GC Rogier Geovlogs: De Nederlandstalige Geocaching Vlogger

Wat is er nou mooier als je twee leuke bezigheden kunt combineren? In 2014 door mijn vrouw aan het geocachen gezet (“zoek nou eens een leuke hobby”) en altijd al veel plezier met het bewerken van filmpjes, waardoor ik in december 2015 besloot om een videoverslagje te maken van de jacht op een FTF, samen met zijn zoon Daan. Deze jacht eindigde niet met een FTF, maar wel met een grappig verhaal. We haalden de STF en kwamen er daarna achter dat de accu van de auto leeg was: de motor uitgezet, maar de lampen aan laten staan!! Gelukkig kwam een medecacher ons helpen en laadde de accu weer op!

Tsja, dan kom je thuis, ga je de video bewerken en dan is de eerste vlog geboren! Helemaal de smaak te pakken lanceerde ik een YouTube-kanaal en een Facebookpagina, in de hoop dat anderen kunnen meegenieten met de geocache-avonturen die ik beleef met mijn kinderen, met geocachevrienden of helemaal alleen! Inmiddels heeft mijn YouTube-kanaal 2500+ abonnees en krijg ik erg leuke reacties van de kijkers.

GC Rogier 1

Mijn geocachetochten in beeld brengen

In mijn eentje cachen vind ik heerlijk! Lekker alleen op pad in een mooi bos of op een uitgestrekte heide! Om dan tijdens de wandeling en de waypoints door lekker te mijmeren over van alles en nog wat. Op die manier kan ik heerlijk mijn hoofd leeg maken en ontspan ik volledig.

Het alleen vloggen is wel een uitdaging: normaal gezien zou ik de camera even aan mijn kinderen of een medecacher kunnen geven, maar nu moet ik ieder camerastandpunt alleen bepalen. Geen probleem hoor, want ik heb de tijd en niemand stoort zich eraan dat de multi twee keer zolang duurt doordat er gefilmd en geregisseerd moet worden 😉

GC Rogier 6

Of erop uit trekken met de kinderen

Samen met één van mijn drie kinderen geocachen vind ik ook geweldig! Daar zoek ik de caches dan wel een beetje op uit: mijn kinderen vinden de wat spannender plekken superleuk: Lost Places of nachtcaches. Of een leuke traditional cache! Zo heb ik erg leuke herinneringen aan een verlaten treintunnel met mijn dochter. Alleen al bij en in de tunnel komen was een uitdaging, maar daarna de cache zoeken in een aardedonkere tunnel was helemaal een avontuur!

GC Rogier 2

Een hele gave geocache die ik met mijn oudste zoon heb gedaan was in het mooie België, een land met veel meer verlaten plekken dan Nederland! Bij deze geocache zijn we naar een verlaten treinstation gereden, midden in de nacht! Nadat we een bezoekje kregen van de politie en moesten uitleggen wat we aan het doen waren, hebben we het verlaten stationsgebouw betreden en zijn we op zoek gegaan naar de aanwijzingen die moesten leiden naar de cache. Wat een avontuur was dat, we zijn volgens mij wel twee uur in het gebouw geweest! En we hebben de geocache gevonden uiteraard!

GC Rogier 3

Mijn jongste zoon gaat eigenlijk het vaakst met me mee. Zelf beleefd hij er ook een boel plezier aan en hij stoort zich niet aan het soms uitgebreide film- en regiseerwerk ;). Een toffe herinnering die ik met hem heb is dat we de grootste geocache van Nederland hebben bezocht. Dat was echt gaaf én we hebben meteen een hele grote travelbug kunnen droppen! Nu de grootste van België nog…!

GC Rogier 4

En uiteraard maak je een heleboel geocachevrienden

Ik kan er ook erg van genieten om te gaan cachen met geocachevrienden of collega’s. Een cacher die beide rollen heeft 😉 is Madamnero. Deze Udense geocacher en collega gaat regelmatig met me mee om een leuke uitdaging aan te gaan. Samen hebben we bijvoorbeeld de Flight Through Space reeks gedaan en een paar leuke andere trails en multicaches. We kunnen altijd erg lachen met elkaar! Eén van de leukste herinneringen die ik met Madamnero heb, is een geocache op een verlaten trekschuit. Deze cache hebben we op de valreep gevonden…!

GC Rogier 5

Team Lage Landen

Roger - mascotte Team Lage Landen

Zo nu en dan organiseer ik ook een Youtube of Facebook livestream, dan kan iedereen gezellig met mij mee puzzelen of gaan geocachen. Tijdens één van mijn geocachetochten ontstond trouwens zo Team Lage Landen: op deze manier log ik met #TLL (Team Lage Landen) voor iedereen die tijdens de livestream aan het meekijken is. Intussen is team Snip & snaP, collega geovloggers, aan de slag gegaan met een mascotte voor TLL die de toepasselijke de naam Roger meekreeg. En kan je in de Lage Landen (maar ook daarbuiten) TLL geocaches gaan zoeken.

Het allerbelangrijkste aan deze hobby en eigenlijk ook het allermooiste aan het geocachen is dat iedereen zelf helemaal kan bedenken hoe je deze toffe hobby invult! Ga je alleen of liever met meerdere mensen? Hou je het bij snelle traditionals of ben je meer van de langere multi-caches? Wil je snel veel puntjes of geef je daar helemaal niets om? Lopen, fietsen of met de auto? Het maakt eigenlijk allemaal niet uit: vul alles gewoon zelf in en doe het vooral zoals je het zelf wilt doen! Heerlijk!

Ik wens iedereen heel erg veel cacheplezier, precies op de manier zoals je dat zelf wilt! Geniet ervan met volle teugen!

Groetjes,

GC Rogier

Ontdek GC Rogier op social media

Facebookhttps://www.facebook.com/GC.Rogier/
Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCRBqxm9-O6q_3hd5iytm4gg

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.