8 Geocaching tips tijdens advent

Advent is een periode waarin we aftellen naar Kerst. Tijdens deze periode van het jaar steken we iedere week een lichtje aan om de donkerste dagen van het jaar door te komen. De adventsperiode duurt ongeveer 4 weken en begint 4 zondagen voor Kerstmis. Om af te tellen naar Kerstmis zijn adventskalenders ontstaan: deze beginnen op 1 december en lopen tot en met 24 december. Ook geocachers gaan creatief om met Adventskalenders en wij gingen op zoek naar enkele leuke Geocaching initiatieven met een Adventskalender.

🕯️ Advent in het Kuinderbos

De Adventskalender in het Kuinderbos loopt reeds sinds 26 november en zal er elke dag tot en met 24 december een nieuwe geocache verschijnen. 30 stuks in totaal die beschikbaar zullen zijn tot begin april 2023. Je zal een wandeling van 9 kilometer kunnen maken in het mooie Kuinderbos. Hier kan je alvast de eerste cache van deze Geocaching route terugvinden: GCA2CVB

🕯️ * Kryst Stjer *

Bij Beetsterzwaag in Zuidoost Friesland kan je iedere dag een nieuwe geocache ontdekken tijdens advent. Het is niet de eerste keer dat er een trail geplaatst wordt door de geheimzinnige CO De_Kerstman: hij is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Dit jaar heeft hij een wandeltocht van ongeveer 11 kilometer voor jullie in petto. Eerst enkele Jigidi puzzels oplossen en daarna kan je op pad: vergeet niet om goed schoeisel mee te brengen want het parcours kan drassig zijn. Puzzel jij ook iedere dag mee? De eerste cache kan je alvast hier vinden: GCA1X04

🕯️ Advent 2022

De Snuffelaars kunnen ook dit jaar niet uitblijven met een Adventserie. Al enkele jaren staan zij garant voor een geocachereeks in het Savelsbos in Gronsveld. De volledige Advent serie werd in 1 keer vrijgegeven en vormt een mooie geo-art in de vorm van een ster. Nadat je de Jigidi puzzels opgelost hebt wacht jou een wandeling van 9 kilometer door een mooi natuurgebied vol bomen. Hou rekening met de vrij steile hellingen: ook bij deze Geocaching route wordt goed schoeisel aangeraden. Ontdek snel deze route: GCA0V4T

🕯️ Advent-Event

In Zuid-Holland kan je tijdens advent iedere dag een advent-eventje meepikken georganiseerd door Team ZHE. Zoals ze het zelf beschrijven: een Advent-Event-Serie om te vieren dat Kerst in aantocht is. Sluit jij aan op één van de eventjes, iedereen is van harte welkom. Linkje naar het event van 3 december: GCA1KKA.

🕯️ Geoadvent

Ook de mannen van Geocache Radio organiseren dit jaar opnieuw GeoAdvent. GeoAdvent is een Adentskalender voor geocachers waarop iedere dag van de Advent er een nieuwe uitdaging komt van de kerstman. Zoals je waarschijnlijk al kan raden zal je hem kunnen helpen door iedere dag te geocachen. Wil jij de uitdagingen van de kerstman ontdekken? Ga dan snel naar de GeoAdvent website.

🕯️ Iedere dag een Hebbes woodie

Liefhebbers van woodies kunnen ook hun hartje ophalen, want je kan iedere dag tijdens Advent woodies winnen met Hebbes, onze Geocachen-mascotte. Deelnemen is heel eenvoudig: ga naar de wedstrijdpagina, geef je mailadres op en je speelt iedere dag mee. Veel succes!

🕯️ Geocaching Adventskalenders uit het verleden

Het is natuurlijk niet het eerste jaar dat er Geocaching Adventskalenders verschijnen. Ook in het verleden waren er al geocachers die geocaches geplaatst hebben met als thema advent. Het voordeel van deze geocachereeksen: je kan ze allemaal bekijken en je hoeft dus niet iedere dag op een nieuwe cache te wachten. Heel wat Geocaching adventsreeksen zijn reeds verdwenen, maar sommige kan je nog vinden.

AdventscachesLinkje
De Geologen Adventtrail #1 🎄GC936Q5
GG9 AdventkalenderAdventcaches van de GGS

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.