Kiekendief geo-art in Dronten

Volgend jaar wordt het 10 jaar dat wij bezig zijn met deze fantastisch hobby. Op 27 juli 2009 vonden wij onze eerste geocache. Zonder enige ervaring met het geocachen waren we drie dagen voor deze datum begonnen aan een na wat later bleek 3-sterren multi-cache. Na drie dagen worstelen en het vinden van een verstopte ammobox onder een mooi open te klappen boomstam waren wij direct verslingerd aan het geocachen en riepen wij (Fenna en Nico) “Dit gaan we nog jaren doen!”

En zo denken wij er nog steeds over. We hebben inmiddels veel gezien, op veel plaatsen geweest, ervaring opgedaan en verschillende mooie geocaches gevonden die je maar kan bedenken. Na al deze jaren kunnen wij zeggen waar wij met deze hobby nu echt van houden. Wij houden van mooie omgevingen waar  je het liefst een uitdagende multi-cache kan lopen waar je moet puzzelen in het veld. Als dan de eind locatie ook nog eens is voorzien van een mooie cache, kan voor ons een dag niet meer stuk. Daarnaast lopen wij ook warm voor een mooie fietsroute waar je rijdend door een mooi gebied hier een daar een geocache mag meepikken. En zo heeft een ieder een eigen voorkeur bij deze hobby.

Het kriebelt om CO te worden

Dan kom je als geocacher op het moment dat je het leuk vind zelf caches neer te leggen. Eerst eenvoudig en vervolgens probeer je uitdagende caches neer te leggen met de ingrediënten van de dingen die je zelf zo leuk vind of nieuw hebt verzonnen. Zo hebben we in het verleden al het een en ander rondom onze eigen thuislocatie weg gelegd.

En zo kwamen we op het idee om een route neer te gaan leggen in de Flevopolder. Dit hadden we nog niet gedaan en leek ons uitdagend. De Flevopolder is een van de weinige gebieden waar zowel de bruine, maar ook de zeldzame blauwe en grauwe kiekendieven nog tot broeden komen en je deze kan spotten.

Hierbij kwam het idee om een Geo-art te gaan maken. We hebben de voorbije maanden vele mooie geo-arts online zien komen in Nederland: en het leek ons fijn om er zelf ook eentje te plaatsen. Zo kwamen we bij het idee van een kiekendief: dit is immers het symbool van Flevoland. Tja en om een mooie kiekendief te maken heb je al snel 50 caches nodig! Daarnaast was het voor ons belangrijk dat het een leuke fietsroute ging worden door een aantrekkelijk gebied als Oostelijk Flevoland. Dit gebied is ook vlakbij waar we wonen zodat we tijd en ruimte voor het onderhoud hebben voor deze caches.

De kiekendief Geo-art

De voorbereidingen en uitvoering hebben een maand of drie in beslag genomen en hebben ertoe geleid dat de serie van 56 geocaches onlangs online is gekomen. We hebben geprobeerd om de puzzels niet te moeilijk te maken, maar ook niet te makkelijk  zodat deze uiteindelijk voor eenieder op te lossen zijn. Vervolgens voert de route je door een mooi stuk natuur in Noordoostelijk Flevoland nabij Dronten. De route is ongeveer 33 kilometer vanaf de parkeerplaats tot aan de bonus (GC7KC9D) en is het beste per fiets te doen.

We hopen met deze trail een positieve bijdrage te hebben geleverd aan deze mooie hobby die ons al bijna 10 jaar fitheid, plezier, kennisverruiming geeft.

Blog geschreven door rimates, afbeeldingen door @anja_ath

2 gedachten over “Kiekendief geo-art in Dronten”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.