10 Geocaches om op te warmen voor het WK voetbal

Het WK voetbal komt er aan en dat betekent 1 maand lang elke dag voetbal. De komende weken zitten boordevol voetbal in een spannende landencompetitie. Sommige voetbalfans zullen de komende weken kunnen genieten van dit voetbalspektakel, anderen halen hun neus ervoor op. Wij gingen alvast even op zoek naar enkele ‘voetbal’-geocaches om alvast in de sfeer te komen voor het komende WK.

⚽ Extreem voetbal (GC87M5F)

Een leuke mysterycache die je in het dorp Lunteren kan terugvinden, gemaakt door de mannen van Extreem_Ede. De puzzel bestaat uit wat knip en plooiwerk waarbij je een voetbal in elkaar zal knutselen.

FC De Kampioenen

FC De Kampioenen is een heel erg populaire Vlaamse televisiereeks over de voetbalploeg FC De Kampioenen. Reden genoeg voor Joruvist om hier een leuke geocachereeks over te maken in Londerzeel en Steenhuffel. Ben je zelf fan van de televisieserie FC De Kampioenen? Dan moet je ongetwijfeld deze geocachereeks in Londerzeel en Steenhuffel komen zoeken. Lees alles over deze FC De Kampioenen geocaching route.

⚽ miloes03: kijk je mee? voetbal op tv (GC986H3)

Milo en Anneloes zijn dol op voetbal en dan vooral van het Nederlands elftal: ze supporteren bij elke wedstrijd en bekijken deze op tv. Kan jij hun helpen de cache te vinden?

⚽ Arteveldestadion (GC9VVW3)

Misschien wel een vreemde eend in de bijt van dit lijstje, maar wij vonden het toch de moeite om deze mee op te nemen in het lijstje. Deze cache ligt vlakbij het mooiste stadion van België: de Ghelamco Arena, thuishaven van KAA Gent. De grijze, grauwe industriezone heeft hier nu een prachtige voetbaltempel dat origineel het Arteveledestadion ging heten (intussen is deze naam gesneuveld voor een beetje sponsoring voor de projectontwikkelaar) Op deze plek kan je prachtige afbeeldingen nemen van de stadion en de brug. Op verschillende zomeravonden staan hier verschillende fotografen plaatjes te schieten.

Voetbalhelden (GC6R3XD)

Heel wat voetballers hebben hun eigen standbeeld gekregen en daar draait het ook om bij deze cache: zoek de naam bij ieder standbeeld van de voetballer en je hebt de cache binnenkort in handen.

City Life Apeldoorn

Voetbal kan ook met Playmobil: deze leuke poppetjes spelen in Apeldoorn een centrale rol bij de City Life geocaches van PH-tje. Misschien wel eens een leuke reden om af te zakken naar Apeldoorn?

Bonus Labcache Voetballen in Gouda (GC980MF)

Er is zelfs een Adventure Lab dat in het teken staat van voetbal. In Gouda zijn er immers 6 voetbalverenigingen waar je via deze Adventure Lab een bezoekje aan zal brengen, heb je alle 5 de lab caches gedaan dan kan je ook nog deze bonus cache meepikken.

79 – I ♥ Holland : Nederlands Voetbal (GC82PW7)

De I ♥ Holland geo-art ken je ongetwijfeld wel: een geocachereeks van liefst 100 caches! Een van deze caches gaat over het Nederlands voetbal, kan jij alle Nederlandse voetballers herkennen en de puzzel oplossen om de cache te vinden?

01 F.C. De Kampioenen (GC8WNQX)

F.C. De Kampioenen Clips - Posts | Facebook

Nog meer geocaches voor de gekendste voetbalploeg van Vlaanderen: FC De Kampioenen, deze legendarische tv-serie over een voetbalploeg heeft in Opwijk ook zijn eigen geocachereeks met 7 caches waarbij je na enkele puzzeltjes de hengelcaches uit de bomen kan vissen.

Bonus Kampioen (GC8PVXN)

Dat de Kampioenen een derde keer in deze lijst staan, toont aan dat ze ontzettend populair zijn. Wist je dat deze voetbalhelden ook hun eigen stripreeks hebben? In Ranst kan je een 10-tal caches vinden op een parcours van 9 kilometer.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.