3 Kerst Geo-Arts

Kerstmis komt er met rasse schreden aan als we de adventskalenders mogen geloven. Ieder jaar verschijnen hier en daar dan wel enkele leuke Geocaching kersttrails. Dit jaar waren er zelfs 3 CO’s die een stapje verder gingen en er een heuse Kerst Geo-Art van gemaakt hebben: geef toe, een kerstboom, een sneeuwvlokjes en een slee doen je toch meteen aan Kerst denken? Ontdek snel de leuke kerst geo-arts zodat jij jouw kerstvakantie nog leuker kan maken met deze kerstwandelingen.

🎄 Days Before Christmas

Heb jij deze prachtige Kerstboom geo-art al gezien? Deze kan je sinds enkele dagen terugvinden op de Geocaching kaart van de gemeente Elburg. Het bijzondere aan deze geo-art is dat het eigenlijk allemaal losse geocaches zijn, ze vormen met andere woorden dus geen trail.

In totaal zijn het 35 caches en dus ook 35 mysteriecaches die elk een leuke puzzel hebben. En daar heeft de CO wel werk van gemaakt: het zijn niet de allermoeilijkste puzzels, maar ze zijn wel bijzonder leuk. Wij waren alvast fan van puzzel nummer 34 🙂 . Ontdek zelf deze leuke geo-art: GC8G21Z

❄️ Lit it mar Snije

Als Kerstmis er aan komt, denken en hopen we steeds dat het gaat sneeuwen. We koppelen heel vaak sneeuw aan Kerstmis ook al is het toch al even geleden dat het nog eens gesneeuwd heeft op Kerstmis. Maar dat heeft de CO (De_Kerstman) dus wel geïnspireerd om een leuke geo-art van een sneeuwvlokjes op de Geocaching kaart te zetten. Vorig jaar plaatste De_Kerstman trouwens het rondje ‘Noflike Krystdagen’. Vele mensen hebben deze met veel plezier gelopen dus waren we er al snel uit om dit jaar opnieuw iets te maken.

Deze trail zal je terugvinden in Beesterzwaag waar je in totaal 25 caches zal kunnen vinden en als je alle cijfertjes noteert zit er zelfs een extra bonus in. Maak je klaar voor een wandeling van 8 kilometer: GC922Q8

De kersttrail gaat voornamelijk door het zogenaamde Reigerbos. Het is een zeer afwisselende tocht met delen gemengd bos, dennenbos en langs bosranden met open velden. We hebben geprobeerd om in het rondje genoeg variatie aan te brengen qua verstopmanieren. Op een aantal plekken dien je als cacher even iets extra’s te doen om het logrolletje te pakken te krijgen.

🛷 Slee

Voor de derde Kerst geo-art Signal’s Winterpret (GC93EGT) kregen we CO WoSyHi te pakken die over zijn slee geo-art kan vertellen:

Het werd weer tijd voor een nieuwe geo-art in de regio Blesdijke – Paasloo. In de driehoek Wolvega – Steenwijk – Oldemarkt heb ik reeds meerdere geo-arts gemaakt: een klein visje nabij Heerenveen, de boot en vis vaartrail bij Grou voor het TjongerEvent en natuurlijk de Signal emoticon.

De eerste Signal geo-art heeft ongeveer twee jaar gelegen en heeft zo rond de 1700 teams mogen verwelkomen. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Op sommige plaatsen heeft de natuur dan weer een beetje rust nodig, zo’n grote serie laat toch altijd zijn sporen na.

Met deze slee-serie van 30 caches heb ik geprobeerd een verrassende route te maken die over wandel-, fiets- en schouwpaden gaat. Ook gaat de route door het bos, over de hei en door de velden, alles komt voorbij. De totale route bedraagt zo’n 10 kilometer met enige uitloop als je de multi-cache “Dead end” en de mysteries “Aliens” en “Pijltjes en Kleurtjes” wil doen. Dan is de route ongeveer 14 km.

De caches zelf zijn eenvoudige petlings maar wel op logische plaatsen en met goede hints zodat de caches goed te vinden zijn. Bonusgetallen zitten op elke cache, in totaal zitten alle getallen er 5x in. De bonus zelf heeft een groter formaat en is geschikt voor kleine TB’s en coins.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.