QR Scan Route in Koudekerke

Na het plaatsen van enkele, simpel te vinden traditionals (soms met een speciaal tintje), was het voor mijn dochter en mij tijd om eens een geo-art in elkaar te zetten.

Plannen werden gemaakt welke art en er werd uitgezocht wat we ervoor moesten doen om iets moois op de kaart te zetten. Bij het bedenken van de puzzeltjes voor deze geocachereeks en het uitzoeken van fictieve coördinaten, kwamen we op het idee om een ronde neer te leggen met de coördinaten die te achterhalen zijn, zoals de titel vermoed, met een scan van een QR code.

Een nieuwe geo-art op Walcheren

24 stuks en een bonus die onderweg te vinden is door nog een 6-tal scans van QR-codes, die ter plaatse gedaan moeten worden om het eindcoördinaat te vinden. De 25 fictieve coördinaten die de geo-art vormen geven de letters QR weer op de kaart tussen Koudekerke en Middelburg op het mooie eiland Walcheren in Zeeland. Dit eiland kent al verschillende mooie geo-arts zoals rondje drol en de Walcherse letterbox trail: echt de moeite waard.

Het lastige van een route uitstippelen is dat de fysieke caches verder dan 161 meter van een bestaande of een eigen cache af moeten liggen. Op Walcheren liggen reeds heel wat caches en geo-arts waardoor al sterk bepaald wordt wat de route moet worden. In ons geval betekende dat we de oorspronkelijke route enigszins moet aanpassen om elkaar niet in de weg te zitten.

Ontdek het Walcherse Poldergebied

Wanneer dit eenmaal gelukt was, kon een aanvang gemaakt worden met het verstoppen van de caches op een leuke en variërende manier. Met een aantal verrassende technieken en soms ook erg lastig te vinden caches lijkt ons dat redelijk gelukt ( intussen bevestigen de logs dit, waardoor we uiteraard zeer tevreden zijn). De route loopt over mooie paden en wegen in een polder gebied. Hier zitten een aantal stukken tussen waar alleen bestemmingsverkeer mag komen, een ander deel gaat over fietspaden waardoor het lopen of per auto afgaan van de route een stukje lastiger wordt maar nog steeds te doen is. We geven echter wel aan dat de route het best per fiets afgelegd kan worden. In totaal is de route een kleine 15 kilometer en dus met zoeken en alles erbij is er een redelijke tijd nodig om het geheel af te ronden. De meeste logjes geven aan dat men toch een uur of 3 à 4 bezig is geweest en dat sommige van de 25 caches best lastig te vinden zijn. De eerste cache van deze reeks kan je hier vinden: GC8VA34.

Na een kleine maand hebben we een uitermate tevreden gevoel over onze verstopte route en hebben we enorm veel positieve logjes en FAVO-punten mogen ontvangen. Verschillende loggers hebben het over de gevarieerde manier van verstoppen en het mooie landschap waarover men een weg moet banen en de caches moet zoeken. Ook wordt het uiteindelijk ontdekken van de BONUS met plezier vermeld. Onderweg 6 scans, die helemaal niets zeggen, maken toch dat de coördinaten gevonden kunnen worden. Wanneer men dus deze ronde eenmaal wil doen, vergeet dan niet een apparaat mee te nemen die QR-codes kan scannen of een goede App op de telefoon te zetten die dit kan.

Vragen en onderhoud

Omdat mijn dochter en ik erg fanatiek zijn, liggen de caches er prima verzorgd bij en reageren we zo snel als mogelijk op vragen en of opmerkingen op de caches, die onderweg aangemerkt worden. Vragen zoals een kleine extra hint of parkeergelegenheid, maar ook dat er iets niet klopt of vermist of defect is, worden binnen een dag opgelost. Een klein negatief puntje is wel dat we al enkele malen de metalen, waterdichte pillendoosjes met schroefdop al een paar keer hebben moeten vernieuwen omdat sommige mensen deze blijkbaar toch aantrekkelijk vinden om mee te nemen 🙁

Met liefde en plezier vervangen we deze om de giga leuke hobby van ons en alle mede-cachers toch optimaal te houden. Maar laten we vooral zorgen dat het voor iedereen die op zoek gaat leuk blijft en we alles weer in de oorspronkelijke staat terug brengen. Eenieder is van harte welkom om onze leuke route te komen volbrengen en allemaal lachende smileys op de kaart te zetten.

Veel cache plezier en succes met de route.

Met vriendelijke geo-groeten, Patrick en Larissa Roman, team Paanlaki

1 gedachte over “QR Scan Route in Koudekerke”

  1. Nog nooit qr codes gedaan, dus weer iets om uit te proberen. Hopen gauw weer tijd te hebben om naar Walcheren te gaan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.