9 Redenen waarom je moet geocachen met vrienden

Geocaching is een ideale hobby die je perfect alleen kan uitoefenen, maar uiteraard kan je ook op stap met vrienden. Niet al jouw vrienden zijn geocachers natuurlijk, maar naast gezelschap kunnen ze jou wel van dienst zijn tijdens jouw zoektocht naar geocaches. Wie weet krijgen deze muggle vrienden ook wel de smaak te pakken om te geocachen? Sleur je collega’s mee tijdens de lunchpauze of verleid je vrienden tot een schatzoektocht tijdens een avondje uit en ontdek de voordelen van geocachen met vrienden:

🤝 Veiligheid boven alles

Niet iedere wandeling is even makkelijk of veilig en een ongeluk schuilt steeds in een klein hoekje: je zwikt je enkel, je glijdt uit op een helling, valt uit een boom, … Soms kom je er simpelweg niet goed mee weg en dan is het natuurlijk wel handig dat er vrienden, of in dit geval hulp, in de buurt is.

🤝 Ideale uitkijkpost

Je hebt altijd wel vrienden die hun handen niet echt vuil willen maken of schrik hebben om overal in en onder te kruipen. De aanwezigheid van deze vrienden kan je perfect gaan gebruiken als uitkijkpost zodat jij ongestoord kan zoeken zonder dat je ieder moment moet opletten dat er iemand aan het meekijken is. Verzin samen met jouw vriend een ideaal verhaal om onopvallend te geocachen of lees ontdek onze 9 tips muggles af te houden.

🤝 1+1=2

Sommige caches krijg je simpelweg op je eentje niet open en moet je minstens met 2 zijn om deze te pakken zien te krijgen. Er is zelfs een geocaching attribuut die dit aanduidt in de listing van geocaches waarvoor teamwork nodig is, zo bestaan er heel wat geocaches waarbij je moet samenwerken om de cache te pakken te krijgen. Premium members kunnen een pocket query maken en specifiek op zoek gaan naar dit soort geocaches: ideaal teamwork dus 😉

🤝 Maak gebruik van een Premium account

Niet iedere geocacher heeft een premium abonnement, uiteindelijk is het voldoende om 1 iemand in de groep te hebben die een Geocaching premium account heeft om gebruik te maken van deze voordelen. Denk maar aan de geocaches die enkel beschikbaar zijn voor Premium members: ideaal om te gaan geocachen met een vriend die een premium account heeft. Ontdek trouwens hier hoe je deze premium caches kan loggen.

Geocaching Premium

🤝 Weten waar je bent

Wanneer je dan toch beslist om alleen op pad te gaan, dan is het handig dat je iemand zegt waar je heen gaat. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken wanneer je niet thuis bent wanneer je op pad bent om toch de FTF binnen te halen. Geocaching is niet gevaarlijk, tenzij je natuurlijk enkele risico’s neemt.

🤝 Maak gebruik van meerdere toestellen

Vandaag heeft zowat iedereen een smartphone waarop je één of andere Geocaching app kan installeren, andere geocachers maken dan weer gebruik van een GPS. Als je nog ver verwijdert bent van de geocache dan is 1 toestel voldoende om de juiste weg te vinden. Je hoeft zeker niet allemaal je toestel boven te halen hiervoor en op die manier kan je wat batterij sparen.

Eenmaal je dichtbij de locatie kunnen meerdere toestellen hebben om de locatie van de geocache te bepalen: zeker in bossen kan je van het kastje naar de muur gestuurd worden en maakt een GPS soms gekke sprongen. Dan ben je blij als je met meerdere toestellen probeert om GZ te bepalen.

🤝 Laat je vrienden een handje helpen

Geocachers hebben vaak een volle rugzak mee: denk maar aan eten en drinken, extra kledij, eventueel wandelstokken, geocaching tools en soms zelfs een hengel. Als je op pad gaat met vrienden kan je de rugzak doorgeven aan elkaar of je kan het gewicht verspreiden over meerdere rugzakken.

Eenmaal je een cache gevonden hebt, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk openen en loggen. Maar bedenk maar eens wat je allemaal in je handen hebt: een logboek, een stylo, de cachebehuizing. Makkelijk loggen is het niet altijd, een vriend kan simpel van dienst zijn door enkel spullen voor je vast te houden.

🤝 Uiteraard zullen ze mee helpen zoeken (als het moet)

Wanneer je de cache echt niet kan vinden zal je vriend uiteindelijk wel meehelpen zoeken. Als geocacher ga je het soms te ver zoeken, waardoor je de meest eenvoudige verstop-plekken overslaat of niet goed bekijkt. En psychologisch zal het ook helpen als je met 2 de cache niet kan vinden, dan ben je niet de enige die hem echt niet kon vinden.

🤝 Geocaching friends

Wist je trouwens dat je ook online Geocaching vrienden kan worden? Zo kan je de geocaching activiteiten van je vrienden volgen op jouw dashboard, hun logs bekijken en jullie scores vergelijken in het klassement.

Je kan geocaching vrienden toevoegen via jouw dashboard. In het menu links op jouw dashboard kan je het stukje vrienden bekijken. Hier kan je jouw vrienden bekijken, andere spelers zoeken en lopende verzoeken accepteren of negeren.

Wat wij heel erg leuk vinden aan Geocaching vrienden dat is dat je in de Geocaching app de logs van jouw vrienden heel makkelijk kan filteren. Ga naar de Activiteiten van een geocache en daar kan je swipen naar de logs van jouw vrienden. Heel erg handig als je de geocache niet kan vinden en een ultieme poging wil wagen om een DNF te vermijden: je kan even contact opnemen met je geocaching vriend.

8 gedachten over “9 Redenen waarom je moet geocachen met vrienden”

 1. Geocachen vind ik heel erg leuk aar waar kan ik iemand vinden die het samen met mij wil doen?.
  Alleen is niet leuk en als vrouw van 72 ook niet veilig.
  Waar zoek ik een maatje, maatjes?.
  Zou fijn zijn als ik geocachers zou kunnen vinden.

  Beantwoorden
  • Echt jammer inderdaad deze periode waar we allen door moeten.
   Even op de tanden bijten en we kunnen terug met vrienden op pad.

   Beantwoorden
 2. Alleen wel jammer dat je tegenwoordig zo ver weg moet omdat de meeste caches die nu uitkomen “potjes mikwerk achter een boom” is. Ik schaam me wel om daar vrienden voor te vragen……

  Beantwoorden
 3. Ik ben 84 en vind geocaching een mooie bezigheid. Lekker buiten meestal in de natuur. Wat ik wel jammer vind dat er steeds meer caches komen met ingewikkelde puzzels. Voor ons ouderen niet leuk. Wij zien graag meer gewoon verstopte cach zonder opdracht. En die mogen best wat moeilijk zoeken zijn

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.