7 zaken waarom DNF logs belangrijk zijn

Ken je het gevoel van het niet vinden van de geocache? Niks zo onprettig in het geocaching spel dan te moeten zeggen dat je de cache niet gevonden hebt. Net zoals je bij het loggen kan aangeven dat je een cache gevonden hebt, kan je ook laten weten dat je hem niet gevonden hebt. Een DNF of Did Not Find wordt jammer genoeg vaak niet gelogd, al dan niet doelbewust. Nochtans zijn er verschillende redenen waarom DNF-logs belangrijk zijn voor de kwaliteit van het geocaching spel.

Waarom  did not found logs belangrijk zijn

Did not find smiley – Indien je al even aan het zoeken bent op een locatie naar de cache en je deze maar niet te pakken krijgt, ook niet na het lezen van de hint, dan kan je ook even de voorgaande logs in de cache listing bekijken. Wanneer enkele geocachers die je voor gingen een DNF gelogd hebben, dan is er een grote kans dat de cache verdwenen is.

Did not find smiley – Indien uit voorgaande logs blijkt dat de cache nog gevonden is, is het belangrijk dat je dan zelf ook een Did Not Find log plaats. Zo kan je toekomstige zoekers van deze geocache laten weten dat jij de cache niet kon vinden en dat er eventueel problemen kunnen zijn.

Did not find smiley – Anderzijds kan het ook zijn dat de cache te moeilijk is voor jou, ook dan is een DNF log belangrijk. Het kan ook aangeven aan cachers dat het een moeilijke cache is om te vinden.

Did not find smiley – Een DNF-log is voornamelijk voor de cache owner belangrijk, DNF logjes zorgen er namelijk voor dat de cache eigenaar op de hoogte wordt gebracht of er al dan niet problemen zijn met de cache. Een cache eigenaar krijgt namelijk een melding telkens wanneer iemand zijn cache gevonden en online gelogd heeft. Bij 1 of meerdere DNF logs zal de cache eigenaar zijn cache moeten controleren en dat er eventueel onderhoud of vernieuwing van de cache nodig is.

Did not find smiley – Of indien hij toch niet verdwenen is dan zal deze cache veel moeilijker zijn dan de cache eigenaar voor ogen had. Op zijn beurt kan de cache eigenaar dan weer aanpassingen doen of hints geven zodat de cache toch gevonden kan worden.

Did not find smiley – Sommige caches kan je niet vinden op een plaats waar veel mensen zijn, een muggle-zone maw. Ook hier zijn DNF logs interessant: het kan bijvoorbeeld zijn dat op weekdagen hier veel mugglers zijn, maar in het weekend hier veel rustiger is. Geef in jouw DNF log dan ook aan dat je door het vele volk de cache niet kon vinden.

Did not find smiley – Om de kwaliteit van geocaching te bewaren zijn DNF logs belangrijk: iedere cache heeft zijn eigen geschiedenis en mede dankzij deze DNF logs bouwt een cache aan zijn geschiedenis en evolueert hij verder.

Tips voor niet gevonden geocaches

Eenmaal je de cache niet gevonden hebt, kan je ook nog altijd eens terugkomen voor een tweede kans. Het kan zijn dat je een mindere dag had en wel 100 keer over het kleinood heen had gekeken en dat je hem de volgende keer wanneer je gaat zoeken binnen de minuut zal vinden.

Volgen & bladwijzerHandig is ook om caches die je niet kon vinden te ‘volgen’, dat kan je voor iedere geocache doen rechtsbovenaan de listing pagina. Op die manier kan je toekomstige logjes volgen van de geocaches en kan je nalopen of de cache daadwerkelijk verdwenen is of niet.

Daarnaast kan je ook een bladwijzer meegeven aan geocaches die je niet gevonden hebt. Met deze bladwijzer kan je dan een pocket query maken van al jouw DNF caches. Vergeet uiteraard niet om de bladwijzer te verwijderen van zodra je de cache toch gevonden hebt.

Een gedachte over “7 zaken waarom DNF logs belangrijk zijn

  1. Jan Fillekes

    Laatst zag ik dat een cache (GC74PF0_88-stiekem-mei-alles (dh17) door een reviewer uitgeschakeld is, omdat deze een aantal keren niet gevonden is.

    Ik vond dit opmerkelijk, weet dat een NM kan leiden tot archivering maar had dit nog nooit gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.