Heel Holland Fietst

Zo’n 4 jaar geleden kwam mijn nachtcache In ’t uv-spoor van Klaas Vaak uit en kreeg ik tijd om aan wat anders te beginnen. Wat zal ik eens gaan maken? Ik had al een kindermulti, een lange wandelmulti en een nachtcache dus een fietsmulti zou wel mooi staan in dat rijtje. Daar kwam nog bij dat ik een paar jaar daarvoor een keer een route heb gefietst, uitgezet door de fietsclub en die route vond ik zo mooi dat ik de route heb bewaard.

Aan de slag met fietsonderdelen

Aangezien de route er reeds was, hoefde ik alleen nog waypoints te maken voor de multi-cache. Ik weet niet meer wat de doorslag gaf maar op een gegeven moment leek het me wel leuk om de waypoints van fietsonderdelen te maken. Ik had nog een oude kinderfiets in de garage staan en die belandde als eerste op tafel om uit elkaar te worden gehaald. Stuur, wielen, trappers, fietsketting, binnenband, spatbord, ik heb er zo veel mogelijk afgehaald om te hergebruiken. De rest heb ik naar de stort gebracht.

Op Google ging ik op zoek naar ideeën, maar helaas leverde dat eigenlijk niet zo heel veel op. Toch lukte het me om leuke waypoints te verzinnen en probeerde ik ook bijpassende puzzels en vragen te verzinnen. Vaak testte ik het één en ander uit bij mijn geocache vriendinnen om te kijken of de puzzels niet te moeilijk waren en opgelost konden worden.

Ondertussen begon ik een tekort te krijgen aan fietsonderdelen. Ik wist dat er bij mijn hoogbejaarde ouders nog 2 fietsen in de schuur stonden die inmiddels ook 40 jaar oud waren. Toen mijn moeder zei dat de fietsen wel naar de stort konden, heb ik mijn kans schoon gezien. Ook die gingen uit elkaar. De jasbeschermers, de wielen en de trappers belandden bij mij in de voorraadbak.

De jasbeschermers deden bij mij direct een waypoint opborrelen. Ik heb ze helemaal beschilderd en met polyester het ontbrekende onderdeel gemaakt. Ik vind het zo mooi geworden. Ook op de eindcache ben ik supertrots. Ik ben zelfs tijdens de grote vakantie op de camping bezig geweest om alle figuurtjes te maken. Heel wat fillament zitten er in verwerkt. Allemaal zelf bedacht en met de 3D-pen gemaakt. Ik heb er ook 3 assen van fietsen in verwerkt. Ook in andere waypoints heb ik met de 3D pen gewerkt en dat is goed gelukt.

Er komt meer bij kijken dan waypoints maken

Na een pauze die ik besteedde aan een toegewezen virtual en een mysterie, ben ik in 2019 weer verder gegaan. Toen ben ik ook toestemming gaan vragen bij onder andere Natuurmonumenten. Nou, dat viel nog niet mee. Na veel op en neer mailen, kwam de toestemming. Ik moest wel het één en ander ombouwen maar dat kon er nog wel bij. Toen de waypoints over de route gaan verdelen en bleek ik één waypoint over te houden. Dit waypoint ligt nu dus nog thuis en wordt in een mysterie verwerkt. Ook zo mooi! Ook nog nooit gezien.

In maart kwam corona om de hoek kijken. Vanaf de eerste week van maart ben ik al thuis. Deze tijd heb ik gebruikt om alles af te werken en toen kon alles naar buiten. Uiteindelijk was het 11 mei en kwam de fietsmulti online. Gelukkig wordt hij goed ontvangen en zijn de bezoekers enthousiast over de waypoints. Dankzij de corona is er dus een mooie multi door het Brabantse land bij gekomen.

Op zoek gaan naar Heel Holland Fietst

Heb je zin in een fietstocht van ongeveer 30 kilometer? Dan is deze fietsmulticache zeker en vast wat voor jou. Onderweg kom je 12 waypoints tegen waar je soms moet puzzelen, vragen moet oplossen of de coördinaten van het volgende waypoint moet zoeken. Start en aankomst van Heel Holland Fietst (GC7YPJ4) liggen in Diessen. Op jouw route zal je ook tal van andere caches kunnen meepikken: dus zeker en vast de moeite!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.