De kerktoren

Wat eraan vooraf ging

Na een eerste geo-art volgt bijna vanzelf sprekend een tweede geo-art! Na al die lovende woorden over de muzieknoot of nood hadden we de smaak al snel te pakken om een nieuwe geo-art op de kaart te zetten. Het eerste waar je dan naar op zoek gaat zijn de plekken waar je een aantal caches kunt en mag plaatsen. Dat was nog even een gedoe: we moesten van diverse instanties een go krijgen maar na wat over en weer gemaild te hebben was het gelukt. Het werd het prachtige bos, het Munnichsbos.

De Kerktoren: een nieuwe geo-art

Het thema speelden al een hele tijd door ons hoofd, niet dat we zo’n heilige boontjes zijn maar onze mooie Basiliek inspireerden ons om het thema religie te kiezen. De opzet zou hetzelfde worden als bij de muzieknoot: moeilijke puzzels, makkelijke puzzels, foefjes en weetjes. In totaal werden op deze manier 27 mysteries bedacht en gemaakt. De mannelijke helft ging  gelijktijdig aan de slag met het outdoor- gedeelte voor te bereiden.

Afbeelding met gras, gebouw, kerk, huis

Automatisch gegenereerde beschrijving
Basiliek St. Odilienberg

De puzzels: religie als rode draad

Het uitgangspunt van de kerktoren-serie was dat ze wel “te doen” moesten zijn, ook voor niet religieuze cachers! Zo werd het ene na het andere idee uitgewerkt. De puzzels hebben allen iets met religie te maken, sommige wel met een knipoog! Religie is een breed onderwerp, het was de uitdaging om zoveel mogelijk facetten erin te verwerken. Al met al zijn we hier een klein jaar mee bezig geweest voor dat alles op papier stond. Het moet gezegd worden dat dit een enorme bulk werk was.

Na maanden voorbereiden was het dan zover, alles werd in het veld uitgezet, nog eens gecontroleerd en ingediend voor review. En toen kwam het Corona-tijdperk waardoor de caches klaar stonden maar niet online kwamen… 11 mei 2020 was het dan zover: de nieuwe geocaches werden gepubliceerd, alsook onze kerktoren geo-art.

Het outdoor-gedeelte: Munnichsbos

In het Munnichsbos (Monnikenbos) vindt u nog ongerepte natuur die men zijn gang laat gaan door oude dode en omgevallen bomen niet op te ruimen. Hiervan wordt dankbaar gebruik gemaakt door vele vogels, paddenstoelen, mossen en varens. Vooral spechten hebben het hier zeer naar hun zin. Zo zijn alle in Nederland voorkomende soorten, zoals de kleine en grote bonte specht, de groene en zwarte en de middelste bonte specht, vertegenwoordigd.

In deze mooie, afwisselende  omgeving werd de 9 km lange route uitgezet. We hebben geprobeerd om de cachebehuizingen – allemaal microcaches – goed te verstoppen. Bij sommige caches heb je een hengel nodig. Dit hebben we niet alleen gedaan vanwege de extra dimensie maar ook omdat de wilde zwijnen nogal huis kunnen houden in het gebied en de cache op deze manier op veilige hoogte kon worden geplaatst. De één blijkt iets moeilijker te vinden dan de ander en dan zit je vaak ook nog met iets afwijking😒.

Zelf op zoek gaan naar de Kerktoren.

De kerktoren staat op de kaart!  Vanaf dag één komen vele cache-teams naar het mooie midden-limburg, zelfs veel Duitse en Belgische teams.

De diversiteit in de puzzels en de verschillende moeilijkheidscategorieën worden als positief en plezant ervaren. Ook de variatie in het outdoor gedeelte en de omgeving zorgen ervoor dat er veel favo’s worden gegeven en positieve reviews.

Meer informatie kun je vinden bij de eerste van de kerktoren, GC8H97P.

We wensen jullie veel plezier en devotie bij deze serie!

Team Beberg, John en Marianne

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.