8 Conclusies na het Geocaching Onderzoek 2018

De voorbije 5 weken kregen jullie telkens de resultaten voorgeschoteld van het Geocaching Onderzoek 2018. Hoog tijd dus om enkele conclusies te trekken uit deze resultaten. Wie nog niet alle resultaten heeft kunnen inkijken, kan ze hier terugvinden.

Deel 1 De gemiddelde geocacher
Deel 2 De mening van een geocacher
Deel 3 Geocache verstoppers (CO’s)
Deel 4 Geocaching events
Deel 5 Trackables & Woodies

🔎 Traditional caches zijn het populairst

We vroegen iedereen om aan te geven wat zijn favoriete type geocache was. Niet onlogisch dat de traditional geocache met 52,1% hier naar boven kwam: het is de meest voorkomende geocachetype in België en Nederland en alle andere cachetypes zijn pas in de jaren daarna in het spel geïntroduceerd. Van alle andere cachetypes scoren multi-caches (27%) en mysterycaches (14,9%) ook vrij hoog. Geocache reeksen/trails worden bovendien ook verkozen boven multi-caches.

🔎 We ontdekken graag

Het allerleukste aan Geocaching is het ontdekken van nieuwe plaatsen, dat was toch wat 36,8% van de deelnemers aangeduid heeft. Dankzij Geocaching komen we op vele plekjes die we anders nooit zouden leren kennen hebben. Vernielde en gestolen caches vinden we dan weer het minst leuke aan Geocaching: helaas is dit zo goed als onvermijdelijk aangezien niet iedereen afweet van Geocaching.

Geocache met landschap

🔎 Geo-arts zijn populair

81% is fan van Geo-arts: deze kleine kunststukjes op de Geocaching kaart schieten als paddenstoelen uit de grond. Iedere maand verschijnen er wel nieuwe geo-arts en dat vinden we best wel fijn!

🔎 Favorieten-punten vinden we wel degelijk belangrijk

Sedert enkele jaren kunnen Geocaching Premium members een favo-punt meegeven aan een cache die ze echt leuk vinden. En veel geocachers maken hier ook gebruik van, want liefst 40% gaat eerder op zoek naar geocaches met veel favorietenpunten dan andere caches. Misschien zijn we wel heel nieuwsgierig waarom een bepaalde geocache zoveel favo-puntjes krijgt.

Geocaching found

🔎 Geocachers laten graag andere kennis maken met een leuke plek of wandeling

2 op 3 CO’s plaatst een geocache om een leuke plek of wandeling aan andere geocachers te laten zien. Sluit ook goed aan bij de reden waarom we geocaching net zo leuk vinden: ontdekken van nieuwe plekken. 30% van de CO’s wil ook graag zijn ei kwijt en een creatieve cache aan andere geocachers laten zien.

🔎 Neem even de tijd voor een leuke log

Co’s appreciëren de logs die je schrijft, voor 1 op 3 is dat zelfs één van de belangrijkste redenen waarom ze ooit een geocache hebben geplaatst. Het is ook (bijna) de enige mogelijkheid om een CO te bedanken. Een punt, TFTC of gevonden zijn de vreselijkste logs om lezen voor een CO: dus neem even tijd en lees onze tips over de logging etiquette.

Geocaching met kinderen

🔎 We gaan massaal naar Geocaching events

Uit de deelnemers van het Geocaching Onderzoek blijkt dat liefst 65% reeds naar een Geocaching event is geweest. Het moet toch zijn dat geocachers graag in contact komen met andere geocachers, of willen ze als eerste de nieuwe caches ontdekken die op het event gelanceerd worden 🙂

🔎 Trackables zijn een leuke Geocaching bijzaak

Bijna 80% vind trackables leuk en ongeveer evenveel geocachers heeft ooit reeds een trackable gekocht of gekregen. Het mag je niet verbazen dat trackables immens populair zijn. Ondanks dat geocachers zich er van bewust zijn dat trackables vaak verdwijnen (61% gaf dit aan). Echter gaan we wel niet eerder op zoek gaan naar een cache met een trackable dan een cache zonder trackables.

 

Nog een EXTRA winnaar!

Inderdaad je leest het goed 🙂 . We hebben nog een allerlaatste winnaar die een Geocaching gadget wint. Ben jij deze winnaar? Ontdek het snel hieronder!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.