Koetje Boe in Purmerend

Koetje Boe!

Wij, Kees en Monique, zijn nog niet zo lang bezig met mysteriecaches. En ja, ineens komen er allemaal geo-arts. Zo leuk om te puzzelen en daarna een tocht te fietsen of lopen. Dat kunnen wij toch ook?

In maart van dit jaar bespraken we al grappend op de bank, jammer eigenlijk dat onze ‘eigen’ koestad Purmerend, wel een koe heeft op de markt maar nog geen koe met vraagtekens die omgezet worden in smileys.

Maar hoe doe je dat als leken binnen geo-art land. Hoe krijgen wij Purmerend op de kaart? Nou gewoon vragen, aan iemand die dat al eerder heeft gedaan. Dan is de reactie zo simpel. Je krijgt een Word bestand waar alles in beschreven staat. Hoe gaaf, een mede-cacher die je niet eens kent en die je dan zo helpt. Wat begon als gebabbel op de bank is een wereld vol met geloei geworden. De vlekken en de koeien begonnen een eigen leven te krijgen. Hadden we wel door wat dit werk ging inhouden? Uhhh nee en ja, maar we wisten wel dit is zo gaaf ,we gaan er samen iets onwijs leuks van maken. Van hoe teken we een koe op de kaart, pagina’s aanmaken, virtuele punten, fysieke punten, de plekjes zoeken, knutselen: het koeien-feest kwam in volle gang!

Denk je dat je er bent? Dan kom je bedrogen uit: het begint nu pas! Puzzels verzinnen, makkelijk en moeilijk, puzzels laten testen, caches maken, caches plaatsen, reviewen en weer herplaatsen en puzzels aanpassen. Weten jullie het zeker werd ons tussendoor vaak door bekenden gevraagd? Ja we wisten het zeker. Nou zeker? Ja hoor geen twijfel, nu de trail een feit is en het onderhoud er is staan we er nog voor de volle 100% achter.

De Koe op de kaart

Het was een aardige opgave om alles zo te positioneren dat we aan alle regeltjes voldeden. De werkelijke coördinaten moeten namelijk wel binnen de gestelde straal liggen en op juiste afstand van je virtuele punt en andere caches: eigenlijk al een puzzel op zich!

Uiteindelijk hadden we alles gevonden, dachten we 🙂 (gelukkig kunnen we er achteraf om lachen) …

Koetje Boe GeoArt

De natte Multi tocht

De ronde was een feit alle caches op hun plek en nu indienen. Argggghhh afkeuringen hoe kan dat??? Als een stelletje amateurs hebben we zonder nadenken meteen nieuwe coördinaten gezocht. Alles aangepast, en opnieuw naar de reviewer, online met die handel. HELP! weer afgekeurd. Wat zien we over het hoofd. Een super tip van de reviewer: loop de Multi’s in de buurt. Uhhh hoezo dat? Tuurlijk moet je dat doen. Nou dat hebben we geweten. En ja hoor het was o.a. een Multi met allemaal fysieke waypoints die ons de das omdeden. We wilden zo graag online dat we deze Multi’s doen op de meest slechte dag dat je kan bedenken. Door weer en wind met een giga regenbui over ons heen. Nat tot aan onze onderbroek.

Tja en dan blijkt onderweg dat we op nog geen 2 meter van de andere cache afliggen. Daar ging onze route door een mooi park en het oude centrum van Purmerend. In ieder geval hadden we dezelfde gedachte als onze medeleggers. Maar gelukkig net tussen alle caches in kunnen we op de route nog wat plekjes vinden. En dan eindelijk online. Beetje dom van ons hoe we dit hebben aangepakt, maar een verhaal voor in de boeken ;)!

Het koetje is echt van Purmerend

Het koetje is ook een beetje van de bewoners van Purmerend. Om de ronde op te leuke hebben we de stoute schoenen aangetrokken. Op Facebook hebben we een oproep aan de Purmerenders geplaatst om ons te helpen het koetje op te leuken. Wat zijn mensen toch vrijgevig en aardig. De enige moeite die wij hoefden te doen is er langs gaan. Onze eindcache heeft een fantastische Kalf, geschonken door een bewoner van Purmerend.

Een andere bewoner, wat ook een cacher bleek te zijn ging langs een tweedehandswinkel, de noppes, zag koeien en heeft ze gekocht.  We kregen bij het ophalen een heerlijke bak koffie en toen we vroegen wat krijg je van ons, was het antwoord: “ben jij gek dit is veel te leuk”. Geweldig Andere mensen gaven boekjes over koeien, maar ook heel veel knuffels, spelletjes en andere leuke goodies die we in de eindcache kunnen aanbieden aan de kinderen. De schuur van de ouders werd uitgemest want er was ergens achterin een melkemmer. Kruip door sluip door maar de melkbus werd gescoord.

Koetje Boe - kalf met melkkan

De Puzzels

55 puzzels zelf maken was wel erg veel tijd, dan waren we nu nog niet online. Dus daarnaast ook gebruik gemaakt van andere mogelijkheden. Het was soms geen schaapjes tellen om in slaap te komen maar koetjes in alle kleuren en de leukste filmpjes. Zelfs Joris Driepinter kwam voorbij. Wat een plezier hebben we gehad aan het maken van onze eigen puzzels. Plakken, knippen en kleuren in de computer. Om het puzzelen voor iedereen te vergemakkelijken hebben we vrij snel na het online gaan meteen een Facebook-pagina aangemaakt zodat iedereen elkaar kan helpen.

Het maken van de caches

Aan iedere cache is aandacht besteed. Hoe eenvoudig de cache ook, we wilde dolgraag het element koe doorvoeren. Oftewel wit spuiten en vlekken vlekken en o ja, vlekken tekenen.      De eettafel en schuur lag vol met zwart wit. Van petling met magneet tot knuffelkoe. En natuurlijk de eindkist met logboek en goodies. Voor de podiumplekken lagen er een paar heerlijke koetjesrepen klaar. Wat een lol kan je beleven aan creatief met koeien.

Kilometers fietsen

We kennen Purmerend ondertussen op ons duimpje. We hebben de fietskilometers al aardig in de benen want het maken is leuk maar het onderhouden hoort er ook bij. Helaas helaas verdwijnen er regelmatig koetjes of kunnen cachers het echt niet vinden. Knaagdieren die touwtjes doorknabbel tot spechten die de deksel bewerken, maar ook worden koetjes geript. Of gewoon de verkeerde lijm gebruikt waardoor koetjes eraf vallen en verdwijnen. Tja en dan moet je weleens wat verplaatsen, vernieuwen, opnieuw maken, verbeteren of de hints aanpassen. Het hoort er allemaal bij.

We voelen ons trots

Koetje Boe - alles in koethema

In deze korte tijd hebben al veel mensen ons Koetje Boe bezocht en de reacties zijn enorm leuk. Een tocht van 55 caches, pakweg 45 kilometer kris kras door Purmerend (starten doe je met #1: GC7R1ND). Nieuwbouw, oudbouw, natuur, winkels, langs water, bankjes, fietspaden, alle elementen komen voorbij. Als je de tocht gaat doen, wees wijs en volg de route dan rij je het minste om, al lijkt dat soms onlogisch.

Tot slot

Dank aan alle Purmerenders, onze vriendin waar je een koe de hand kan schudden. Onze vriendin in Duitsland die alle puzzels getest heeft. Respect voor de reviewer, wat een klus hebben jullie aan al die geo arts. Maar bovenal dank aan alle geocachers die de moeite nemen om onze puzzels te maken, naar Purmerend af te reizen  en de route te fietsen of te lopen. En mocht je een koetje over hebben en willen schenken, doe hem dan gerust in de bonus cache (GC7WZ6E). Dan kunnen we als er weglopende koeien zijn er snel nieuwe voor neerzetten.

Blog geschreven door Kees en Monique (amigos01)

1 gedachte over “Koetje Boe in Purmerend”

 1. Wat leuk om te lezen hoe jullie het gemaakt hebben!
  Word je warm van!
  We hebben de puzzels opgelost (1tje met behulp van jullie) en de eerste zeven gevonden!
  We gaan snel de rest doen!
  Jullie zijn toppers!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.