Geocaching Onderzoek 2018 – deel 4

Deel 4 van het Geocaching Onderzoek 2018 wijden we aan Geocaching events. Voor sommige geocachers de manier om andere geocachers te ontmoeten of leren kennen, andere geocachers moeten nog naar hun eerste Geocaching event.

Geocaching onderzoek 2018 - deel 4

We gaan best veel naar Geocaching events

65,3% van de geocachers is ooit naar een Geocaching event geweest. En gemiddeld is een geocacher reeds naar 18,77 events geweest. 12% van de geocachers heeft zelf al eens een Geocaching event georganiseerd.

Dat kunnen we best veel noemen! Als we kijken naar het type Geocaching event dat we reeds bijgewoond hebben, dan zijn de resultaten heel logisch: de meerderheid (goed 95%) is naar een gewoon Geocaching event geweest, 10,8% is zelfs reeds naar een Giga Geocaching event geweest.

Gewoon Geocaching event 95,3%
Mega Geocaching event 47%
Giga Geocaching event 10,8%
CITO 37,1%

Waarom gaan andere Geocachers niet naar Geocachig events

Bijna 35% is nog nooit naar een Geocaching event geweest: een heel pak van deze geocachers heeft hier geen behoefte aan of speelt Geocaching liever alleen. Bijna 30% heeft hier (nog) geen tijd voor en bijna 11% heeft hiervan nog nooit gehoord. Er zijn ook enkelingen (1%) die Geocaching events te duur vinden.

Geen behoefte aan 42,7%
Geen tijd 29,8%
Ik speel Geocaching liever alleen 14,3%
Ik heb nog nooit van Geocaching events gehoord 10,8%
Te duur 1%
Andere 1,4%

CITO-events worden positief onthaald

We vroegen aan geocachers die ooit naar een Geocaching event geweest zijn wat ze van CITO events vinden. Slechts een kleine minderheid vind dat dit niet bij Geocaching hoort (4,7%) of heeft hier nog nooit van gehoord (7,6%). Een heel pak geocachers vindt dit een leuk initiatief! Een groot deel van de geocachers (47,4%) probeert aanwezig te zijn, hierboven konden we al lezen dat 37,1% reeds naar een CITO geweest is.

Leuk initiatief, hier (probeer) ik aanwezig te zijn. 47,4%
Leuk initiatief, maar dit is niets voor mij 33,3%
Dit hoort niet echt bij Geocaching. 4,7%
CITO wadde? Nog nooit van gehoord 7,6%
Andere 7%

De meerderheid gaat in de toekomst nog naar Geocaching events gaan

We vroegen jullie ook of jullie in de toekomst nog naar Geocaching events zullen gaan? Het antwoord hierop is: JA! Liefst 92% van de geocachers die reeds naar een Geocaching event geweest zijn, zullen dat nogmaals doen en 56% die dit nog noiit gedaan heeft is van plan om dit ooit te doen. Twijfel dus niet om zelf in de toekomst een Geocaching event te organiseren!

Ga je nog naar Geocaching events gaan? Ja Nee
Reeds geocaching event gedaan 92% 8%
Nog nooit Geocaching event gedaan 56% 44%

 

Heb jij gewonnen?

Wie deelneemt aan het Geocaching onderzoek kan leuke Geocaching prijzen winnen (deelnemen kan nog steeds via deze link). Wil je weten of jij een van de gelukkige winnaars bent van deze week? Geef dan hieronder jouw mailadres op. Heb je niet gewonnen? Volgende week loten we de laatste geocachers die een leuk gadget winnen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

1 gedachte over “Geocaching Onderzoek 2018 – deel 4”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.