Wij gaan op Berenjacht – Geocaching Beverwijk

Eén van ons deed reeds aan Geocaching en besmette het andere lid van SirPoehie met het geocache-virus in 2019. Samen kwamen we al hele leuke caches tegen en we wilden meer. Uiteindelijk ontstonden ook onze eigen caches. Eén ding was zeker, dat moesten leuke caches worden waarbij jong en oud met veel plezier naar op zoek gaat.

Zo begon het al snel met Festung Ijmuiden, maar ook een trail werd veel besproken. De locatie die wij in gedachten hadden was een park in Beverwijk. Een mooi stukje natuur, die vaak vergeten wordt. Tot een aantal jaar geleden lag er in dit park ook al een Winnie-the-Pooh mini-trail. Deze was geplaatst door Fampooh, onze ouders. Deze trail werd enorm gewaardeerd. We ontvingen enorm veel leuke en enthousiaste logjes. Helaas moest de trail toentertijd vanwege persoonlijke omstandigheden wijken. Maar wij wilden hier weer graag een trail terugplaatsen.

Een spel van verboederen

De eerste plannen waren al ontstaan, zoals ideeën voor locaties en creatieve creaties voor caches werden bedacht. Totdat we ineens een bericht kregen van TeamLente via het account van Fampooh. Hoe hadden wij toch toestemming gekregen voor die caches van de Winnie-the-Pooh trail? Want zij wilden er wel een trail plaatsen. Oeps… maar wij ook! Echter bestaat voor alles een oplossing: we kozen om te verbroederen en samen een geocachereeks te plaatsen. Er werd meteen afgesproken in het park en ideeën werden uitgewisseld.

Ook TeamLente bleek een groot voorstander van creatieve caches en zo ontstonden de eerste concrete plannen. Wij wilden graag iets met Pooh of beren. TeamLente wilde vooral geocaches voor kinderen maken. Berenjacht was dan ook een mooi thema die aansloot bij beide wensen. Eenmaal thuis werden er caches ontworpen en ideeën via Whatsapp uitgewisseld. Toestemming werd aangevraagd bij de gemeente en de materialen, vooral beren, verzameld.

Echter kwam Corona weer opnieuw om de hoek kijken. Winkels gingen dicht en nieuwe caches mochten niet gepubliceerd worden. Ons project lag dan ook stil en een aantal maanden gingen er voorbij. Toen winkelen op afspraak mocht, werden er een aantal winkelafspraken ingepland. Maar iets vergeten, betekende dat we weer opnieuw een afspraak moesten maken. Toch hadden we met zijn alle besloten dat de trail uiterlijk in het voorjaar online zou moeten komen. Eind april hadden we dan ook alle caches gemaakt, waren de locaties gepeild en toestemming voor de eindlocatie geregeld. Deze vriendelijke man hadden wij verteld te rekenen op ongeveer 2 teams per dag (oef, dat werd iets meer).

Daarna konden we eindelijk de caches plaatsen en de pagina’s aanmaken. Eenmaal de caches ingediend, ging het snel. Een rondje van ongeveer 3km met 6 caches en een bonus was het resultaat. Binnen twee dagen stonden ze online, midden in de meivakantie. Met het gevolg dat er niet zoals verwacht 2, maar soms zelfs 15 teams op een dag kwamen!

Wij gaan op Berenjacht

Iedereen kent wel de berenjacht die kinderen tijdens de eerste coronagolf een bezigheid gaven. Deze zoektocht naar beren was gebaseerd op het gelijknamige boek: Wij gaan op berenjacht. Waarin de karakters verschillende soorten terreinen betreden en er niet onderdoor of overheen kunnen, maar er juist doorheen moeten. Dat was meteen een mooie basis voor onze Berenjacht reeks: zand, hout, steen, riet, bomen alles kom je bij deze trail tegen: gelukkig hoef je daar meestal niet doorheen!

Het is een echte trail voor jong en oud, waarbij ook je berenskills van pas komen: klimmen in bomen, evenwichtsvaardigheden, vissen,… : kortom alles is nodig. Wij als co’s (TeamLente en SirPoehie) kunnen enorm genieten van alle waardering die onze trail krijgt. Wij hebben ons doel dan ook bereikt: een leuke creatieve trail voor jong en oud maken. Kom deze korte geocachereeks snel zelf ontdekken: GC9AMWG

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.