8 Types geocachers. Welke ben jij?

Iedereen speelt het Geocaching spel zoals hij zelf wil en daar moeten we respect voor hebben. Aan de hand van hoe je het spel speelt kunnen we de geocachers wel gaan groeperen in verschillende types. Ontdek welk type geocacher jij bent.

😎 De sporadische cacher

Sporadische cachers vinden Geocaching plezant, maar zullen dit enkele doen wanneer ze tijd en zin hebben. Op spontane momenten halen ze hun gps of app nog eens boven en bekijken even wat er in de buurt ligt waarna deze weer voor enkele weken of maanden onder het stof verdwijnt.

🖐️ De kwantitatieve cacher

Geocachers die veel belang hechten aan statistieken zijn kwantitatieve geocachers. Ze willen zoveel mogelijk caches vinden en willen dat het liefst ook op iedere dag van het jaar doen. Deze cachers doen het liefst van al trails met veel caches en houden hun logs ook online zorgvuldig bij. In het Engels hebben ze specifiek voor deze cachers de term ‘Geocaching for the numbers’ uitgevonden.

⚗️ De meerwaardezoeker

Jinxy don't be fooled

Wanneer je als geocacher zorgvuldig enkele specifieke geocaches uitpikt dan ben je een meerwaardezoeker. De meerwaardezoekers kijken eerder naar de favorietenpunten die een cache heeft in plaats van het aantal kilometers deze van hun woonplaats verwijdert ligt. Geocachers die kwalitatief aan Geocaching doen komen mooie en inventieve caches tegen en hebben bewondering voor de tijd die een cache owner in het ontwerpen en maken van een cache heeft gestoken.

🥇 De goudzoeker

FTF log Operation Monkeys

Geocachers die er een sport van maken om zoveel mogelijk First To Finds (FTF) te halen zijn goudzoekers. Deze mensen houden hun mailbox nauwlettend in de gaten: op ieder moment kan er een nieuwe cache uitkomen waarna de race naar het maagdelijk wit logboekje begint. Deze mensen zijn als de dood voor een zilveren medaille (STF), want een tweede plaats voelt aan als verliezen.

🏃 De kilometervreter

Geocachers die graag hun wandelschoenen aantrekken of op hun stalen ros (beter bekend als fiets) klimmen zijn bekend als kilometervreters. Ze houden van het werk van lange adem en hebben dus een voorkeur voor multicaches met liefst zoveel mogelijk waypoints. Daarnaast lusten ze ook wel de langere geocache reeksen terwijl ze genieten van de prachtige omgeving om mooie plaatjes te maken voor op Facebook en andere social media.

🧩 De puzzelaar

Mysteriecaches zijn de favoriete caches van een puzzelaar. Deze cacher laat zijn brein het werk doen en gaat niet slapen voor hij ieder raadsel heeft opgelost. Gefrustreerd zal hij zijn wanneer de checker op rood blijft staan, maar blij als een kind zal hij zijn wanneer deze eindelijk groen licht geeft. Zelfvoldaan gaat hij op weg naar ground zero om dan de grootste moeite te hebben om het kleinood te vinden.

🛶 De Waaghals

De waaghals gaat geen uitdaging uit de weg. In bomen klimmen, varen, tussen rotsen klauteren, een waadpak aantrekken en een donkere natte tunnel induiken … Deze geocacher gaat op zoek naar de caches met een zo hoog mogelijke terreinrating. Daarnaast zal zijn auto steeds vol liggen met hulpmiddelen om de caches te pakken kunnen krijgen en voor de zekerheid zal hij meestal niet alleen op pad gaan.

⚙️ De allrounder

Allrounders zijn geocachers die bezeten zijn door Geocaching. Ze gaan naar verschillende Geocaching events om daar als eerste nieuwe reeksjes en inventieve caches te gaan ontdekken. Geocaching is met stip hun nummer 1 bezigheid en elk mogelijk gaatje in de agenda zal worden opgevuld met een queeste naar caches. Bij sommigen van hun staat de geocaching website zelfs ingesteld als homepage.

6 gedachten over “8 Types geocachers. Welke ben jij?”

 1. als ik ergens ben kijk ik altijd of er caches in de buurt zijn , geen moeilijke maar lekker de oppikkers. wil ook wel eens mijn best doen en puzzeln, maar ik ga niet de boom in , wel in de bergen in een grott

  Beantwoorden
 2. Wij zijn duidelijk allrounders, want wij vinden eigenlijk alles leuk. Alhoewel GEOrgCACHING ook wel een beetje richting een kwantitatieve cacher gaat, want aan de dag komt bij hem nooit een eind, dus ik rem hem wel eens een beetje af;-)

  Maar dat wij echt allround zijn, kun je wel zien in onze blogs. Wij doen echt van alles! Neem maar eens een kijkje op onze website, daar zie je de variatie aan geocaches die wij gedaan hebben de laatste 2 jaar.

  Wie zijn wij: https://dnffinder.blogspot.com/p/wie-zijn-wij.html

  Beantwoorden
 3. Wij ook allrounder… elk vrij moment met geocachen bezig… is het niet ten velde, dan is het oplossen vanuit de zetel… Gezonde verslaving noemen we dat… … Nog veel geocache- plezier iedereen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.