8 Hengelcaches om je viskunsten te oefenen

Hengelen doe je in het water zou je denken, maar daar dachten geocachers anders over: en zo ontstond het fenomeen Hengelcaches. Niet om in het water te vissen, maar in bomen… Uiteraard bestaan er ook caches waar je in het water mag gaan hengelen. Ontdek alles over hengelcaches!

Geocaching hengelcaches
Wat zijn hengelcaches?

Hengelcaches zijn caches die in een boom hangen en die je door middel van een Geocaching hengel uit deze boom probeert te vissen en naar beneden te halen. Nadien hang je de cache gewoon terug in de boom, uiteraard opnieuw met je Geocaching hengel. Hengel geocaches zijn een eerder nieuw fenomeen: deze kwam je in het verleden zelden tegen, maar nu steeds vaker en vaker.

Wat is een goede Geocaching Hengel?

Een Geocaching hengel kan van alles zijn: een telescopische steel met haak, een vislijn met een haakje aan het uiteinde, een wandelstok met verlengstuk, zelfs een lange tak kan als Geocaching hengel dienen. Deze laatste optie is echter niet evident, want takken van 7 meter of langer kan je niet overal vinden en zijn bovendien heel zwaar!

Hoe kan ik hengelcaches vinden?

Er bestaat helaas nog geen Geocaching attribuut waarop je kan filteren, maar je kan wel filteren op de geocache-naam. Probeer eens te zoeken op geocache-namen die ‘hengel‘ moeten bevatten en je kan zeker en vast een leuke lijst terugvinden.

Ook ik heb het fenomeen hengelcaches nog maar onlangs leren kennen bij het uitkomen van nieuwe caches. Iets nieuw, iets uitdagend en eigenlijk gek om met een vishengel rond te lopen! Tijdens mijn zoektocht naar hengelcaches voorbijgangers en bewoners tegengekomen die me telkens vroegen: Waar ik ging vissen? – Dat hier geen visvijvers waren! Of ze vroegen niets en keken elkaar vreemd aan terwijl ze dachten zie die daar lopen met zijn vislijn! Dus eigenlijk een raar geval dachten ze.

Telescopische hengel

Je kan een compacte hengel zelf maken met een telescopische steel (met 5 à 7 meter heb je vaak voldoende). Een haak maken om de caches te pakken kan je bijvoorbeeld doen met gear tie.

Enkele leuke hengelcaches

Wil je in de toekomst ook vissen in de bomen naar geocaches, dan kan ik je volgende caches zeker en vast aanraden.

🎣 Sportief rondje hengelen

Aan de rand van Soest kan je rondom een locatie met sportvelden een geocachereeks terugvinden met 6 hengelcaches en een bonus. Tijdens een wandeling van 3,5 kilometer kan je de caches meepikken die tussen 5 en 8 meter hoog hangen. Pik onderweg de bonusgetallen mee en je kan de bonuscache (GC77300) meepikken.

🎣 Rondje Meensel-Kiezegem

Misschien heb je de 2 badmintonraketjes op de Geocaching kaart al eens zien staan? Deze geo-art bestaat uit 45 geocaches waarvan 6 caches je met een hengel zal moeten proberen vissen. Rep je naar het hartje van het Hageland om deze toch van 16 kilometer af te werken. Lees ook de blog over het rondje Meensel-Kiezegem en ontdek alles over deze reeks.

🎣 Hengelen langs de dijk

5 hengelcaches + een bonus die je kan terugvinden in Zingem (deelgemeente van Kruisem). Wanneer je deze hengelcaches wil meepikken zal je ongeveer 3 kilometer moeten wandelen en een beetje moeten puzzelen met codes (GC89V1QGC89V28GC89V2BGC89V2NGC89V2WGC89V3Z) die je al bij al vlot kan oplossen.

🎣 De vleermuizen van Grand Noble

Het Parkbos in De Pinte is een van de 4 groenpolen rond Gent waar je de multi Parkbos Grand Noble (GC8FJXA) kan terugvinden. Deze multi neemt je mee naar een wandeling van 5 kilometer door het Parkbos. In combinatie met deze multi kan je ook nog 3 letterbox-caches meepikken of liever ‘vissen’. Onderweg kan je immers nog op zoek naar vleermuizen (GC8FJXCGC8FJXDGC8FJXE)

🎣  Solterheide Baatsbeekvallei

Een geocachereeks die je gewoon moet gedaan hebben is deze Solterheide Baatsbeekvallei die je kan vinden in Neerglabbeek. Deze caches horen bij de populairste van België en één van deze populaire caches zal wat hengelwerk vragen. Hiervoor hoef je jouw Geocaching hengel niet mee te sleuren, echter een pak geduld zal je hier wel kunnen gebruiken 🙂

Hengelcache

🎣 Poelpolderwerk

De Poelpolder in Lisse is het decor van deze multicache. Voor deze multicache Poelpolderwerk (GC6XVGG) hoef je jouw eigen Geocaching hengel niet mee te brengen, de tool zal je onderweg zelf kunnen vinden. Heel wat geocachers vinden dit een enorm fijne multi als we de beoordelingen bekijken.

🎣  De Tempeliers

In Vlassenbroek kan je de geocachereeks en geo-art de Tempeliers terugvinden. Een trail met maar liefst 60 geocaches en liefst 9 van deze caches zijn hengelcaches. Ontdek meer over deze geo-art trail in het stuk over de Tempeliers geo-art.

Geo-art De Tempeliers

🎣 Barendrechtse hengelcaches

Voor wie gaat geocachen in Barendrecht, neemt beter een hengel van ongeveer 6 meter mee. Zo kan je dit leuke rondje met 8 hengelcaches (6 + 2 bonus) afwerken. De caches liggen verspreid over een parcours van een kleine 10 kilometer. Ontdek alle info over dit hengelreeksje: GC7ZVHY

🎣 Abenopad

Het Abenopad kan je terugvinden in Rotselaar en gaat rondom De Plas. Je vertrekt op de parking (GC7FEV0) en maakt een ronde van 3 kilometer en het enige wat je voor deze reeks nodig hebt is een hengel van 5,5 meter met een haak natuurlijk.

Ken jij nog leuke hengelcaches? Laat het dan gerust weten als reactie!

17 gedachten over “8 Hengelcaches om je viskunsten te oefenen”

 1. Hoi

  Wil graag reclame voor mijn 1 en 2 #Geobel caches in het buitengebied van Sittard
  GC7BGFA
  GC7FZF8
  En nr drie komt uit in het voorjaar…
  Mvg, Pascal team Ombrerosse

  Beantwoorden
 2. In beverce aan Malmedy is een hengelreeks (vissen met Teske bestaat al van november 2017 ) een mooie reeks en een wandeling de moeite waard met nog andere caches in de buurt

  Beantwoorden
 3. Hengelen is leuk. Terughangen soms moeilijker dan ophalen.
  Helaas zijn de eerste 4 caches uit deze mail net vorige week het archief ingegaan….

  Beantwoorden
 4. Leuk artikel maar vol met stijl- en taalfouten. Niet dat ik perfect Nederlands schrijf…

  Waarom vissen en niet hengelen? Het zijn tenslotte hengel caches.

  “Hengel geocaches zijn een eerder nieuw fenomeen: ” ik zou zelf een eerder omwisselen (maar is wellicht zo ook correct)

  “deze kwam je in het verleden zelfde tegen,”… zelden i.p.v. zelfde.

  “Een Geocaching hengel kan van alles zijn:
  een vislijn met een haakje aan het uiteinde
  een wandelstok met verlengstuk
  zelfs een lange tak kan als Geocaching hengel dienen
  Deze laatste optie is echter niet evident, want takken van 7 meter of langer kan je niet overal vinden!”….
  Hoe kan je met een vislijn met haakje een cache uit een boom hengelen???
  De een na laatste optie is wel evident? Een wandelstok van een paar meter?

  Verder zou ik zelf “je zult” en “je kunt” gebruiken maar volgens Van Dale is je kan en je zal ook goed.

  Maar goe, het ken natuurluk bes weze dat hun beter nederlands schrijven als ik.

  Beantwoorden
 5. Wij zijn de CO van de serie Vissen in de boom in Uden. https://coord.info/GC8F846
  Wij hebben ook in de listing staan dat een paar bamboestokken die je met duct-tape aan elkaar plakt ook heel geschikt kan zijn als hengel. Wij hebben zelf een hengel van 5,5 m van Decathlon (was 6 meter). Dit is een uitschuifbare hengel die rond € 15,00 kost. Wij hengelen nooit met een haak voor onderhoud maar altijd met een magneet. Bij onze caches is de haak van ijzerdraad. Als je met een magneet hengelt dan klikt de magneet vanzelf vast aan het ijzerdraad wat veel makkelijker is dan een haak. De bonus van onze serie staat op het ogenblik op 68% favorieten. https://coord.info/GC8F87V.

  Een nieuwe serie hengelcaches is de serie Hengeltoer bij Deurne https://coord.info/GC955NH dit zijn 20 hengelcaches met een bonus en dan ligt er nog de traditional De Clarinet in de buurt. Ook nog een hengelcache.

  Beantwoorden
 6. Inderdaad, we zijn al een tijdje aan het cache hengelen met een hengel van 6mtr.
  Uit eindelijk zou dat ook de maximale lengte moeten zijn.
  Helaas komen wij caches tegen die soms opruim 9 mtr. hangen!
  Bijna niet te doen.
  Hou het leuk, met een limiet van 6 mtr hoogte.

  Beantwoorden
 7. Ik ben wel eens gaan kijken om een hengel te kopen, want die heb je steeds vaker nodig (een bonuscache van een challenge die ik heb gehaald (waar geen hengel voor nodig is) is bijvoorbeeld ook een hengelcache).

  Maar verder dan alleen kijken ben ik nog niet gekomen. Ik kan me namelijk nog niet indenken hoe je een cache weer terug kan hangen/leggen. Zeker die caches die met een magneet vastzitten: bij het terugleggen zou je dan de magneet “uit” moeten zetten om de cache op zijn plek te leggen. Maar dat kan niet….

  Beantwoorden
  • Hoi! Wij hebben zelf een telescopische steel gekocht in de Decathlon en met gear tie kan je een stevige haak maken die toch te plooien is.
   Dit werkt prima om de hengelcaches in en uit de bomen te krijgen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.