Geocaching in Ede: Extreem boerderijdieren

Wij van Extreem_Ede staan bekend om onze Extreem leuke, grote, kleine, vreemde en grappige caches. Het woord extreem staat dan ook niet voor extreem moeilijke caches, maar voor extreem leuk. 

We proberen elke jaar een extreem event te organiseren. Dit jaar (2020) ging dat helaas niet door vanwege de bekende redenen. Als team hebben we toen besloten om onze nieuwe extreme ideeën te bewaren voor een volgend event. En daarnaast staat ook de extreem kerst trail nog online, dus moesten we wel iets extreems anders verzinnen. 

Naar de boerderij

Een van onze teamleden komt regelmatig op een zorgboerderij en zo is het idee ontstaan om de boerderij als thema te gebruiken. Na een avondje extreem hard denken was er het idee om caches te maken met de boerderij en zijn bewoners. Zo ontstonden al snel twaalf verschillende ideetjes met 12 verschillende boerderijdieren. Terwijl de ene helft van het team druk aan het bouwen was, bedacht de andere helft dat er dan ook een extreme bonus bij moest komen, maar wat? Inmiddels waren de twaalf dieren allemaal gezaagd en werden ze in de verf gezet.  

Alleen was er nog geen idee voor de bonus (GC8X6RN). Dan maar eens de beroemde winkels af waar je heel goedkoop tweedehandse spullen kan kopen en kijken of we daar ideeën konden opdoen. Daar kwamen we op het idee om een boerderij te gaan bouwen. Terwijl we dit thuis uitwerkten op papier komt een teamlid ineens met een idee om een tractor te gaan maken. Dit zijn we in het veld nog niet eerder tegengekomen. En zo werd er besloten een tractor als bonus te gaan maken. 

Het verhaal van boer Harms

Nadat alle caches vorm gekregen hebben, bedachten we ons dat er nog wel een extreem leuk verhaal voor op de cache-listings moeten hebben. We bedenken al wel extreem snel dat de boer “Harms” moet gaan heten. Een naam die gewoon extreem lekker klinkt. We wilden het verhaal zo maken dat het extreem leuk is voor jong en oud. Het verhaal verzinnen dat gebeurt op een of andere manier bij ons altijd op een extreem gekke plek. Zo schreef iemand van het team het verhaal in de auto terwijl de andere even een boodschap aan het doen was. Ja, wij hebben altijd een schrift in de auto waar we onze extreem spontane ideeën in op kunnen schrijven of tekenen. De andere leest s’avonds het extreme verhaal en zo is de tekst voor op de pagina extreem snel in elkaar gezet. 

Dan nog de route extreem uitstippelen. Thuis kijken we even hoe de oude route in dit bosgebied er uit zag. Op die manier proberen we toch elke keer weer net even anders de route te maken. Als alle caches verstopt zijn, mailen we de boswachter van dit gebied en laten we hem weten waar en wat we nu weer verstopt hebben. Extreem kort erna worden alle caches ingediend bij Geocaching.com en zo ontstond deze extreem leuke trial.

Zelf op zoek gaan naar Extreem boerderijdier

We krijgen en lezen bijna alleen maar positieve berichten over de extreem caches en routes. Natuurlijk vinden wij als Co’s dit altijd fijn om te krijgen! Daardoor blijven we dit extreem volhouden om de extreem caches te leggen en onderhouden in Ede. 

De reeks Extreem boerderijdier kan je in het bosrijke gebied ten noorden van Ede terugvinden. jouw doel is om 12 boerderijdieren (lees: caches) terug te vinden en een tractor (de bonus). In totaal zal je 5,5 kilometer kunnen wandelen op een wandeling geschikt voor jong en oud.

5 gedachten over “Geocaching in Ede: Extreem boerderijdieren”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.