel. Eerst maar eens een rondje wandelen om te kijken hoeveel kilometer het rondje dan gaat worden. Dan weet ik ook hoeveel caches ik ongeveer neer kan leggen.

Ondertussen maak ik een borduurpatroon van één van de vogels. Dit is écht een grote klus, dus maar snel beginnen. Ik ga op visite bij onze voormalige oppas. Bij haar haal ik verschillende kleuren borduurgaren. En ik start direct met borduren. Heerlijk tijdens de lange donkere avonden in de winter. Ondertussen zoek ik verder naar andere mogelijkheden en sommige worden tussendoor al uitgevoerd. Er staat een grote doos in het hoekje van de keuken en deze wordt langzaamaan voller en voller. De 3D-printer, knutselen met papier, haken, 3D-verf, hout graveren, bouwen met lego, haken met loombandjes, en ga zo maar door.

Als onze schoonzus op visite komt en ik haar de verschillende creaties laat zien begint ze bijna te stuiteren. ‘Wat leuk!’ Ik vraag haar wanneer de brug geplaatst gaat worden. En dat blijkt al heel snel te zijn. Tja, ik ben nog niet zo ver. Maar zij vindt dat geen probleem. Het sanitair-gedeelte is ook nog niet klaar en het hoeft natuurlijk niet direct klaar te zijn.

Het rondje wordt uitgebreid met een labcache

En dan krijgen we met Corona te maken. Ik word naar huis gestuurd en heb hele dagen de tijd om te knutselen. Toen ging het snel. Er was alleen nog één probleem. Op de route staat een woonhuis met eigenaren die niet van wandelaars langs het huis houden. Als ik daar een cache neer leg, dan weet ik zeker dat ie binnen 2 dagen geript is. Hoe ga ik dat oplossen? Als er niets ligt dan ziet het rondje er niet als een rondje uit. Maar ook dat probleem wordt vanzelf opgelost. Ik kreeg namelijk een mail dat ik een Labcache neer mocht ‘leggen’. Hé, dat is ideaal. Dat kan niet geript worden en op dat gedeelte (bij de molen) is genoeg om te vragen en om informatie te geven.

Ik doe weer mijn wandelschoenen aan en wandel de 8 km nog maar eens. Nu peil ik coördinaten en zoek ik vragen voor de lab-cache en de multi die er tussen gaat komen. Ik stuur een bericht naar de boswachter en verwacht snel bericht omdat mijn schoonzus e.e.a. al met hem besproken heeft.

Bij thuiskomst krijgt mijn man de opdracht om een aantal waterdichte kisten te maken. Ik geef hem de maten door en na 2 weken staan er verschillende zwarte kisten naast de volle doos in onze keuken.
Tijd om e.e.a. te gaan plaatsen. En zo ga ik steeds met 3 caches op pad om te plaatsen.

CreaPol start met een event

Als dan blijkt dat events weer mogen word ik helemaal blij. We gaan deze route in de lucht gooien tijdens een event! En zo sta ik op de eerste dag van de zomervakantie bij mijn broer op de boerderij om vele cache-liefhebbers te verwelkomen. Wie zin heeft in een wandeling krijgt een formulier met de coördinaten mee en kan op pad. In de loop van de middag komen de caches online. Na een poosje komen de eerste wandelaars terug met een hoop leuke verhalen.

’s Avonds loopt mijn mailbox vol met leuke berichten en veel favo-punten. En tot op de dag van vandaag ontvang ik leuke verhalen in logjes en van mijn broer en schoonzus die verschillende cachers spreken omdat ze de auto bij hen op het erf mogen parkeren.

Wat hebben we een leuke hobby! Wil je zelf op zoek naar CreaPol? Dan moet je afzakken naar Reeuwijk om de 17 caches en de labcache te kunnen vinden. Alle info kan je terugvinden in de bonuscache van deze reeks (GC8W5B0).

Groeten van CachingDiana

4 gedachten over “Creatieve Poldervogels (CreaPol) in Reeuwijk”

  1. Wat een leuk stukje, Diana. Het event zag ik langs komen volgens mij maar toen waren we net op vakantie. Klinkt echt als een super leuk rondje.

    Beantwoorden
  2. Een schitterend rondje. Heel veel tijd en creativiteit in dit rondje gestoken. Eenvoudige caches met prachtige creaties. En dat allemaal in een mooie rustige omgeving. Wij hebben volop genoten van dit rondje.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.