Open eens een geocache met een Travel Bug

Geocaching blijft ons verbazen: regelmatig komen we nog wel eens bijzondere geocaches tegen. Zo ook deze Geocache in Aalter: Lock Box (GC3504D), een geocache die ons nooit zou opgevallen zijn ware het niet dat we deze leren kennen hebben via een trackable. Een trackable die de basis is van deze geocache: het is namelijk de sleutel van de geocache!

Een multi-cache met een bijzondere Travel Bug

Juli is een maand waarbij heel wat kinderen op kamp gaan, zo ook mijn dochter deze zomer. Door de omstandigheden gingen ze niet met de bus op kamp, maar mochten we haar helemaal afzetten in Hechtel Eksel: ideaal om te combineren met Geocaching in het mooie Limburg. Eenmaal afscheid genomen was van de dochter konden we eens kijken welke geocaches er in de buurt waren: een mooie multi-cache FC Geocaching (GC1C888), een oude cache uit 2008. Een rustige wandeling die we in 2 etappes afgewerkt hebben (gelukkig moesten we een weekje later de dochter ook terug ophalen).

In de cache was ook een Travel Bug (TB4KT24) aanwezig: een sleutel met een plaatje. Via TBscan snel even gekeken wat je moet aanvangen met deze trackable. Blijkt het een bijzondere TB te zijn: eentje waarmee je een geocache kan openen. Hop de rugzak in om thuis rustig verder eens te bekijken.

De sleutel tot een geocache

De sleutel van deze Travel Bug is bijzonder: want het is de enige mogelijkheid om de Lock Box geocache in Aalter te kunnen openen. Deze mysteriecache werd in 2011 geplaatst en is een eenvoudige voortuincache. De moeilijkheid van deze geocache is dat je de sleutel van het slot te pakken moet krijgen. En zoals je intussen weet is deze sleutel een reizende trackable die van geocache naar geocache reist.

Gelukkig voor zij die deze geocache willen vinden en openen: er zijn 2 sleutels waarmee je deze geocache open kan krijgen. 2 Travel Bugs die jou dus 2 kansen geven om deze bijzondere opdracht te voltooien.

Niet de enige van zijn soort

Wireless receiver required

Navraag bij een Geocaching reviewer leert ons dat er meerdere geocaches zijn met deze manier van verstoppen. Zo is er ook “BOMAXX” on tour (GC6ZEAB): net zoals bij de Lock Box in Aalter kan deze geocache enkel geopend worden als je een trackable in handen krijgt. Bij deze geocache is de trackable geen sleutel, maar een voorwerp waarmee je uiteindelijk de geocache te pakken zal krijgen. Een heel erg toffe cache trouwens, want als je de Geocaching attributen bekijkt in de listing van de cache staat er een attribuut tussen die niet zo vaak voorkomt. Waarom je een draadloze ontvanger nodig hebt, wordt jou duidelijk wanneer je de noodzakelijke trackable te pakken hebt gekregen voor deze geocache (TB7EPDR).

Ongetwijfeld zijn er nog gelijkaardige geocaches met dezelfde manier van verstoppen. Ken je er zo eentje? Laat het dan weten als een reactie op dit bericht.

Zelf een geocache maken die je enkel kan openen met een trackable

Je mag perfect zelf ook zo’n geocache maken. Via de reviewer kregen we volgende richtlijnen door voor deze soort geocaches:

  • Deze caches zijn op dit moment nog steeds toegelaten volgens de guidelines
  • Het is wel zo dat we nu bij het aanbieden van nieuwe caches minimaal 4 TB’s vragen met dezelfde info/sleutel/…. Dit omdat TB’s zoek kunnen raken, te lang bij één persoon blijven of in een te moeilijke geocache geplaatst worden.
  • Deze TB’s moeten allemaal rondreizen en dus niet in handen zijn van de CO zelf.
  • Het is ook de verantwoordelijkheid van de CO om te controleren dat de TB’s nog steeds in omloop zijn.

Hitchhiker: reizende geocaches

Former Traveling Cache

Bij sommige oude geocachers doen deze geocaches misschien wel een nostalgisch belletje rinkelen: vroeger bestonden er ook zogenaamde hitchhikers. Hitchhikers waren reizende geocaches die van geocache(r) naar geocache(r) gingen en werden verplaatst door andere geocachers. Soms kregen deze hitchhikers een doel mee om naar een bepaalde geocache of Geocaching event te reizen.

Dat doet veel denken aan de huidige trackables: deze reizende geocaches werden in 2017 dan ook allen gearchiveerd. Eigenaren van zo’n reizende geocaches kregen de kans om deze reizende geocaches door het leven te laten gaan als een trackable met een bijzonder icoon van een geocache met vleugeltjes.

2 gedachten over “Open eens een geocache met een Travel Bug”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.