25 Geocaches voor Kinderen in België en Nederland

Recommended for kids

Geef toe: Geocaching laat het kind in ieder van ons los 😊. Het is ook een leuk tijdverdrijf om met kinderen te doen, je kan zelfs leuke verjaardagsfeestjes organiseren voor je kinderen met Geocaching. Maar sommige caches zijn niet gemaakt om met kinderen te doen (denk bijvoorbeeld aan die ingewikkelde veldpuzzels). Maar wist je dat je ook kan aangeven dat jouw geocaches kindvriendelijk zijn? Geocaching heeft hiervoor een attribuut in het leven geroepen zodat je andere geocachers kan inlichten dat jouw geocache ideaal is voor kinderen. Het symbool van dit Geocaching attribuut is een kind dat het hand van een volwassene vasthoudt.

Ben je op zoek naar leuke kindercaches of heb je binnenkort een geocaching kinderfeestje? Wij gingen op zoek naar 25 leuke kindercache(reeksen). Als je er nog leuke kent, geef gerust door als reactie op dit bericht, is leuk als aanvulling op deze blog.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen De gouden tuin van de Farao

In het Lommelse Kattenbos kan je sinds 2024 een farao helpen met het zoeken naar een gouden tuin. Om deze gouden tuin te kunnen vinden moet je eerst 24 opdrachten (=geocaches) uitvoeren om de locatie te bepalen van deze gouden tuin. Een heel erg leuk avontuur voor kinderen met zoek- en telopdrachten, ontdek snel alles over de gouden tuin van de Farao van CO Didgedude.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen ’t Plopbos – GC40RA9

Wanneer je in de buurt bent van Beernem in West-Vlaanderen dan kan je op zoek naar de kindercacheserie ’t Plopbos. Deze reeks bestaat uit 7 traditionele caches waarbij je op zoek gaat naar de Plopfiguren en een bonus.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Pigs trail – GC99K2J

In Gapinge kan je varkentjes terugvinden. Deze geo-art telt maar liefst 58 geocaches met eenvoudig op te lossen puzzels (kijk maar eens bij het D’ni alfabet). Hierna kan je op pad voor een tocht van 15 kilometer die je ook grotendeels met de fiets kan doen. Je zal het jou niet beklagen want bij iedere geocache zal je de leuke kunstwerkjes met varkentjes terugvinden.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Un petit canard au bord de l’eau – GC8WKDK

Laat je niet afschrikken door de Franse titel van deze cache: het is een heerlijk rondje caches in Menen vlakbij de Franse grens. De tocht zelf is ongeveer 4 kilometer lang met 13 creatieve caches waarbij de kinderen heel wat plezier zullen hebben met het oplossen van de puzzeltjes en het uitvoeren van de opdrachten. Ga snel mee op zoek naar de eendjes langs de Leie.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Cartoons: BONUS – GC5NH7Y

Aan de oostrand van Bergen op Zoom kan je de cartoon geocachereeks terugvinden. De reeks bestaat uit 9 caches en een bonus en sluit aan bij een andere geocachereeks de cartoonserie (9 traditionals) dat ideale kindercaches zijn.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Spelenderwijs – GC820HP

Is jouw kind verzot op speelgoed? Dan moet je ongetwijfeld afzakken naar Opitter (deelgemeente van Bree). Bij deze geocachetrail zal je via heel wat opdrachten met speelgoed de caches kunnen vinden en openen. 20 caches, waarvan 14 doe-opdrachten over een parcours van 7 kilometer. Wat bovendien heel erg leuk is: er zijn 2 bivak/kampeerplaatsen op deze route waar je jouw tent gratis kan opslaan. Ideaal dus om het geocachen te combineren met een nachtje kamperen in het bos.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Big breekt uit! – GCAR8KZ

We volgen het verhaal van Big, een varkentje dat ontsnapt uit de boerderij. Al snel gaat zijn buikje knorren en dus zoekt hij hulp bij de bosdieren om aan voedsel te geraken… Deze multi-cache brengt je naar 10 punten in het bos rondom de Campagne en tonen Playmobil-tafereeltjes waarbij Big telkens weer een ander bosdier ontmoet.

Deze geocache werd ontwikkeld door Schoolhoeve De Campagne, in Drongen. De zoektocht start aan de ingang van deze gratis kinderboerderij aan de rand van Gent. Al wandelend verken je de Vinderhoutse bossen en passeer je een uitdagende nieuwe speeltuin over een kort parcours van ongeveer 1,5 kilometer.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Het Verloren kabouterdorp – GC6EC86

Een iets langer rondje (6,4 kilometer) is het Verloren Kabouterdorp in Lommel. Een kindergeocachereeks bestaande uit 15 heel mooi uitgewerkte caches waar je telkens een opdracht moet uitvoeren en een leuke bonus.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen De Berkabouter – GCW694

Een multicache die er reeds ligt sinds 2006 is deze Berkabouter die je kan terugvinden in de Dennendijkse bossen nabij Liessel in Nederland. Een cache met 5 waypoints en de cache over een parcours van 5 à 6 kilometer.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen The Race – GC9XPBM

Auto’s en racen zijn het thema van een leuke geocachereeks: 4 caches waarbij je van start naar de finish gaat en intussen nog 2 laps extra meepikt. Wist je trouwens dat deze 4 leuke caches geplaatst zijn voor de geocachen TB race van 2022? Kortom de moeite om even in een klein bosje jouw kind te laten racen met speelgoedautootjes.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Egeltjestrackje (Kindercache) – GC61GXG

Een multi-kindercache over een beperkte afstand van 2,3 kilometer waarbij je 5 waypoints en de cache zal vinden. Bij deze cache zal je op zoek moeten naar een ideale slaapplek voor egeltje.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Dierenbingo wijkpark – GC99KM2

Kinderen die verzot zijn op klimmen en klauteren die kunnen afzakken naar Maarssen. In het park Superspeelspoor kan je deze leuke multicache lopen door enkel vragen op te lossen die over het parcours lopen: ideaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Op het einde kom je uit aan een kinderboerderij.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Het stationneke van As – GC83YMN

Een verborgen parel kan je terugvinden in As. Hier ligt een heel erg toffe multi-cache volledig op kindermaat. Op een afstand van ongeveer 1 kilometer ga je op zoek naar verschillende speelgoedtreintjes, als je alles goed uitvoert kan je een prachtige final terugvinden die wij alvast meer dan de moeite vonden.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen De Barelhoeve (Kindercache) – GC1B81G

In Bornem kan je deze kijkboerderij terugvinden. De cache zelf is een multi-cache die loopt langs het kleuterpad en het duurzaamheidspad en de bedoeling is dat je bij verschillende dieren op zoek gaat naar letter en het bijhorende cijfer.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen De schat van Koning Leeuw – GC8N51B

Geen twee zonder drie: en zo geschiedde. Na Het Verloren kabouterdorp en de Gouden Kat, maakte geocacher Didgedude een derde geocachereeks. Deze keer moet je op zoek naar de schat van Koning Leeuw en dat op een prachtige locatie, namelijk de Lommelse Sahara.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Jula – GC17PAZ

Deze kindercache kan je gevonden in het Julianapark in Utrecht. Op basis van een kaart moet je de juiste symbolen bij de juiste letter plaatsen om zo de coördinaat van de cache te vinden.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Drol – GC8JDCG

Is jouw kind niet vies van een geo-art die beweert het smerigste rondje van Nederland te zijn, dan ben jij aan het juiste adres. Rondje Drol is een geocachetrail met liefst 36 caches en kan je met de fiets doen. En dan is het aan jou om de smerige drolletjes te gaan vangen 😉

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Tussen de koetjes en kalfjes – GC7QRY4

Dit is niet alleen een cache van het grootste formaat waar je ongetwijfeld wel leuke ruilspulletjes zal kunnen terugvinden, maar bij deze cache hoort ook een heel erg leuke kinderboerderij waar jouw kinderen de handen uit de mouwen kunnen steken. Een leuk idee voor als je in de buurt van Velzeke bent. Lees meer over Tussen de koetjes en kalfjes geocache.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Ridders onder spanning – GC1467Y

Tussen Bilthoven en Maartensdijk kan je het Ridderoordse Bos terugvinden waar deze multicache verstopt ligt over een parcours van 4,5 kilometer. Om ridder te kunnen worden zal je eerst nog de schat van Eickenstein moeten zoeken.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen City Life – Apeldoorn

In Apeldoorn heeft de geocacher PH-tje enkele fantastische geocaches gemaakt met Playmobil. Origineel werden er al meer dan 50 van deze City Life caches gemaakt, ongeveer de helft van deze caches kan je nu nog gaan zoeken. Alle tafereeltjes lijken allemaal mooie pareltjes!

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Op blote voeten… in het spoor van de natuur. – GC175G0

Welk kind vindt het nu niet leuk om met zijn blote voeten buiten te spelen. Zo zal je ook deze cache op blote voeten kunnen zoeken want deze cache bevindt zich langs het blotevoetenpad in de Lieteberg in Zutendaal.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Superhelden Kindercache – GC5NR17

Deze multicache in Helchteren is geplaatst naar aanleiding van een verjaardagsfeestje voor kinderen. Je zal op 10 punten informatie moeten verzamelen om enkele kinderpuzzels op te lossen.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Berenjacht – GC9AMWG

Misschien ken jij ook wel het boek Wij gaan op Berenjacht? Wist je dat dit boek een inspiratiebron was voor een leuke trail waarbij de kinderen kunnen klimmen, vissen, … Een korte geocacheroute van 3 kilometer waarbij je 6 leuke caches en een bonus zal kunnen terugvinden. Lees alles over de Berenjacht geocache route in Beverwijk.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Over kabouterkes … – GC1Y3TH

Een simpele oppikker maar volledig in het thema van kabouters in de buurt van Maldegem.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Kabouter ontmoetingen – GC9Y2EP

Voor wie handig is met Wherigo caches (of voor wie dit wil uitproberen) die kan in de Merelbeekse en Moortseelse bossen en parkjes op zoek naar de vrienden van de kabouters. Tip: zet jouw geluid aan en kijk goed naar de kaart (hier verschijnt soms een roze vak waarin je moet stappen met de GPS). En de WhereYouGo app kan wel eens crashen, dus sla regelmatig jouw voortgang op. In totaal kan je 8 Wherigo caches vinden en 3 bonuscaches.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen ’t Struisvogelnest (kindercache) – GC2WFCT

’t Struisvogelnest is een kinderboerderij in Lier waar deze multicache verstopt ligt. Je zal de informatie bij de dieren op de boerderij moeten zoeken om de vragen te kunnen oplossen om zo de cache te vinden.

Geocaching attribuut - aangeraden voor kinderen Thomas de trein – GC1CF6Y

Deze kindercache multi kan je in Almere terugvinden. Bedoeling is dat je Thomas de trein mee helpt de weg terugvinden. Deze multicache is ongeveer 4 kilometer lang.

12 gedachten over “25 Geocaches voor Kinderen in België en Nederland”

  1. Ik heb op familieweekend in bungalowpark Molenheide de reeks gedaan van Sara de sprinkhaan met mijn neefjes en nichtjes. Dit bevind zich in het wildpark van Molenheide.

    Beantwoorden
  2. Ook Benjamins kaboutercache is leuk voor kinderen van zo’ n 4/5 jaar. Te vinden in De Bilt in het van Boetzelaerpark. GC8KBMY

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.