5 conclusies na het Geocaching onderzoek 2020

Liefst 2100 unieke geocachers hebben meegedaan met het Geocaching Onderzoek. In vergelijking met de voorbije jaren (in 2019: bijna 1500) was dat opvallend meer, we vermoeden dat de voorbije Corona-periode er natuurlijk voor iets tussen zat. Door al jullie antwoorden zijn we natuurlijk ook iets wijzer geworden hoe jullie over Geocaching denken. Alle resultaten kan je nog eens nalezen door te klikken op de linkjes hieronder.

Deel 1Geocaching motivaties
Deel 2Geocaching voorkeuren
Deel 3Geocaching mening (deel 1)
Deel 4Geocaching mening (deel 2)
Deel 5Invloed van Geocaching op vrije tijd

Conclusies

🔎 Dankzij Geocaching komen we uit ons kot

Blijf in uw kot! (quote van Maggie De Block naar aanleiding van de Corona-lockdown). Wel dankzij Geocaching komen mensen net buiten: het is immers de allergrootste motivatie voor geocachers. Geocaching zorgt er dus voor dat mensen buiten komen. (zie resultaten over de Geocaching motivaties).

Kaart

🔎 De meningen over Geocaching zijn verdeeld

Geocaching is een spel waarbij je het kan spelen zoals je zelf wil: er zijn zoveel mogelijkheden. En eigenlijk zien we dat ook terug in jullie antwoorden. Er zijn ongeveer evenveel geocachers die nanocaches leuk vinden als geocachers die dit niet leuk vinden, evenveel geocachers die puzzels te moeilijk vinden als mensen die dit niet vinden. Net zo voor creatieve caches als voor caches in een moeilijker terrein: je hebt ongeveer evenveel mensen die dit belangrijk vinden als mensen die dit niet zo belangrijk vinden. Er zijn heel wat type cachers, ontdek snel welke jij bent.

Nano-cache

🔎 Geocaching zorgt ervoor dat we op vakantie gaan

Goed 45% van de geocachers geeft aan dat ze al eens een vakantie gepland hebben om te geocachen. Dat is best wel veel. Op vakantie geocachen doen heel wat mensen: ideaal om nieuwe plekjes te leren kennen. Maar heel wat geocachers plannen dus ook een vakantie specifiek om te geocachen: misschien staat een tripje naar HQ in Seattle of de oudste geocaches in Amerika ook wel op jouw todo-lijst? Ga goed voorbereid op reis met onze tips!

🔎 2 op 3 geocachers gebruikt een GPS

Een Geocaching GPS heb je niet voor niks, terwijl er heel wat (gratis) Geocaching apps zijn. Dus vinden we het opvallend dat 2 op 3 geocachers gebruik maken van een GPS om te geocachen. Natuurlijk zijn er ook heel wat geocachers die hun GPS combineren met een smartphone app.

🔎 We vinden goed onderhoud voor een geocache heel erg belangrijk

Niet de creatieve van een cache, niet correcte coördinaten, maar een goed onderhouden cache vinden we het allerbelangrijkste aan een geocache. Als je van plan bent om ooit een geocache te verstoppen, weet dan dat geocachers hierop kunnen afknappen. Hou er dus rekening mee dat je deze niet alleen moet leggen, maar ook af en toe moet nalopen: lees onze tips voor een goed Geocaching onderhoud.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors Geocoins for all, GcProducts en Gc Rogier Geovlogs mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Vul hieronder jouw mailadres in en ontdek of jij een prijs gewonnen hebt. Omdat het de laatste keer is voor dit onderzoek, maken we onze prijzenkast leeg en zijn er liefst 5 winnaars!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

We hebben enkel een e-mailadres gevraagd. Om privacyredenen publiceren we deze niet.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Prijzenpot-1024x576.jpg

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.