Geocaching onderzoek 2020 – deel 5

We zijn intussen toe aan het laatste deel met resultaten van het Geocaching onderzoek 2020. We kijken in dit deel naar de juist/fout vragen. Hiermee willen we kijken welke invloed Geocaching heeft op jullie dagdagelijkse leven en bezigheden.

Een extra woordje uitleg

📊 Geocaching is mijn primaire vorm van bewegen

Juist48,03%
Fout51,97%

Bewegen is gezond en als Geocaching daarbij kan helpen: zoveel te beter! Goed 48% van de geocachers geeft aan dat het hun primaire vorm van bewegen is. Leuk dat Geocaching bestaat voor deze mensen.

📊 Ik heb vakanties gepland om te geocachen

Juist45,59%
Fout54,41%

Dit vinden wij een verrassend hoog cijfer: dat je tijdens jouw vakantie gaat geocachen is heel normaal. Maar goed 45% heeft al eens een vakantie gepland om te gaan geocachen. Dat is bezig zijn met je hobby.

📊 Ik spendeer het meeste van mijn vrije tijd aan Geocaching of eraan te denken

Juist47,51%
Fout52,49%

Geocaching werkt verslavend: eens je de microbe te pakken hebt, dan laat deze jou niet meer los. Bijna 1 op 2 geocachers is op één of andere manier met Geocaching bezig tijdens zijn/haar vrije tijd.

📊 De meeste van mijn vrienden zijn geocachers

Juist17,75%
Fout82,25%

Het zou toch makkelijk zijn mocht iedereen Geocaching kennen, maar dat is natuurlijk het leuke aan deze hobby: niet iedereen kent Geocaching. Een grote meerderheid van de geocachers geeft aan dat ze ook vrienden hebben die niet geocachen.

📊 Ik behoor tot een lokale Geocaching groep

Juist33,09%
Fout66,10%

1 op 3 geocachers zit in één of andere Geocaching groep: deze zien elkaar op Geocaching events of gaan samen geocachen. Tof!

Hoorns Cache Event 2016

📊 De hoofdreden waarom ik buiten kom tijdens mijn vrije tijd is om te geocachen

Juist48,08%
Fout51,92%

Buiten komen is de grootste Geocaching motivatie (zie het eerst deel van dit onderzoek) en voor bijna 1 op 2 geocachers is het zelfs de hoofdreden om buiten te komen tijdens hun vrije tijd.

📊 Ik gebruik of heb in het verleden Geocaching gebruikt voor business doeleinden (teambuilding, networking, …)

Juist8,17%
Fout91,83%

Geocaching als teambuilding op het werk: heb jij dit al eens voorgesteld aan de HR-manager? Goed 8% heeft Geocaching al eens gebruikt voor business doeleinden: een teambuilding, een Geocaching webshop, Geocache-reizen, een koffiehuis met als thema Geocaching.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors Geocoins for all, GcProducts en Gc Rogier Geovlogs mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Vul hieronder jouw mailadres in en ontdek of jij een prijs gewonnen hebt. Deze week zijn er liefst 3 winnaars!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Prijzenpot-1024x576.jpg

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.