Geocaching boeken

Wat te doen op een koude winterdag? Een leuk boek lezen waarin Geocaching een hoofdrol speelt, waardoor je toch weer in de Geocaching-sfeer blijft. Er bestaan veel boeken met uitleg en ideeën over Geocaching, maar hier hebben we het uiteraard over fictieverhalen. Wij gingen op zoek naar enkele leuke (en gekende) Geocaching-boeken, misschien wel een leuk idee voor onder de kerstboom?

📗 Vijf – Ursula Poznanski

Vijf - Ursula Poznanski

In dit detective verhaal wordt het dode lichaam van een vrouw gevonden. Beatrice Kaspary en haar collega Florin Wenninger van de recherche treffen coördinaten aan op haar voetzolen en wie coördinaten zegt, denkt onmiddellijk aan Geocaching. Op die coördinaten treffen ze een hand aan met nieuwe coördinaten waarna de zoektocht naar de moordenaar begint.

Vijf is een heel leuk en spannend verhaal, waarin Geocaching een prominente hoofdrol speelt in dit 400 pagina’s tellende boek.

📘 d3Zusjes – Ina Enssr

Paul Bos is verdwenen en nadat hij 2 maanden spoorloos is neemt zijn vrouw contact op met Kristie Beekman. Zij vermoed dat zijn verdwijning met Geocaching te maken heeft en gaat samen met 2 ervan geocachers op onderzoek.

d3Zusjes is naast een boek ook verwerkt in een leuke multi-cache: ontdek alles over de d3Zusjes multi-cache.

📙 First to Find – Charly Essenwanger

Siegfried Distl komt terwijl hij naar een cache zoekt, zijn voormalige vriend Jakob Muschke tegen, die hem financieel heeft geruïneerd heeft in het verleden. Jakob zijn arrogantie en het stoefen over zijn rijkdom rijt oude wonden open bij Siegfried. De woede over zijn tegenstander neemt enorm toe, totdat Siegfried een plan smeedt en Jakob door Geocaching in een val lokt en hem op brutale wijze vermoordt.

First to Find is een misdaadroman dat volledig in het Duits geschreven is.

Het smelt - Lize Spit

📒 Het Smelt – Lize Smit

Dit boek vertelt het verhaal van Eva die in het kleine Vlaamse Bovenmeer is opgegroeid met slechts twee andere kinderen uit hetzelfde geboortejaar. De 3 beleven een hele jeugd samen, maar in hun puberteit hebben de jongens, Pim en Laurens, plots wrede plannen. Het boek vertelt enerzijds deze verhaallijn, maar anderzijds ook hoe ze jaren later een soort van wraak genomen heeft.

Wat is nu de link met Geocaching in het boek ‘Het Smelt‘? De Bib van (Zandhoven) heeft naar aanleiding van de Digitale week een geocacherondje geplaatst in Viersel met 14 bekende plaatsen uit het boek (start: GC7Z7V8).

Met je billen in de brandnetels

📕 Met Je Billen In De Brandnetels – Brigitte Bosman

Manon en Adriaan zijn broer en zus zijn twee handen op 1 buik en ze spelen vaak in hun boomhut. Op een dag spotten ze een persoon die naar iets op zoek is rond hun hut. Zo komen ze een schat op het spoor en begint het avontuur.

Met je billen in de brandnetels is een kinderboek en is een ideaal boek om kinderen in contact te brengen met Geocaching.

📔 De superslimme dommedievenval – Bert Wiersema

Dit boek gaat over Koos en Iris die fervente geocachers zijn. Tijdens één van hun zoektochten komen ze terecht bij Martha Knol, helaas is zij bestolen door andere geocachers. Koos en Iris gaan op onderzoek uit en gaan met hun detectivebureau aan de slag om de daders op het spoor te komen en de dieven te vangen.

De superslimme dommedievenval is een kinderboek geschreven door Bert Wiersema.

📓 Duivels spel – Inge Verbruggen

Wie al graag eens een thriller leest, kan zich uitleven met dit boek voor “young adults”. Het verhaal gaat over Lynsey die op zoek gaat naar haar vriendje Noah die van de aardbodem verdwenen is. Ze gaat overal op zoek in België en Nederland, net zoals ze aan Geocaching doen. Zo ontdek Lynsey dat ze Noah toch niet zo goed kent als ze zelf dacht.

Dit Nederlandstalig boek van 288 pagina’s is geschreven door Inge Verbruggen en verscheen in 2019.

📚 Cached out – Russell Atkinson

Dit Engelstalig boek gaat over Cliff Knowles, die net gestopt is bij de FBI en helaas alleen achter blijft na de tragische dood van zijn vrouw. Cliff heeft net Geocaching ontdekt en tijdens een van zijn Geocaching zoektochten in de bergen komt hij een menselijk skelet tegen. Bij een cache een beetje verder vindt hij nog een lijk en zo gaan de poppetjes aan het dansen. Hij start zijn zoektocht naar de mysterieuze CO Enigmal.

Ken je zelf nog leuke boeken die bij dit lijstje horen? Laat het ons gerust weten!

8 gedachten over “Geocaching boeken”

 1. Hoi,
  Geen boek deze keer maar een film getiteld; Splinterheads.
  Het gaat over een jonge dame, zij reist rond met een kermis en gebruikt haar vrije tijd om te geocachen. Ik ga niet te veel verklappen maar het is een romantische comedy. 😉

  Beantwoorden
 2. Ik weet dat er geen reclame gemaakt mag worden, maar bij BOL.com zijn er 3 van de 5 boeken niet leverbaar. Waar kunnen we deze boeken wel vinden en bestaan deze in e-boek vorm?

  Beantwoorden
  • Hey, net nog even nagelopen: enkel het laatste boek is niet meer beschikbaar via Bol.com, de andere 4 kan je er zeker nog vinden 😉

   Beantwoorden
 3. Een aantal jaar geleden heb ik het boek “Jacht” van Simone Foekens gekocht voor de schoolbieb van de school waar ik toen werkte. Het is een jeugdboek over een aantal kinderen die d.m.v. geocachen een spannend avontuur beleven. Ik geloof dat het boek niet meer als nieuw te koop is maar wel als tweedehands.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.