27 nieuwe Geo-Arts uit 2018

Het jaar is bijna afgelopen en zoals er in 2017 heel wat Geo-Arts verschenen kwamen er heel wat nieuwe Geo-Art creaties tevoorschijn op de Geocaching kaart. Er was een vermoeden toen we begonnen met dit stuk dat het er meer waren dan vorig jaar, maar het zijn er veel meer (sorry dus als we er eentje vergeten zijn, maar laat het gerust als reactie weten 😉 )! We weten dat er heel wat werk kruipt in deze mooie kunststukjes, dus daarom verdienen ze ook wel de aandacht om opgenomen te worden in dit lijstje met Geo-Art creaties van 2018. Wie weet ben jij wel de volgende om een nieuwe Geo-Art te maken in 2019 (gebruik dan ons stappenplan om jouw geo-art te maken). Welke Geo-Art van 2018 vond jij de mooiste?

🎨 EM – Enschede

100 caches in en rond Enschede die een soort van puzzelmarathon vormen. EM staat dan ook voor Enschede Marathon: een rondje van 45 kilometer dat je perfect met de fiets kan doen. Ontdek deze marathon: GC7DRVX

EM - Enschede Marathon geo-art

🎨 Gouden pijl – Emmen

De Gouden Pijl in Emmen is een jaarlijks wielerevent waar deze geocachereeks de mosterd gehaald heeft. Kan jij de blauwe pijl in een gouden pijl veranderen? Begin dan alvast met de proloog: GC7Q3KE

Gouden pijl Emmen - Geo-art

🎨 Mannen komen van Mars / Vrouwen komen van Venus – Ieper

Een geo-art bestaande uit 2 delen waarbij het grappen en grollen is met het (andere) geslacht: deze reeks draait over de verschillen in het geslacht waar alle clichés zullen boven komen. De vrouwelijke geo-art: GC7ZA5M – De mannelijke geo-art: GC7Z1AY

Mannelijk geslacht - Geo-art  Vrouwelijk geslacht - Geo-art

🎨 Op een grote paddenstoel – Twisk

Dit jaar stond het Hoorns Cache Event volledig in het teken van Sprookjes, vandaar ook dat deze paddenstoel geo-art tijdens dit event ten tonele kwam. Deze reeks is bedoeld om te fietsen over een parcours van ongeveer 30 kilometer (start: GC7G9BW)

Op een grote paddenstoel - Geo-art

🎨 Kiss of life – Schuiferskapelle

Met deze reeks “Kiss of Life” wordt verwezen naar de symbolische “levensreddende kus” tijdens een reanimatie. De reanimatie bestaat uit het afwisselend toedienen van 30 hartmassages en uit 2 beademingen. 33 caches door het vlakke land van Schuiferskapelle. Start: GC7KCTE

Kiss of life geo-art

🎨 Klaver – Schare

Ook dit rondje is geplaatst naar aanleiding van het Brugse Beer 8 event en stelt een klaver voor. Dit rondje bestaat uit 3 delen: K zal je naar Kampveld leiden, F die je een fietstocht voorschoteld en KW dat een korte wandeling van 2 kilometer is. Ontdek deze reeks: GC7HHHV

Klaverblad geo-art

🎨 Een winderige toer – Goeree-Overflakkee

Bij een winderige toer hoort een toepasselijke geo-art en daarom kwam er begin 2018 een windmolen op de Geocaching kaart. Ga lekker uitwaaien over een parcours langs Haringvliet waar je 45 caches kan vinden verspreid over 15 kilometer. Lees alles over de Windmolen geo-art.

Windmolen Geoart - Een winderige toer

🎨 Brugse Beer Geoart – Brugge en omstreken

Een weekje voor het Brugse Beer event van april kwam er niet 1 maar liefst 2 nieuwe Geo-art kunststukjes bij. Een kop van een beer, die verdacht goed op de Brugse Beer mascotte lijkt en een berenpoot. Samen goed voor 81 caches die de Fizzy Grid vormen. Fizzy grid of ook wel de 81 matrix genoemd vereist dat je voor iedere combinatie van moeilijkheid en terrein een geocache moet gevonden hebben. Ontdek alles over de Beer geo-art.

Beer geoart - Brugse Beer 8 Berenpoot geoart - Brugse Beer

🎨 Koetje Boe – Purmerend

Na een oproep op Facebook aan de inwoners van Purmerend en omstreken naar spullen over koeien, kwam deze prachtige koe te liggen op de Geocaching kaart. Een volledige reeks waar de koe centraal staat. Meer weten over deze koe geo-art kan in deze fijne blog.

Koetje Boe GeoArt

🎨 Draadezeltreel – Gemert-Bakel

Als je nog nooit gehoord hebt van een draadezel, niet erg: het is een kwinkslag naar de fiets. En dat is ook de bedoeling van deze geo-art, dat er gefietst zal worden. Liefst 30 kilometer waar je 47 caches zal vinden die samen een mooie Fiets geo-art vormen.

Draadezeltreel Geo-art

🎨 BLC-Géoville – Braine-le-Comte

Deze geo-art heeft de vorm van een kasteeltoren. Als je deze wil zoeken, zal je naar Wallonië moeten afzakken om deze 50 caches te kunnen vinden. Let op: de puzzels van de caches zijn in het Frans. Start: GC7HBMY

Kasteeltoren geo-art

🎨 Kiekendief – Dronten

In Dronten kan je de Flevopolder terugvinden. De Flevopolder is een van de weinige plekken waar je een kiekendief kan spotten en daarom werd het idee van de Kiekendief geo-art geboren. Een mooi vogel op de kaart, goed voor liefst 56 caches.

Kiekendief geo-art - Geocaching Dronten

🎨 Signal the Frog – Oldemarkt

Ongetwijfeld ben je de mascotte van Geocaching.com reeds tegengekomen: de kikker Signal the Frog. WoSyHi besloot om hem vast te leggen in een reeks van liefst 125 mysteriecaches. En zo werd de Signal the Frog geo-art geboren.

Geo-art Signal the Frog

🎨 BMF trail – Burgumer

BMF = Burgumermar Mysterie Fietstocht. En eigenlijk vat dit volledig deze geo-art die een zeilboot vormt samen. De Burgumermar is een groot meer waarrond je kan fietsen en intussen 45 geocaches kan meepikken nadat je alle raadseltjes hebt opgelost.

Zeilboot geo-art - BMF-trail

🎨 Het wapen van Haarlem – Haarlem

Kan er in Haarlem ‘gegeocachet’ worden? Nou en of, alleen al de geo-art het wapen van Haarlem vormt een reeks van 44 caches gemaakt door de Haarlemse Cache gilde. Na het puzzelwerk kan je ze rustig zoeken in het Recreatieschap Spaarnwoude.

geo-art wapen van Haarlem

🎨 Muzieknoot of Nood – Sint-Odiliënberg

Fan van een streepje muziek? Dan is deze muzieknoot Geo-art zeker en vast iets voor jou. 28 muzikale raadsels staan op jou te wachten, waarna je het veld kan induiken voor een tocht van 8,5 kilometer in Nederlands Limburg.

Geoart Muzieknoot

🎨 Garfield vs Wickie de Viking – Eikevliet

Een leuke kat geo-art kan je terugvinden in Eikevliet. Deze geo-art bestaat uit zowel mysteriecaches en multi-caches: er is zelfs een nachtcaches bij! Na heel wat zoek- en wandelplezier verzamel je een mooie kat Geo-art.

Garfield vs Wickie de Viking - Geo-Art

🎨 Welkom in P@jesland – Bornem

Welkom in P@jesland is een reeks van 40 geocaches waarbij je een apenstaartje (‘at’ zoals we in het Engels zeggen) op de kaart zet. Een leuke en afwisselende reeks waarbij je in Bornem en omgeving een @ Geo-art zal vormen.

P@jesland Geo-art

🎨 GAGA reeks – Vremde

Een Geo-art in de vorm van een appel die volledig draait om eten: alle Belgische lekkernijen komen aan bod in 26 caches die het Geo-Art gastro Alfabet vormen: 26 letters die elk een verwijzing vormen naar een bepaalde code om de puzzel op te lossen.

Geo-art appel - Gaga reeks

🎨 Drachtster Hert Letterbox – Surhuisterveen

Naar aanleiding van het Drachtster Hert Event 2018 kwam deze geo-art uit. De vorm is min of meer te herkennen als het symbool voor een letterbox-cache. Deze geo-art bestaat uit 81 letterbox caches waarbij je ook iedere combinatie van moeilijkheid en terreinwaarde zal moeten voltooien. De eerste van deze reeks: GC7M4R2

Letterbox geo-art

🎨 Smurf – Heist-op-den-Berg

De Geo-art van een smurf werd via een teaser reeds lang op voorhand aangekondigd en begin maart was hij eindelijk klaar! Deze geo-art heeft heel wat kijklustigen over de vloer gekregen, waardoor er wel wat onderhoud in deze cachereeks van 81 caches kruipt.

Smurf geo-art

🎨 Hart Art – Boutersem

34 mysteriecaches, meer is er niet nodig om een hart geo-art te maken. Het toneel van deze geo-art is Boutersem waar je een tocht van 10 kilometer te wachten staat. Voor de puzzels zal een QR-scanner goed van pas komen.

Hart Geoart Boutersem

🎨 De kikker wordt Prins – Wervik

Stond deze niet in het lijstje van Geo-arts in 2017? Correct, maar toen was dit enkel een kikker, sinds dit jaar heeft deze kikker een kroontje gekregen en wordt hij dus een Prins. Een Geo-art die dus in 2 delen ontstaan is: ontdek alles over de kikker wordt prins geo-art.

De kikker wordt Prins

🎨 MBM – Zwartberg

Met deze Geo-art, dat een mijn helm moet voorstellen, wordt een ode aan de mijnwerkers van de Limburgse mijnen gebracht. Deze mijnwerkers vonden regelmatig fossielen maar mochten die niet mee naar huis nemen, maar nu is het aan jou om op onderzoek te gaan. Ontdek de Mbm (Mysterious Black Mountain) reeks: GC7E5HP

Mijn helm geo-art

🎨 BTE – Hornszee

Deze Geo-Art is geplaatst naar aanleiding van het Back to Earth event en stelt een wereldbol voor. In totaal bestaat deze geo-art uit 63 caches die eigenlijk opgedeeld kan worden in 4 verschillende wandelingen en een bonus. Ontdek alle info over deze wereldbol-art hier: GC7MTMP

Wereldbol geo-art

🎨 Mickey’s Mysterie – Tielt

In Tielt kan je terecht voor deze geo-art in de vorm van Mickey Mouse. 50 mysteriecaches die, ter gelegenheid van het 90-jarige bestaan van Mickey Mouse, allemaal rond het Disney thema draaien. Een mooi rondje van 44 caches met 6 bonuscaches, ontdek alle info in de eerste van deze reeks: GC7T9TX

Mickey Mouse geo-art

🎨 Vergeten Vliegeniers – Horst

Deze geo-art werd opgericht ter nagedachtenis van de Vergeten Vliegeniers, gesneuveld voor onze vrijheid in 1943 na een missie boven vijandelijk gebied. Dit is een eerbetoon aan deze vliegeniers dmv. 24 caches en een wandeling van 8 kilometer in en rondom Horst. (Meer info: GC7DZ0H)

Vergeten Vliegeniers geo-art

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.