Geocaching ABC van Google

Iedereen heeft ongetwijfeld al eens gebruik gemaakt van de zoekmachine Google en op deze zoekmachinetool wordt er ook gezocht naar Geocaching. Er wordt niet alleen gezocht naar de term Geocaching, maar ook naar combinaties met andere woorden. Het leuke aan Google is dat het al suggesties geeft terwijl je aan het typen bent. Daarom zijn wij eens aan de slag gegaan met onze favoriete suggesties uit te lichten en het Geocaching ABC van Google te maken. Het leuke is dat iedereen in Google andere woordsuggesties te zien krijgt: wij zijn benieuwd naar jouw Geocaching ABC van Google, deel gerust jouw suggestiekeuzes in een reactie op dit bericht.

A – Geocaching Antwerpen

Voor de eerste letter van het alfabet konden we kiezen tussen de Geocaching app of Geocaching Adventure labs. Wij hebben toch gekozen voor Geocaching Antwerpen: in deze mooie Vlaamse stad kan je enkele leuke geocaches terugvinden zoals Love lock en The deepest cache of the world. Heel wat mogelijkheden om deze stad te leren kennen via Geocaching: ontdek al het leuks wat Geocaching in Antwerpen te bieden heeft.

Geocaching ABC van Google - A

B – Geocaching binaire code

Voor de letter B komen heel wat steden en gemeentes naar boven, wij kozen voor Binaire code. Sommige CO’s gebruiken veel 0-en en 1-tjes om hun puzzels te maken voor hun mysterycaches.

C – Geocaching Coördinaten

Opnieuw een lastige keuze: geocaching code tabellen en geocaching containers konden we vor de letter C perfect kiezen, wij kozen voor Geocaching coördinaten omdat zonder deze je niet kan geocachen natuurlijk.

Geocaching ABC van Google - C

D – Geocaching Delft

Voor de letter D krijgen we opnieuw heel wat steden en gemeentes te zien, wij kozen er Delft uit. Ook in Delft kan je geocachen in de stad gelegen aan de Schie.

E – Geocaching Elements

Je hoort het misschien al donderen in Keulen maar wij kozen Elements of Geocaching voor de letter E: in 2010 verscheen er in het toenmalige Geocacher Magazine een afgeleide Geocaching versie op de Tabel van Mendeljev. Deze tabel wordt af en toe gebruikt bij sommige puzzels.

F – Geocaching Favorite Points

Een leuke ontwikkeling die Geocaching enkele jaren geleden heeft toegevoegd aan Geocaching zijn favorietpunten. Door middel van groene hartjes kan je jouw waardering geven aan een geocache die je zelf echt leuk vond. Het is een premium functie die je ook kan gebruiken om geocaches te filteren.

Geocaching ABC van Google - F

G – Geocaching gratis

Deze moesten we gewoon kiezen: vergeet niet dat Geocaching een gratis hobby is. Uiteraard als je gebruik wil maken van meer functionaliteiten kan je kiezen om een betalend account te nemen via Geocaching Premium.

H – Geocaching hengel kopen

Hengelcaches zijn de laatste jaren vrij populair geworden en heel wat CO’s durven wel al eens een hengelcache te plaatsen. Daarom ook dat er wel wat geocachers zijn die op zoek gaan om een Geocaching hengel te kopen: een Geocaching hengel bestaat niet echt, maar moet je zelf in elkaar steken: ontdek hoe je dit kan doen in dit stuk over hengelcaches.

Hengelcache

I – Geocaching in de buurt

Het zal wel zijn! In Nederland en Vlaanderen liggen er bijzonder veel geocaches verstopt waardoor je steeds geocaches bij jou in de buurt al kunnen terugvinden. Bekijk eens de Geocaching kaart en je krijgt automatisch alle geocaches bij jou in de buurt te zien: hoeveel gele lachebekjes krijg jij te zien?

J – Geocaching Jigidi

We konden kiezen voor de prachtige geo-art van Jommeke in en rond Elversele, maar we zien dat er heel wat zoekopdrachten zijn rondom Jigidi. Jigidi is een leuke tool waarmee je online legpuzzels kan maken en waar CO’s handig gebruik van maken voor hun mysteriecaches.

K – Geocaching kind

Zijn niet alle geocaches voor kinderen? Neen: zeker niet, denk maar aan sommige geocache avonturen waar je moet varen, rotsen of bomen moet beklimmen of in grotten kruipen. Maar er zijn wel heel wat geocaches op kindermaat gemaakt die je via het Geocaching attribuut kan filteren.

L – Geocaching Logo

Heel wat geocachers zijn op zoek naar het Geocaching Logo: wist je dat dit Geocaching logo al een hele evolutie heeft doorgemaakt?

Geocaching ABC van Google - L

M – Geocaching maken

We zijn heel blij dat verschillende mensen op zoek zijn naar manieren om geocaches te maken. Dat is niet altijd even eenvoudig, maar gelukkig kan je op het internet verschillende stappenplannen en tips terug vinden om jouw eigen geocache te maken.

N – Geocaching nachtcaches

Een leuke vorm van Geocaching zijn nachtcaches: jawel, ook ’s nachts kan je op zoek naar geocaches. Deze speciale vorm van Geocaching geven jou een unieke ervaring en doe je beter niet alleen!

O – Geocaching oplossingen

Heel wat geocachers zijn op zoek naar oplossingen van geocaches: een gouden tip om sneller tot een oplossing te komen ==> stel je vraag aan de CO of naar iemand die de geocache reeds gevonden heeft. De Geocaching community is zo groot dat je altijd wel iemand zal vinden die je verder wil helpen.

P – Geocaching projectie

Bij de letter P hebben we opnieuw heel wat keuzes: Geocaching Premium, puzzels oplossen en de Perseverance Mars rover. Wij kozen voor een Geocaching projectie: aan de hand van een afstand en een hoek kan je coördinaten van de ene plaats projecteren naar een andere.

Q – Geocaching quotes

We dachten weinig suggesties te krijgen voor de letter Q, maar niets is minder waar: heel wat zoekopdrachten met QR-codes popten naar boven bij onze suggesties. Wij kiezen echter voor Geocaching quotes: wat dacht je van One cache a day keeps the doctor away of Don’t mess with a Geocacher. We know all the best places to hide a body. Onze vrienden van GeoTea maakten enkele leuke T-shirts en truien met Geocaching quotes.

R – Geocaching Rondje Vlaanderen

We konden niet anders dan kiezen voor Rondje Vlaanderen bij de letter R: deze epische en fantastische geocachereeks vraagt heel wat communicatie en organisatie om te bestaan en hierdoor zijn er ook enkele geweldige geocaches ontstaan en hebben we ook al enkele prachtige verhalen kunnen lezen van geocachers die op zoek gaan naar de Superbonus van Rondje Vlaanderen.

Rondje Vlaanderen stuk

S – Geocaching stempel

Bij de letter s kozen wij voor de suggestie Geocaching stempel: heel wat geocachers maken hier intussen gebruik van om het logboek te kunnen tekenen. Een Geocaching stempel heeft best wel wat voordelen.

T – Geocaching

Bij de letter T opnieuw een dilemma: kiezen tussen Geocaching tools, Geocaching toolbox of Geocaching trackables. Uiteindelijk toch gekozen voor Trackables: deze leuke extra aan het Geocaching spel laat ons spullen reizen van geocache naar geocache.

U – Geocaching uitspraak

Dat heel wat mensen op zoek zijn naar een uitleg over Geocaching is logisch, wij kozen echter voor de suggestie Geocaching uitspraak. Geocaching is een Engelstalig woord en je kan dit het best op volgende manier uitspreken: jee·ow·ka·shuhng

V – Geocaching vlaggen code

Bij de letter V kozen we voor een puzzelcode: de vlaggen code. Eigenlijk zijn er 2 vlaggencodes die vaak gebruikt worden bij Geocaching puzzels: seinvlaggen en het semafooralfabet.

W – Geocaching woodies

Ja, je kan ook wat lezen over Geocaching op Wikipedia. Wij kozen voor de suggestie Geocaching woodies. In onze streken zijn deze houten schijfjes vrij populair en een echt ruilitem.

X – Geocaching x en y coördinaten

Ongetwijfeld de letter met de minste suggesties in Google: wij kozen voor x en y coördinaten. Deze kan je vinden/oplossen via Rijksdriehoekscoördinaten.

Y – Geocaching Youtube

Zoek maar eens Geocaching op Youtube: je kan er heel wat filmpjes over geocachevondsten en creaties ontdekken of je kan er kennis maken met verschillende Geocaching vloggers zoals GC Rogier en team Snip & snaP.

Z – Geocaching zoeken

Als laatste Google suggestie kozen we voor Geocaching zoeken: nog steeds de basis van het spelletje. Wie zoekt die vindt!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.