Veldpuzzels: 10 caches waarbij je het logboek niet meteen kan invullen

Wat is een veldpuzzel bij Geocaching?

Geocaches waarbij je nog niet meteen het logboek te pakken hebt, maar eerst een opdracht of puzzel moet oplossen zijn veldpuzzels bij Geocaching. Zo kom je bijvoorbeeld geocaches tegen waar je via een opdracht een slot kan openen om het logboek te pakken te krijgen.

Hoe kan je geocaches met een veldpuzzel vinden?

Geocaches met een veldpuzzel hebben daarvoor een speciaal Geocaching attibuut: Field puzzle. Je kan op de Geocaching website filteren op dit attribuut om geocaches met veldpuzzel te vinden.

Sommige geocachers laten graag hun creatieve brein los en maken de leukste creaties voor ons als geocachers. Caches waar je net wat meer moeite voor moet doen: veldpuzzels (ook wel terreinpuzzels genoemd). Veldpuzzel geocaches zijn weggelegd voor geocachers die wat tijd hebben en graag uitzoeken hoe ze aan het logboek kunnen geraken. Wij gingen op zoek naar 10 leuke veldpuzzels. Welke veldpuzzel zal jou bijblijven?

 RV 5.08 : Brugge – GC4XMCM

Deze prachtige puzzel kan je niet in een veld terugvinden maar op de Grote Markt van Brugge. Dit is één van de caches die hoort bij het Rondje Vlaanderen project en scoort door zijn eenvoudige genialiteit vele favorietenpuntjes. Een cache die je gewoonweg moet meegepikt hebben wanneer je in Brugge aan het geocachen bent.

RV5.08

 RV 5.06 : Blankenberge – GC5GXFC

Sommige CO’s zijn een creatieve duizendpoot, en dat kan je wel zeggen van cricri010. Niet alleen de RV-cache op de Grote Markt van Brugge heeft hij gemaakt, ook deze cache vlakbij de zee in Blankenberge is van hem. Op de Koninklijkelaan komende van Wenduine kan je niet naast deze cache kijken: en dan moet je nog beginnen aan de puzzel in de cachecontainer.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Rondje-Vlaanderen-Blankenberge-1024x768.jpg

 Bunkerroute de Punt – GC3GW8Z

De eerste multi-cache in dit lijstje brengt ons naar de Bunkerroute in Ouddorp. Op deze site, genaamd De Punt, kan je 17 bunkers terugvinden die allen (grotendeels met de hand) uitgegraven zijn. Jouw puzzel bestaat erin om de foto’s te herkennen tijdens deze route om zo de finale coördinaten te kunnen bepalen.

 Jumanji – GC39CM6

Nog een multi-cache die op je TODO lijstje moet komen is Jumanji. Als je de film hebt gezien of het boek hebt gelezen, dan weet je dat er een rollercoaster aan emoties te wachten staat bij deze cache. Een impressie van deze cache kan je nalezen in het stuk over Jumanji geschreven door MarcoDomi.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Jumanji-Geocaching.jpg

 Love Lock ♥ Eeuwige Liefde !?! – GC41QJY

Voor deze terreinpuzzel moet je in Antwerpen zijn bij het Willemdok. Daar staat een liefdesslotjespoort waar verliefde koppels een slotje aan kunnen hangen om hun liefde voor elkaar te betuigen. De cache wordt eigenlijk steeds moeilijker om te vinden aangezien er steeds meer slotjes aan dit monument komen hangen. En dan moet je het slotje ook nog open krijgen. Kortom: een ideale Geocaching uitstap in Antwerpen.

 Asterix en het recept van de Toverdrank – GC45YK1

Een wandeling op de Veluwe nabij Apeldoorn. Bij deze multi-cache zal je naar 13 punten gebracht worden waarbij je delen van een recept te pakken zal krijgen. Jouw taak is om deze in de juiste volgorde te plaatsen om het recept samen te stellen en de cache te kunnen vinden.

 Het betoverde labyrint – GC55F5C

Bij deze cache gaan we opnieuw naar zee. Deze keer moet je in Oostende zijn, meer bepaald in de deelgemeente Mariakerke. Via een klein raadseltje kan je het slot openen waarna je aan de slag kan met een labyrint. 1 groot voordeel bij deze cache: je kan rustig plaatsnemen op het bankje.

 De sleutel tot succes… – GC60C4R

CO Josvstaalduinen gaf ons al eens een eigenzinnige kijk op Geocaching. Hij toverde ook reeds enkele mooie creaties uit zijn hoed, net zoals deze veldpuzzel in Oosterhuizen. Met een beetje geduld zal je hier de juiste sleutel kunnen tevoorschijn toveren.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Blog-Compilatie.jpg

 Het 3D huisje – GC5BEED

Nog zo’n topper is het 3D huisje, gemaakt door moeder en dochter die een eigen 3D printer in elkaar gestoken hebben en hiermee enkele toffe onderdelen voor deze veldpuzzel-cache gemaakt hebben. Supertoffe cache om mee te pikken wanneer je in de buurt van Nijmegen bent!

 Devil’s Fire – GC3WKAP

CO Birre zal bekend in de oren klinken van vele geocachers omwille van zijn mooie creaties en hij is ook de trotse eigenaar van deze letterbox-cache. Om deze cache te kunnen vinden zal je ook een welbepaalde tool nodig hebben. Wil je weten welke tool, dan kan je afzakken naar Rotselaar om deze cache ‘mee te pikken’.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Birre-Devils-Fire-1024x576.jpg

1 gedachte over “Veldpuzzels: 10 caches waarbij je het logboek niet meteen kan invullen”

  1. Wij (KlerKey73 en Z8Weerwolfje) hebben ons ook gewaagd om een multi te maken met verschillende veldpuzzels.
    Die is op dinsdag 22 november uitgekomen.
    Voor diegene die geïnteresseerd zijn, het is de nieuwe RV Zulte (zie Rondje Vlaanderen).
    GC9GZFK

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.