8 Machtige multi-caches

In Nederland liggen er goed 5.200 multi-caches en in België kan je er ongeveer 3.700 terugvinden: dat zijn er aardig wat! Wie multi-cache zegt, noemt in één adem ook waypoints: bij dit type geocache ga je immers van punt naar punt om te eindigen met de cachecontainer. Er bestaan verschillende varianten multi-caches waarbij de ene multi-cache al vlotter te vinden zal zijn dan de andere.

Intussen is er ook een handige app die je kan helpen om multi-caches te vinden en de waypoints hiervan te bepalen: GCBuddy. Test die zeker eens uit, misschien is het wel wat voor jou? Door de opkomst van Adventure Labs lijkt het of multi-caches wat op de achtergrond zijn geraakt. Maar het tegendeel is waar: er zijn best nog wel enkele leuke multi-caches die je toch op jouw ToDo-lijstje zou moeten zetten: al was het alleen al maar voor de originele waypoints die deze multi-caches vaak hebben.

Wij gingen voor jou op zoek en vonden 8 machtige multi-caches die zeker en vast de moeite waard zijn voor een bezoekje, er zijn er zeker en vast nog meer die aan dit lijstje toegevoegd mogen worden: geef dit gerust door in een reactie op dit bericht.

Den uitlegger II – GC1AGB6

De Uitlegger is een natuurgebied in Kapellen waar CO Corke een gevarieerde multi-cache geplaatst heeft waarbij je op de waypoints verschillende opdrachten te wachten staan. Het leuke aan deze multi-cache is dat je in een prachtige omgeving bent en de verrassende opdrachten op de waypoints waarbij elektronica van pas zal komen. We raden aan om de informatie over deze cache op voorhand te downloaden, want het bereik in dit gebied is niet zo goed. In dit gebied mag je trouwens zowel wandelen als fietsen. En als je fan bent van Adventure Labs, dan kan je er hier eentje meepikken in combinatie met de multi-cache. Bij deze Adventure hoort ook een bonuscache (GC9GPJ9). Wist je trouwens dat deze CO nog verschillende andere multi-caches heeft die de moeite waard zijn? Zoek Corke gerust even op zouden we zeggen 😉

HET GOUDEN EI – GC7NR9K

Misschien herinner jij jou nog wel het stukje over de Eierenreeks in Zandhoven of heb je deze Geocaching route zelf al eens gedaan? Maar wist je dat deze geocachereeks ook een prachtige voorloper heeft met de multi-cache Het gouden ei? Een superleuke tocht van 4,5 kilometer met verrassende waypoints: maak je klaar voor een tocht vol sloten, raadsels en letters verzamelen verspreid over 11 punten vooraleer je de cache zal vinden.

Amsterdamse multi-caches

Ook in steden kan je multi-caches terugvinden: zo ook in in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. CO Biegstra ging in 2009 aan de slag om 2 leuke plekjes van Amsterdam onder de aandacht te brengen via multi-caches: De rosse buurt & Hofjes in de Jordaan. Dat zijn 2 multi-caches waarbij alle waypoints op voorhand bepaald zijn: de leukste plekken uit die buurt waar je telkens een vraag moet beantwoorden om zo de eindcoördinaten van de cache te kunnen bepalen. Een goede manier om 2 buurten van Amsterdam te ontdekken.

Bunkerroute de Punt – GC3GW8Z

Als je gaat geocachen dan raden we jou altijd aan om je goed voor te bereiden door de listings van de geocaches uitvoerig te lezen. Dat moet je zeker en vast ook doen bij deze multi-cache, want zo zal je ontdekken dat dit een foto-multi is. In de duinen van Ouddorp kan je de Bunkerroute terugvinden: 17 bunkers die opgegraven zijn uit het zand. De CO (de duintoppers) heeft op 11 plaatsen tijdens deze route een afbeelding genomen en het is aan jou om deze bij de juiste afbeelding te plaatsen. Op die manier zal je de coördinaten van de eindcache kunnen bepalen.

Op stap met Madonna – GC47YK9

Bijna op elke hoek van een straat in Antwerpen kan je een Mariabeeld terugvinden. Deze multi-cache laat jou op zoek gaan naar enkele van deze Madonnabeelden in een tocht van ongeveer 4,5 kilometer via een fotozoektocht. Je moet 21 foto’s van Mariabeelden bij het juiste waypoint plaatsen om de bonuscache te kunnen vinden. Het levert jou een leuke tocht op door Antwerpen en je kan een geocache scoren op een verrassende plek.

PoeF 20.000

Een heerlijke multi-cache vol creatieve waypoints is PoeF 20.000 in Wilbertoord. Deze mijlpaalcache werd hier geplaatst en is er eentje die jou van het ene naar het andere verbazende waypoint brengt. Maak tijdig jouw reservering en geniet van deze prachtige multi-cache.

GT KvD 16 Maallust-Complex –GC96QZ9

In 2021 verscheen er de GeoTour Kop van Drenthe met als bedoeling jou kennis te laten maken met het gebied tussen Assen en Groningen. Hierbij verschenen er heel wat nieuwe geocaches, alsook enkele multi-caches waarvan dit er eentje is op het Maallust complex waar je informatie moet zoeken bij de onder andere de Kaasmakerij en de Bierbrouwerij. Als je alle juiste gegevens hebt zal je een mooie grote cache kunnen vinden.

Jumanji

Als je multi-caches maar niets vindt, dan moet je toch maar eens een poging wagen met Jumanji in Uden. Wist je dat 94% van de (premium-)geocachers die deze geocache vinden belonen met een favorietpunt? Deze multi-cache is ook al eens bekroond als Geocache of the week door Geocaching.com. Je moet maar eens naar de vele logs van deze multi-cache kijken: iedereen heeft een fantastische ervaring bij het lopen van deze multi-cache. Het is niet de eenvoudigste cache, maar gelukkig is er een zeer hulpvaardige CO (The Knight Templar) die je terug op het juiste pad kan zetten.

Witch K-night 2 – GC42G0M

Hoe kan je extra spanning toevoegen aan een multi-cache? Door er een nachtcache van te maken natuurlijk! In 2013 zag deze multi-cache het levenslicht of moeten we eerder maanlicht zeggen? Intussen is deze nacht-multi uitgegroeid tot de populairste geocache, althans wat meeste favorietpunten betreft. Nuja: zo goed als iedere (premium-)cacher geeft een favoriet aan deze nachtcache waarbij je 4 kilometer zal afleggen en waarvoor je toch best 4 à 5 uurtjes vrij maakt. Lees ook het leuke stukje over Witch K-Night 2 in Geel.

1 gedachte over “8 Machtige multi-caches”

  1. GeoTour Kop van Drenthe heeft wel meer mooie multi’s, zoals Meisje van Yde en TT Circuit. Bij de laatste volg je het oude TT circuit naar Hooghalen. Prima op de fiets te doen. Bij beiden kun je onderweg meteen een heleboel andere caches oppikken. Heel leuk gedaan daar. Ik heb genoten!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.