13 Geocache emoties die iedereen zal herkennen

Als geocacher val je van de ene emotie in de andere: van de vreugde van het vinden van een geocache tot de teleurstelling van een DNF. Hier een bloemlezing van enkele emoties die je tijdens het geocachen zal of kan ervaren. Laat gerust weten wat jouw Geocaching emoties waren bij jouw afgelopen zoektochten.

😆 Nieuwe cache voldoening

Eindelijk staat de cache online waar je de voorbije tijd zo hard aan gewerkt hebt. We weten dat er in sommige caches best wel wat werk kruipt: het is niet alleen de cachecontainer zelf maken, maar ook een ideale plek zoeken, toestemmingen regelen, een logboek maken en de geocache listing indienen en de foutjes eruit halen die de reviewer doorgeeft. Een nieuwe cache online krijgen geeft echt voldoening!

😂 Snelle vondst optimisme

Het gevoel van hoop en vertrouwen wanneer je toekomt op GZ van een D1/T1 cache. Je gaat er natuurlijk van uit dat je een makkelijke opraper zal tegenkomen, vlak voor aankomst op ground zero groeit dan ook het gevoel van een snelle vondst optimisme.

Geocaching Meme DNF

😲 Geocache verwondering/bewondering

Toekomen op een plek en een cache aantreffen waarvan je denkt, hoe lang is de cache owner bezig geweest met deze in elkaar te steken? Sommige caches moeten echt heel wat tijd gekost hebben om deze in elkaar te steken en daar kunnen we enkel maar bewondering voor hebben.

Jinxy Hansbekebrug cryptex

😡 Verloren/ vernielde cache teleurstelling

Iedere co zal het vroeg of laat ooit meemaken met zijn cache: de cache waar je zoveel tijd ingestoken hebt is verdwenen of verloren. De redenen waarom zijn legio en ondanks alle verwoede pogingen die je onderneemt om cache vernieling te voorkomen, de teleurstelling is er niet minder om wanneer je jouw cache kapot aantreft..

😒 DNF wanhoop

Dit gevoel krijg je wanneer de cache waar je het voorbije uur naar gezocht hebt niet gevonden hebt en besluit om het zoeken op te geven. Je hebt echt alle mogelijke plekjes afgezocht, maar je wordt tot wanhoop gedreven om toch die DNF te loggen.

🙃 Mysterie tevredenheid

Sommige puzzels zijn niet zo simpel op te lossen, maar wanneer je eindelijk het raadsel van een mysteriecache hebt kunnen oplossen dan kan je dag niet meer stuk. Denk maar eens aan alle puzzels van een geo-art die je moet oplossen en alle geheime code tabellen die je hebt moeten nalopen, geef toe: je bent er steevast toch enkele uurtjes zoet mee. Eenmaal klaar ben je ongelooflijk tevreden om eindelijk het veld in te gaan.

😓 Multi doorzettingsvermogen

Met een multi-cache ben je vaak enkele kilometers op pad waarbij je een (onbekend) aantal waypoints moet zoeken, de een al wat moeilijker dan de andere. En uiteindelijk heb je op het einde van de rit 1 geocache gevonden, je moet echt wel doorzetting hebben om een multi-cache tot een goed einde te brengen.

🙄 Trackable spijt

Je vond een grote geocache waarin één of meerdere trackables aanwezig waren. Voor je het wist zaten deze al in je zak waar je nu al spijt van hebt omdat deze uiteraard hun reis moeten verder zetten. Je zal dus nog eens op pad moeten om een geocache te vinden waar je trackables kan achterlaten.

Trackable Geocaching

😅 FTF nervositeit

Dit gevoel hebben geocachers die vliegensvlug vertrokken zijn op zoek naar die pas verschenen nieuwe cache om een FTF te kunnen scoren. De adrenaline pompt door je lichaam en de nervositeit neemt stilaan de bovenhand: zal jij er als eerste toekomen of is iemand jou al voor geweest.

FTF log Operation Monkeys

😢 STF verontwaardiging

Je zal niet altijd als eerste aankomen, sommige geocachers zijn gewoon dat tikkeltje sneller en jij was er pas als tweede: een Second To Find. Verontwaardiging: het gevoel dat je net te laat was om als eerste de cache te kunnen vinden.

😨 Muggle angst

Wanneer je probeert om onopgemerkt te blijven (stealth mode) en zeker niet op te vallen voor mugglers, dan vertoon je schrik voor muggle.

😱 Natte logrol ergernis

Je hebt dan eindelijk de cache gevonden, dan merk je dat de logrol helemaal doorweekt is.

Nat logboek geocaching

😵 Hoge D/T trots

Het gevoel van het vinden van een cache met een hoge D/T rating. Geef toe eenmaal je de 5/5 cache hebt kunnen loggen, zal je met een ongelooflijk trots gevoel huiswaarts keren.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.