De mooiste plekjes om te geocachen

Eerlijk, we hebben je wat misleid met de titel van dit stukje. We dachten om op zoek te gaan naar de mooiste plekjes in de Lage Landen waar je kan geocachen, maar er zijn er zo veel geocaches waaruit je kan kiezen en de ene plek is nog mooier dan de andere.

Hoe kan je zelf op zoek gaan naar zo’n geocache op een heel erg mooi plekje? Wel Geocaching.com heeft hiervoor het verrekijker-attibuut gemaakt. Hiermee kan een geocache eigenaar aangeven dat er hier een prachtig uitzicht is: maw. dat dit een heel mooi plekje is om te geocachen.

Daarnaast zijn er op Facebook ook groepen te vinden met Mooie Geocache locaties in Nederland en in België: ideaal om inspiratie op te doen aan de hand van afbeeldingen van andere geocachers.

10 geocaches hebben ons lijstje gehaald met mooie geocache locaties. We zijn er zeker van dat er heel wat geocaches ontbreken aan ons lijstje, laat gerust weten op welke fraaie locatie jij een geocache hebt kunnen vinden en die volgens jou de moeite waard is om toe te voegen aan ons lijstje. Dat kan door te reageren onderaan dit stuk 😉

Wijndorp Houwaart

Geocachen brengt je soms naar zo van die plekjes waar je anders nooit zou komen, zo ook naar de Houwaartseberg waar je kan geocachen tussen de wijnranken. Een heerlijk mooie plek die weliswaar een vrij pittig parcours heeft: het gaat immers continu op en af en dat 13 kilometer lang. Onderweg kom je wel heel erg leuke geocaches tegen die absoluut de moeite zijn: ontdek snel Wijndorp Houwaart.

De stadsmuren van Maastricht

Nog zo’n mooie stad met leuke geocaches is Maastricht. Deze stad kan je trouwens leren kennen via de multi-cache Op en Langs de stadsmuren (GC1YDMB) waarbij je alle leuke plekjes van de stad leert kent. Echt de moeite waard voor een tripje naar Maastricht.

De Lommelse Sahara

Ja, België heeft er ook een staat in de titel van deze multi-cache (GCC675) en dat is werkelijk zo want deze grote zandvlakte doet wel denken aan een woestijn. Maar er is ook afwisseling in dit natuurgebied: het zand wordt afgewisseld met bos, heide en meertjes. Op jouw route kom je onder meer een 30 meter hoge uitkijktoren tegen, een zinkend schip en een uniek voetgangersbrug. Naast deze leuke multi-cache kan je er ook de kindergeocachereeks De Schat van Koning Leeuw terugvinden: 8 kilometer genieten in en om de Lommelse Sahara en eindigen met een unieke bonuscache die je omver zal blazen.

Plompe Toren

De Plompe toren is een oude kerktoren van het verdwenen dorp Schouwen-Duiveland, het dorp dat in de Oosterschelde verdwenen is. Het is een toren van 23 meter hoog en het leuke is dat bovenaan de toren een verrekijker staat die je gratis kan gebruiken en die via rails ook rondgereden kan worden: ideaal om het prachtige uitzicht te bekijken van bijvoorbeeld Neeltje Jans. Een mooie plek voor een cache (GC15Q6H).

Woodhenge Vatrop

Engelbert Brendel bouwde een rij met houten objecten waar gaten inzitten aan de Waddenzee. Ieder jaar op 21 juni (de langste dag van het jaar) komt de zon op om 5u19 ’s ochtends en schijnt de zon door alle 5 gaten tegelijkertijd. Op deze plek kan je de cache Woeste Willem (GC4Y3F1) terugvinden, een cache van de Bosmannetjes.

Vogelkijkhut Liedermeerspark

Een unieke plaats waar je een geocache kan vinden is de vogelkijkhut in Merelbeke. Deze geocache behoort tot het rondje Tussen Koestraat en Liedermeerspark en kan je vinden aan de rand van het Liedermeerspark waar je een stukje beschermde natuur kan bewonderen waar veel vogels zitten. Bovendien is even verder het vogelasiel van Merlbeke terug te vinden, ook een bezoekje waard. De cache zelf is een veldpuzzel waar je toch even mee zoet bent (GC7WNN0), maar ideaal eigenlijk om hier even je tijd te nemen in deze kijkhut.

De Zeepeduinen

Een mooie plek van Natuurmonumenten zijn de Zeepeduinen: op de wandelroute van deze multi-cache (GC218NC) kom je niet alleen duinen tegen maar ook een oude commandopost uit de Tweede Wereldoorlog, dennenbossen, duinmeertjes, heel veel watervogels en shetlandpony’s. Een heerlijke wandeling door het mulle zand!

Vlooybergtoren

In Tielt-Winge kan je de Vlooybergtoren terugvinden, deze toren is ook wel gekend door de Vlaamse fictiereeks Callboys. Dee 11 meter hoge toren is een zwevende trap van 20 meter lang die je een fantastisch zicht geeft op het Hageland en ver daarbuiten. Op deze plek kan je een virtuele cache scoren (GC7B95A) en een Adventure Lab meepikken.

De wallen van Bourtange

Bij de grens tussen Duitsland en Nederland kan je de vesting Bourtange terugvinden. De gemeente Vlagtwedde liet de vesting terug opbouwen in zijn oorspronkelijke staat en zo kan je nu deze vesting ten alle tijde bezoeken. Opvallend is dat deze vesting een vijfhoek als vorm heeft, daarnaast kan je op de hoge wallen van het uitzicht genieten of het centrum bezoeken met de molen en fraaie gerestaureerde gebouwen. Of je gaat aan de slag met de Adventure Lab met bijhorende bonuscache (GCA9N2H).

Grote Markt Brugge

Dat Brugge een sprookjesachtige stad is, dat weten intussen al heel wat mensen. In het centrum van de stad kan je de prachtige Grote Markt terugvinden waar je een mooi zicht hebt op het Belfort en het stadhuis en hier kan je de RV Brugge cache terugvinden waarbij de Grote markt centraal staat. Brugge heeft nog verschillende andere mooie plekjes zoals de Pont d’amour: een mooie plek om een virtuele cache te vinden.

1 gedachte over “De mooiste plekjes om te geocachen”

  1. Wij vonden enige jaren terug een cache op een plek waar het uitzicht echt schitterend is : GC1F0P5: Roche dus Chat. Halfweg tussen Herbeumont en Sainte-Cecile kan je genieten van een prachtig uitzicht op de vallei van de Semois. Let wel wat op waar je stapt, er is hier namelijk geen enkele valbescherming, wel staat er een zitbank, waar je kan genieten van deze prachtige plek. De cache in kwestie is nog steeds actief, wij logden hem in 2013.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.