Geocaching onderzoek 2021 – deel 5

In deel 5 gaan we jullie mening bekijken over enkele Geocaching dilemma’s. Deze schotelden wij jou de voorbije weken voor en je kon kiezen tussen juist of fout.

Een extra woordje uitleg

📊 Ik ga eerder op zoek naar geocaches met veel favorietpunten

Juist45,3%
Fout54,7%

Favorietpunten is één van de filterfuncties die premium leden kunnen gebruiken om op zoek te gaan naar geocaches. 45% van de geocachers geven vaak de voorkeur aan geocaches met favorietpunten.

📊 Ik zoek graag mysterycaches

Juist68,6%
Fout31,4%

Niet iedere geocacher is fan van raadsels of puzzels, dus waren we benieuwd of geocachers deze graag doen: toch meer dan twee derde zoekt graag mysterycaches. Laat die puzzels maar komen!

📊 Ik los iedere puzzel van een mysterycache zelf op

Juist50,1%
Fout49,9%

Verrassend resultaat: ongeveer de helft van de geocachers lost de puzzels niet zelf op. Je kan natuurlijk in een team zitten of samenwerken met andere geocachers om puzzels op te lossen.

📊 Er zijn te veel mysterycaches

Juist24,2%
Fout75,8%

25% van de geocaches in Nederland en België zijn mysterycaches: 24,2% van de geocachers vinden dat er iets te veel mysterycaches zijn.

📊 Ik vind geo-arts leuk

Juist78,6%
Fout21,4%

Een geo-art in België en Nederland wordt heel vaak gemaakt met mysterycaches, heel zelden worden er andere geocachesoorten hiervoor gebruikt. Onlangs maakten we een stuk over enkele bijzondere geo-arts in het buitenland en daar worden wel verschillende geocachetypes gebruikt. Dat goed 78% van jullie fan is van deze kunststukjes hoeft dan ook niet te verbazen.

📊 Ik ga geocachen als het regent

Juist47,4%
Fout52,6%

Weer of geen weer: 47% van de geocachers gaat zelfs geocachen als het regent, je kan natuurlijk ook enkele andere Geocaching doen als het regent.

📊 Ik heb ooit een geocache als eerste gevonden (=FTF)

Juist61,8%
Fout38,2%

Die adrenalinerush als je op jacht gaat om als eerste een cache te vinden: liefst 61,8% van de geocachers heeft het intussen al meegemaakt en een FTF behaald.

📊 Ik heb ooit een cache gelogd als gevonden terwijl ik de cache nooit gevonden heb

Juist10,7%
Fout89,3%

Op Facebook zien we het soms passeren dat iemand een geocache logt als gevonden terwijl het logboek nooit getekend is. Daarom schotelden we deze vraag ook aan jullie voor: 10,7% van jullie heeft dit ooit gedaan. Misschien hadden jullie wel toestemming van de CO om een found te loggen?

📊 Ik vind geocaches met veldpuzzels leuk

Juist83,2%
Fout16,8%

Geocaches met een extra opdrachtje vinden wij heel fijn, alleen zijn ze vrij zeldzaam. Maar: meer dan 83% van de geocachers is hier fan van!

📊 Ik vind Jigidi puzzels (= online legpuzzels) leuk

Juist68,2%
Fout31,8%

Je komt ze wel eens vaker tegen: de Jigidi online legpuzzels die jou uiteindelijk de coördinaten opleveren van de Geocaching puzzel. Goed 68% vind Jigidi puzzels wek leuk.

📊 Ik heb mijn Geocaching nickname ooit aangepast

Juist22,9%
Fout77,1%

Iedereen kan zijn gebruikersnaam wijzigen bij Geocaching, dat kan om gelijk welke reden. Wist je dat bijna 23% van de geocachers ooit zijn Geocaching nickname heeft gewijzigd? Het is niet altijd simpel om meteen de goede keuze te maken.

📊 Ik kijk vaak eerst naar de hint vooraleer ik de geocache zoek

Juist59,4%
Fout40,6%

We betrappen ons zelf er wel eens op dat wij de hint bekijken vooraleer we beginnen met zoeken naar de geocache. Liefst 59% van de geocachers geeft toe dit ook vaker te doen 😉

📊 Ik heb al eens 100 dagen op rij een geocache gevonden

Juist16,7%
Fout83,3%

Er bestaan challenges waarbij je verschillende dagen na elkaar moet geocachen, bijvoorbeeld ook om bepaalde Geocaching badges te behalen. Wist je dat 16,7% al eens 100 dagen op rij een geocache gevonden heeft: stevig!

Heb jij prijs?

Dankzij onze sponsors CreaCoins, GcProducts en GeocachingShop (neem zeker een kijkje op hun leuke websites!) mogen we enkele leuke prijzen weggeven! Deze week zijn er liefst 5 winnaars! Ontdek de winnaars op geocachen.be

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.