12 Goede voornemens om het nieuwe jaar te starten

Een nieuw jaar gaat gepaard met nieuwe goede voornemens en doelen die je wil bereiken. Jij hebt zeker en vast ook reeds jouw doelstellingen voor het nieuwe jaar bepaald. Indien je nu reeds aan Geocaching doet of niet, wij hebben een lijstje goede voornemens gemaakt waarbij Geocaching je zal helpen jouw doelstellingen te behalen.

✓ Meer buitenkomen

Geocaching is een sport waarvoor je moet buitenkomen om de schatten te kunnen zoeken en vinden. Zet die Playstation af, download een geocaching app en trek de wereld in. Voor je het weet ben je verslaafd aan je nieuwe hobby. Wist je trouwens dat volgens het Geocaching Onderzoek (dat we ieder jaar organiseren) buiten komen de meest belangrijke reden is waarom mensen aan Geocaching doen.

Geocaching niet gevaarlijk

✓ Sporten

Je hebt je voorgenomen om meer te gaan sporten? Enerzijds om wat gewicht te verliezen of anderzijds omdat je de gedachte ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ hoog in het vaandel draagt. Wat dacht je van geocachen: de kilometers die je zal afwandelen afgewisseld met het zoeken naar caches zal je een kathedraal van een lichaam opleveren. Bovendien is geocachen ook stukken goedkoper dan dat fitness abonnement waar je na enkele weken al spijt van zal hebben.

✓ Meer tijd met vrienden en familie doorbrengen

Geocachen hoef je niet alleen te doen! Ga geocachen met vrienden en maak er een leuke wandeling met picknick van of een avondwandeling met sneukelingen. Geocachen is ook ideaal voor kinderen weg te houden van TV: je geeft ze een doel tijdens het wandelen.

✓ X aantal dagen een cache vinden

Een moeilijke uitdaging die je jou kan stellen is om 100 dagen op rij minstens 1 cache te vinden, of sterker nog: het hele jaar lang geocachen en 365 dagen op een rij een cache vinden. Sommige cachers zijn zelfs nog extremer: iedere dag van het jaar een vinden. Hopelijk worden deze niet ziek of breken ze geen been. Via Project-GC kan je jouw statistieken mooi opvolgen. Of je kan kiezen om je kalender te vullen, zodat je op iedere dag van de kalender een geocache gevonden hebt.

Vondsten per gevonden datum

✓ Los mysteriecaches op

Mysterie caches worden minder vaak gedaan omdat je eerst nog een raadsel dient op te lossen voor je op pad kan. Stel jezelf als doel om enkele raadsels op te lossen, dit is trouwens een ideale bezigheid op regendagen. Je zal het zien, de voldoening is des te groter bij het vinden van een mysterie cache. Mocht het niet helemaal lukken kan je ook onze tips bekijken voor het oplossen van puzzels.

✓ Verstop zelf eens een cache

Je bent al jaren aan het cachen en je zegt steeds tegen je zelf, later ‘als ik wat meer ervaring heb’ zal ik er ook eentje verstoppen. Maak er een doel van om dit jaar zelf een geocache te maken, niets leuker dan de logs in je mailbox zien verschijnen van cachers die jouw cache bovengehaald hebben.

✓ Stuur een trackable de wijde wereld in

Trackables zijn een leuke bijkomstigheid bij het spel en soms kom je deze tegen in de grotere caches. Koop er zelf eentje en laat deze reizen van cache naar cache. Of doe eens mee met een TB-race en ga een competitie aan met andere geocachers om jouw TB zo ver mogelijk te laten reizen.

✓ Ga naar een geocache event

Je bent heus niet de enige geocacher op deze planeet, dus bestaan er ook leuke Geocaching events. Ga eens langs op een geocaching event en leer nieuwe mensen kennen: misschien kan je zo eindelijk een gezicht plakken op de geocachenaam die je zo vaak leest in het logboek.

✓ Ga ook op reis geocachen

Ben je de verstoptechnieken die in jouw streeks gebruikt worden een beetje beu? Ga dan tijdens jouw reis in het buitenland eens geocachen en ontdek welke leuke verstoptechnieken ze daar hebben. Wereldwijd zijn er meer dan 3,3 miljoen geocaches verstopt: je moet al bijna je best doen om geen geocaches tegen te komen 😉

✓ Doe een cursus (boom)klimmen

Je komt ze steeds vaker tegen: de caches die hoog verscholen zitten in de bomen. Sommige daarvan zijn hengelcaches, bij anderen kan je de boom in en mag je uitzoeken hoe het zit met jouw hoogtevrees. Uiteraard moet boomklimmen veilig gebeuren. Plan daarom eens een cursus boomklimmen en ga ook op zoek naar deze caches voor waaghalzen.

✓ Spendeer meer tijd in de natuur

Het mooie van Geocaching is dat je het overal kan doen: in steden, natuurparken, bossen, … Je kan dus zelf kiezen om meer caches te gaan zoeken in de natuur en wat verder weg te blijven van de stadscaches. Ontdek enkele mooie bossen waar jij kan gaan geocachen.

✓ Leer iets nieuw

Geocaching zorgt voor verschillende manieren dat je iets kan bijleren. Zo heb je bijvoorbeeld Earthcaches waar je iets nieuw zal leren over onze planeet. Anderzijds zal je om bepaalde caches te vinden ook nieuwe puzzel codes moeten leren kennen en deze kraken om caches open te krijgen. Ook blijven CO’s verbazen met leuke nieuwe technieken om Geocaching veldpuzzels te maken.

2 gedachten over “12 Goede voornemens om het nieuwe jaar te starten”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.