Uitgeholde boekcache

Een boek als cache

Toen ik een zevental jaar geleden op een surprise avond in begin december een uitgehold boek kreeg met leuke cadeautjes, deed ik nog niet aan geocaching. Toch bewaarde ik het uitgeholde boek. Als juf weet je maar nooit wat je er nog eens mee kunt. Toen ik, via een vriendin in 2016 aan het geocachen sloeg, duurde het niet zo lang of ik maakte ook mijn eerste eigen cache. Dicht bij huis, niets bijzonders én zeker geen bijzondere cachecontainer.

Toen ik bij een opruimactie op zolder het uitgeholde boek weer tegenkwam, borrelde er bij mij gelijk een idee op voor nóg een cache. Maar ja, dan moet je wel een goede locatie hebben voor zo’n cache. En die had ik niet. Maar het idee zat in mijn hoofd en daar bleef het sudderen. “Ooit”, dacht ik… “ooit”.

Waar beter verstoppen dan in een … minibieb

Tijdens de Corona-crisis, was daar het moment. Tijdens de intelligente lockdown sloten horeca, winkels en ook bibliotheken hun deuren. Op facebook kwam een bericht voorbij van vrienden uit Brabant. Ze waren een oud-konijnenhok om aan het bouwen tot minibieb. Zo konden kinderen en volwassenen tóch blijven lezen tijdens de crisis. Een like van mij, want lezen is leuk en belangrijk.

Een paar weken later vertelde m’n vriendin dat iemand haar gezegd had, dat het een leuke plek voor een geocache zou zijn. “Enne… jij doet daar toch aan…?” “Euh, ja, maar je woont 140 kilometer verder… dan zou jij onderhoud moeten plegen.” “Is dat moeilijk?” “Nou, nee… van tijd tot tijd kijken of alles in orde is en zo nodig het logboek vervangen”

En daar was het moment. Hier kon het uitgeholde boek gebruikt worden. Met informatie van de vrienden een mooie cachelisting gemaakt. Een voorraad logboekjes gekocht. Wat woodies van mezelf om in de cache te stoppen. En toen was het wachten… wachten tot we weer bij elkaar op bezoek mochten. Eindelijk was het zover. Eind juni konden we, in de tuin weliswaar, omdat we daar voldoende afstand konden houden, drie verjaardagen inéén vieren en gelijk de cache plaatsen. Het duurde een halve dag voordat de cache online kwam. En een half uur voor de eerste log.

Er wordt nu vrolijk heen en weer ge-appt dat er cachers zijn of waren. Soms worden er ook verse boeken voor de bieb meegebracht door cachers. En mijn vrienden… die denken erover om ook te gaan geocachen!

Veel plezier met zoeken GC

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.