De Melkbus van maas en waal

Wij zijn Teamjesvanheel en in mei 2017 zijn we begonnen met geocachen toen we op vakantie waren. Zelf hebben we ook een aantal caches liggen in Dreumel. Zo kan je een Team Lage Landen cache vinden: Dreumel TB hotel de parkeergarage (GC8TVYJ) en we hadden ook de eer om een leuke Adventure Lab met bonuscache te plaatsen (Rondje Dreumel – GC914KH). Daarnaast verstopten we ook een cache in Wamel bij De Wamelse poort (GC9DAZW). Zelf gaan we natuurlijk ook vaak geocachen en daarbij hebben we zelf al een paar geo-arts gedaan, dus vonden we het tijd om er ook eentje te maken.

Maas en Waal: gekend voor zijn boerenbedrijven

Wij hebben een tijdje lopen denken naar het ideale thema voor onze geo-art. We zijn eerst begonnen met het zoeken naar de perfecte locatie: zo kwamen we uit bij de polder tussen Wamel en Dreumel. De streek hier is gekend voor zijn vele boerenbedrijven die vee houden en hieruit vloeide meteen ook het thema waarvoor we gekozen hebben: De melkbus van Maas en Waal. Koeien produceren immers veel melk.

Zoals veel geocachers in Nederland wel zullen weten, kan het wel even duren vooraleer je toestemming krijgt van de gemeente: dat was bij ons helaas niet anders, maar uiteindelijk hadden we onze goedkeuring te pakken. Intussen waren we wel al volop aan het knutselen gegaan en werden de puzzels in elkaar gestoken.

Geocachen in het poldergebied tussen Dreumel en Wamel

De ronde bevindt zich in een mooi en rustig natuur/poldergebied. Met uitzicht op vele grasvelden waar veel roofvogels, witte reigers en ooievaars leven. En niet te vergeten de dieren van de boerderij: je zal heel wat koeien voorbij zien komen.

Als je een klein stukje op weg bent dan kom je de Dreumelse berg tegen. Deze heuvel midden in de polder is nog een overblijfsel van de laatste ijstijd die ontstond door het verwaaide zand uit de rivierbedding. De heuvel wordt hier in de dorpsmond ook wel de Dreumelse berg genoemd, van een echte berg is hier natuurlijk geen sprake. Verder in dit rondje kom je ook langs een eendenkooi en ga je een stukje over het klompenpad wat door heel Maas en Waal loopt.

Ga jij mee op zoek naar de Melkbus van Maas en Waal?

De geocachereeks is ongeveer 12 kilometer lang waarbij je 30 geocaches (inclusief bonuscache) zal tegenkomen. Je kan kiezen om deze te voet, met de fiets of met de wagen te doen. Voor de geocaches zelf zijn er verschillende methodes gebruikt zoals petlings, leuke verrassingsbakjes en cameo’s. Vergeet natuurlijk niet om de juiste tooltjes mee te brengen, want die zal je wel degelijk nodig hebben. En onderweg verzamel je nog 6 cijfers om bij de onze bonuscache (GC9E6AA) te komen.

Op 18 december is deze geocachereeks online gekomen. Wij genieten er van hoeveel mensen onze ronde intussen reeds gedaan hebben of nog op de planning hebben staan. We gaan een paar keer per week de polder in om dingen te vervangen en/of als nodig is te maken. En voor de woodie liefhebbers: sinds kort hebben wij een Woodie ruilstation bij de bonuscache toegevoegd.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.