Geocaching onderzoek 2021 – deel 4

Het volgende deel van het Geocaching onderzoek gaat over trackables en woodies. We zijn heel erg benieuwd wat jullie vinden van deze extra’s aan het Geocaching spel. Ontdek samen met ons de resultaten.

Een extra woordje uitleg

Trackables

📊 Ik vind trackables leuk

Juist88,1%
Fout11,9%

📊 Ik heb ooit al een trackable gekocht/gekregen

Ja79,6%
Nee20,4%

Goed 88% van de geocachers vinden trackables leuk en bijna 80% heeft ooit zelfs een trackable gekocht of gekregen. Je kan dus echt wel zeggen dat trackables gesmaakt worden bij geocachers.

📊 Ik neem vaak trackables mee uit geocaches

Juist67,3%
Fout32,7%

2 op 3 geocachers neemt wel eens vaker een trackable mee om zijn reis verder te laten zetten.

📊 Ik kijk naar het doel van een trackable

Juist71,1%
Fout28,9%

Iedere trackable heeft zijn eigen doel: de ene wil in eigen land blijven reizen, terwijl de andere net de hele wereld wil zien. Goed om weten dus dat een grote meerderheid (71,1%) het doel van een trackable bekijkt om hem op de juiste plaats te kunnen achterlaten.

📊 Ik discover iedere trackable die ik tegenkom

Juist42,1%
Fout57,9%

Je hoeft niet iedere trackable meenemen die je tegenkomt, je kan deze ook ‘discoveren’. Hiermee geef je aan dat je de trackable gezien hebt in een geocache. Goed 42% van de geocachers doet dat bij iedere trackable die ze tegenkomen.

📊 Trackables verdwijnen vaak

Juist79,2%
Fout20,8%

Met trackables loopt er natuurlijk wel al eens iets mis: ze verdwijnen soms helaas en dat is wat goed 79% van de geocachers ook aangeeft. In het stukje over trackables kopen of niet, beschrijft spockske het eigenlijk heel goed: het is het beste om jouw trackable als verdwenen te aanschouwen van zodra je deze laat reizen. Zo zal de ontgoocheling nooit te groot zijn.

📊 Trackables mogen niet langer dan 2 weken bij iemand thuis liggen

Juist56,3%
Fout43,7%

Ook hier een regel die we niet hebben uitgevonden: neem een trackable alleen mee als je de komende 2-3 weken opnieuw gaat geocachen en deze trackable verplaatst. Iets meer dan 56% van de geocachers gaat akkoord met deze stelling.

📊 Ik ga eerder op zoek naar een cache waar er trackables te vinden zijn dan naar een cache zonder trackables

Juist9,2%
Fout90,8%

Trackables in een cache zijn geen reden waarom je die cache zou bezoeken. Slechts 9,2% van de geocachers zou eerder een cache zoeken met trackables dan eentje zonder.

📊 Ik vind Travel Bug hotels leuk

Juist83%
Fout17%

Een Travel Bug Hotel zijn ideale plaatsen om trackables achter te laten en andere mee te nemen. Vaak zijn deze ook mooi ingekleed. 83% is alvast fan van TB hotels.

📊 Ik ga in de toekomst ooit (nog) een trackable kopen

Ja66,8%
Nee33,2%

2 op 3 geocachers gaat in de toekomst nog een trackable kopen: we kunnen dus concluderen dat trackables een meerwaarde zijn voor het Geocaching spel.

WOODIES

📊 Ik vind woodies leuk

Juist69,7%
Fout30,3%

Een andere trend zijn woodies: deze houten schijfjes zijn leuke hebbedingetjes om te verzamelen. Bijna 70% van de geocachers is hier fan van.

📊 Ik verzamel woodies

Juist45,6%
Fout54,4%

Goed 45% van de geocachers verzamelt deze ook: dat kan op Geocaching events, ruilen met andere cachers of je kan deze vinden in caches (zoals een woodie ruilstation)

📊 Ik heb eigen woodies laten maken

Juist25%
Fout75%

Een kwart van de geocachers heeft zelf al eens woodies laten maken: verzamelliefhebbers, dat zijn alvast meer dan 500 potentiële kandidaten om woodies mee te ruilen 😉

📊 Ik ga in de toekomst eigen woodies laten maken

Ja24,3%
Nee58,1%
Ik heb al eigen woodies17,6%

Liefst 41,9% van de geocachers heeft al eigen woodies of gaat er in de toekomst (nieuwe) laten maken. Dus we kunnen wel stellen dat ook woodies een vrij populair extraatje zijn bij Geocaching.

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts en GeocachingShop (neem zeker een kijkje op hun leuke websites!) mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Deze week zijn er liefst 5 winnaars! Ontdek de winnaars op geocachen.be

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.