D5T5

De titel van dit stuk is een begrip dat heel wat geocachers wel zullen kennen. D staat voor Difficulty (moeilijkheidsgraad) en T staat voor Terrain (moeilijkheidsgraad van het terrein). Alle geocaches krijgen een D- en een T-waarde die aangeduid worden op een schaal tussen 1 en 5, waarbij 1 het makkelijkste is en 5 het allermoeilijkste. Dat het niet altijd even eenvoudig is om de moeilijkheidsgraad van een cache te bepalen kan je hier lezen.

In dit stuk willen we hebben over geocaches die een moeilijkheidsgraad hebben van 5 en een terreinmoeilijkheidsgraad van 5: de allermoeilijkste geocaches met ander woorden.

Welke caches hebben een D5T5 waarde?

Hopelijk ben je nog niet afgeschrikt van het feit dat er ook heel erg moeilijk te vinden geocaches zijn, dat kan trouwens om heel uiteenlopende redenen zijn. Laten we eerst even kijken hoe je deze geocaches kan vinden.

Gelukkig is dit eenvoudig te vinden via de filtering en moet je geen pocket query maken (maar het kan ook via een pocket qeury). Plaats de 2 bolletjes van Difficulty en Terrain helemaal rechts en start de zoekopdracht. Zo zie je dat er in België 46 D5T5 geocaches zijn en in Nederland zijn dat er 51.

Iedere D5T5 is anders

Bij het maken van een geocache, moet je deze ook online indienen en in één van de stappen voor het online indien van je cache, moet je ook een moeilijkheidsgraad en moeilijkheid voor het terrein meegeven. Wat voor de ene moeilijk is, zal voor de andere wat makkelijker zijn: dus niet iedere D5T5 zal even moeilijk voor jou zijn. Gelukkig kan deze info ook helpen om de moeilijkheid te bepalen.

D5T5 caches die echt de moeite waard zijn

Volgens ons is elke D5T5 wel de moeite waard als je ergens je tanden in wil zetten en niet vies bent van een fysieke uitdaging. Je kan ook altijd gebruik maken van de puzzelcodes om de moeilijke breinbrekers op te lossen.

Beneden alle peil! #bonus – GC6VTMH

Dit is de bonuscache van een reeksje van in totaal 10 geocaches die je allen kan vinden op het Apeldoorns kanaal. Je leest het goed: voor dit reeksje zal je kanalen, rivieren, bruggen en vooral water moeten overwinnen. Een bootje zal hier best wel eens van pas kunnen komen.

De Geflipte Multi – GC6Z7Z0

Bij deze multi-cache staat je een tochtje te wachten van 200 kilometer door Oost-Vlaanderen. Vertrekken doe je op de Grote Markt van Aalst en je zal een 8-tal waypoints moeten vinden. Gelukkig zijn er onderweg ook verschillende bonuscaches mee te pikken. Vergeet vooral niet om het nodige materiaal, waaronder een badeendje mee te nemen.

#75 Bertje 🐾 – GC7FXER

Je ziet dat dit nummer 75 is van een geocachereeks, en niet zomaar een geocachereeks! Deze geocachereeks bestaat uit 81 geocaches die samen een geo-art vormen. 81 is niet zomaar gekozen: ze vormen samen de Fizzy grid. Ontdek alles over beer Bertje geo-art.

Beer geoart - Brugse Beer 8

ništa nije istina! – GC4EGX4

De opgave begint al met een puzzel, een echte (online) legpuzzel. Hiermee zal je aan de slag moeten om de coördinaten te pakken te krijgen. Daarnaast weet je ook al dat je deze cache niet alleen te pakken kan krijgen en dat je zowel een bootje en een ladder nodig hebt. Klinkt toch veelbelovend?

Dans la grotte n°2 – GC3F91K

België is niet helemaal vlak en zeker niet hier in Pepinster. We hopen dat je iet of wat Frans kan, want alle info is in het Frans (extra moeilijkheid). Om deze cache te kunnen vinden zal je eerste de coördinaten moeten vinden in een andere cache en dan… ga je natuurlijk de grot in.

Pa’s gereedschapskist – GC6A3EV

Bij deze cache zal je toch wat expertise nodig hebben van gereedschap uit het verleden, of je zal flink aan de slag moeten met opzoeken wat alles is. Wij herkennen hier helemaal niets van! Iets doet ons vermoeden dat je op de eindcoördinaten ook wat handigheid nodig zal hebben om aan de slag te kunnen met de gereedschapskist.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.