Geocachen in en om Weerselo met de Koe Geo-art

Iets meer dan een jaar geleden hebben we onze eerste geo-art in Tubbergen gelanceerd en deze bleek succesvol. Toentertijd hebben we er ook een leuke blog over deze I love Bier geo-art geschreven. Door mooie logs en lovende berichten op de I love bier-route kregen we de drang een nieuwe geo-art te gaan maken.

Het nieuwe thema werd snel vastgesteld: koeien! Aangezien onze achternamen Koebrugge en De Boer zijn past dit thema ons perfect. Deze keer wilden we geen letters als geo-art, maar een plaatje. Het blijkt nog best lastig te zijn om de juiste virtuele coördinaten te koppelen aan de punten. Hier zitten nog wat schoonheidsfoutjes in, welke we nog gaan proberen op te lossen. Maar zo wisten we wel dat we 43 geocaches moeten voorzien om een koe op de kaart te krijgen. Met de opgedane kennis was voor ons snel duidelijk wie de grondeigenaren waren. Daarnaast konden we beter inschatten wat goede plekken zijn om geocaches te plaatsen.

Koe-le logboeken en caches

We wilden deze route perfectioneren ten opzichte van de vorige. Zo wilden we elke cache, maar ook elk logboek in thema brengen. Van de vorige route hebben we geleerd dat mini-logboekjes niet handig zijn voor een populaire route, dus we gingen voor minimaal petling-formaat. Om de logboeken betaalbaar te houden hebben we bij de bierroute vlechtstroken met een nietje erdoor gebruikt. Met washi-tape er omheen was de ervaring dat de boekjes goed bleven. Die tape bestaat ook met leuke koeienvlekken!

Om de caches in thema te krijgen werden onze beste vrienden weer de plaatselijke kringloopwinkels. Ongemerkt geef je dan toch wel veel geld uit aan verschillende koeien-snuisterijen. Van drinkbak tot aan kinderspeeltjes, alles was er te vinden. Het blijft heerlijk om simpele theedoosjes om te toveren tot koeienwalhalla’s.

Publicatie van de koe-ordinaten

Nadat onze eerste geo-art was gepubliceerd hebben we het de eerste weken erg druk gehad. Enerzijds met vragen beantwoorden over puzzels en kleine foutjes herstellen. Anderzijds met het vervangen van verdwenen of vernielde caches. Deze keer wisten we dus dat de nieuwe koeienroute gepubliceerd moest worden in een periode waarin we zelf ook tijd hadden.

Zodra de geo-art online kwam zagen we checkers in groen veranderen en gingen de eersten op pad. Sommige geocachers hebben ons op kleine afwijkingen kunnen wijzen en er was zelfs al een verdwenen cache. Nu bleek een verkeersbord vervangen te zijn en is de cache daarbij verloren gegaan. Dus snel op pad!

Zelf op zoek gaan naar de Koe Geo-Art

De Koe geo-art is een route van 17 kilometer met maar liefst 43 geocaches (bonus: GCA1R69). Alle geocaches kan je vinden in en om Weerselo door het mooie Twentse landschap. Alle puzzels zijn in het thema van de koe en daar hebben we zoveel mogelijk variatie in proberen brengen.

De I love bier-art staat op naam van Wuzzletje en bereikte binnen een jaar meer dan 1000 favo’s. De Koeien-art staat op naam van Ponto_Bovina. Stiekem hopen we dat de favo’s bij deze art sneller gaan dan bij de vorige.

Groeten, Bjorn en Femke a.k.a. Ponto_Bovina en Wuzzletje

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.