Signal the Frog

Onlangs verscheen er een nieuwe geo-art in Nederland van Signal the Frog. Geocachers die wel vaker op de Geocaching.com website komen, zullen deze kikker wel reeds kennen. Het is dan ook de officiële mascotte van Geocaching.com

Een kikker als mascotte

Misschien is het je wel opgevallen dat Signal een antenne op zijn hoofd heeft? Geocaching.com koos een kikker als mascotte omdat dit het enige dier is dat een antenne op zijn hoofd heeft. Voor GPS gebruikers is een antenne noodzakelijk, dus was de keuze eenvoudig gemaakt.

Signal the Frog: een stukje geschiedenis

Deze mascotte is reeds ontworpen in de begindagen van Geocaching.com, bedoeling was om een mascotte te kiezen die de technologie en de natuur vertegenwoordigt. Sindsdien is Signal een waardige mascotte geworden voor Geocaching en kom je hem soms wel eens tegen op de Geocaching website, op Geocaching spullen, trackables, … Maar je kan hem ook tegen het lijf lopen op ieder Mega-event, vergeet dan niet om hem even op te zoeken zodat je zijn tracking code kan ontdekken!

Signal is een populaire kikker: een nieuwe geo-art!

Signal is vertrouwd geraakt bij de geocachers en echt populair geworden: intussen verscheen er zelfs een geo-art van hem in het buitengebied van Wolvega en Steenwijk. Aan de westkant van de A32.

De start van de route, uiteraard bij nummer#1 (GC7JCH8, is in Oldemarkt waar een grote parkeerplaats voldoende ruimte geeft voor vele auto’s. Daarna wordt koers gezet naar Rijksmonument Driewegsluis in Nijetrijne. Een perfecte plaats voor een eerste stop.
Vervolgens over kleine paden en landweggetjes richting Ossenzijl. Een uitstapje naar dit dorpje is zeker een aanrader. Hier zit ook het bezoekerscentrum van StaatsBosBeheer voor de Weerribben.

Geo-art Signal the Frog

Het vervolg van de route gaat via IJsselham en Paaslo naar Basserveld. Onderweg komt U langs de Tonmolen, zeker een stop waard! Na Basserveld gaan we richting Blesdijke in Friesland.
Hierna volgt een uitstapje het bos in naar een eeuwenoude grafheuvel waarna je via het zandpad terug naar Steenwijkerland gaat. Lekker doorfietsen tot aan de campings en het klimbos. Nu is de bonus niet meer ver weg en bent u op korte afstand van de parkeerplaats.

Ook deze route is bedoeld als fietsroute. Hij gaat over goed begaanbare paden, zowel kleine landweggetjes als fietspaden. De route zal in de toekomst iets aangepast worden. De gemeente West-Stellingwerf is bezig met de renovatie van enkele fietspaden wat tot medio april 2019 zal duren.

De puzzels zijn gemaakt om eenvoudig op te kunnen lossen. Je moet eerst wel even de clou weten. Even goed kijken naar de emoticons en het juiste invullen in de checker en je hebt de route van 125 caches zo compleet.

Blog geschreven in samenwerking met Sybolt en Hilde (Team WoSyHi)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.