Het fruitrondje van Maas en Waal

Wij zijn Teamjesvanheel en misschien ken je ons nog wel van de geo-art de Melkbus van Maas en Waal. Nadat enkele caches van deze reeks verdwenen waren, hebben we dit rondje in het archief gedaan. Maar dankzij de vele leuke reacties besloten we meteen om wat nieuws te maken en zo kwamen we op het idee voor een nieuwe geo-art: het fruitrondje van Maas en Waal.

Een appel als geo-art

Op de Geocaching kaart pronkt intussen een appeltje. We kozen voor dit stuk fruit omdat er verschillende fruitbomen te vinden zijn in de streek en die je ook zal tegenkomen tijdens deze Geocaching route. We gaven deze reeks met het Fruitrondje van Maas en Waal dan ook de toepasselijke naam. Dit fruitrondje gaat door de mooie en rustige polder van Dreumel en Alphen a/d Maas. Je komt langs het boerenleven en verschillende appelbomen, perenbomen en kersenbomen zullen jouw pad kruisen in deze omgeving. Verder is er genoeg leven van ooievaars, reigers en roofvogels maar ook hertjes, vossen en bevers leven in dit gebied. We hebben ze zelf nog niet gezien maar aan de schade van de bomen kun je zien dat ze hier leven.

Naast de mooie omgeving hebben we opnieuw geprobeerd om een mooi gevarieerd rondje te maken met verscheidene soorten caches: zo zijn er verschillende hengelcaches en is er ook een leuk puzzeldoolhof. Onderweg kan je 6 getallen terugvinden om de bonus bij elkaar te puzzelen. Het rondje is gemaakt om te fietsen of wandelen, met de auto zou het misschien ook nog lukken.

Tijdens dit rondje kan je ook nog enkele caches meepikken die op leuke plaatsen liggen en die zo goed als op de route te vinden zijn. Zo is er de camperplaats Ganzeheuvel (GC9TXTH) en het Alpacadoolhof (GC9YXCD) wat een boerenbed is waar je kan slapen in tenthuisjes. En ook ons Ommetje Nederland West Maas en Waal (GC9TJ45) ligt op de route en hier kan je bovendien van een lekker ijsje smullen.

Zelf op zoek gaan naar het Fruitrondje in Maas en Waal?

27 caches liggen op jou te wachten, maar los eerst de raadsels op. Het zijn heel eenvoudige raadsels waarbij je de fruitstukken moet vervangen door cijfers. Hierna kan je afzakken naar de polders in Maas en Waal waar een Geocaching route van 14 kilometer op jou ligt te wachten. Vergeet niet om de juiste tools mee te brengen en noteer de cijfers om de coördinaten van de bonus te pakken te krijgen. De eerste cache van deze reeks kan je hier terug vinden: GCA6ME6

Heb je nog niet voldoende met deze geo-art? We hebben nog enkele andere caches liggen in Dreumel, Wamel en Alphen a/d Maas. Zo kan je op zoek naar onze Team Lage Landen cache in Dreumel dat meteen ook een TB hotel is (GC8TVYJ). In Wamel kan je dan weer op zoek naar onze cache de Wamelse poort (GC9DAZW) die ook zeker en vast de moeite is. We wensen je alvast veel plezier met jouw zoektocht!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.