I Love Bier: geocachen in Tubbergen

Match made

Dan ben je vrijgezel en zoek je een leuke date via de standaard datingsapps. Vervolgens moet je plots hard gaan nadenken aan welke criteria een eventuele partner moet voldoen. Verrek, iemand uit de buurt die ook van geocachen houdt. Ponto_Bovina (Bjorn) en Wuzzletje (Femke) blijkt een schot in de roos!

Pigs-trail

De eerste dates vinden plaats tijdens corona-tijd, dus geocachen was een voor de hand liggend idee. Ook onze eerste vakantie samen stond veel in het teken van puzzels oplossen, zoeken en loggen. Enkele caches hebben een indruk achtergelaten. Als eerste de geo-art Pigs-trail in Zeeland. De puzzels waren goed op te lossen en de caches allemaal snel te vinden. Ook waren alle caches, groot of klein, allemaal in het thema gebracht. Overal varkens! Dan volgt er gauw de vraag: Is het een idee om zelf ook een geo-art te gaan maken? Dit is namelijk wel erg leuk!

Statistieken

Om een leuke toevoeging te doen aan onze statistieken zijn we op jacht gegaan naar een cache met (terrein)moeilijkheid 5. Bootje huren en het Veerse Meer op, onderweg naar “Veerse Meer cruise Schutteplaat” (GC5BZZM). Het weer was dusdanig onstuimig, dus het varen was een flinke belevenis. Wat ons betreft mocht de terreinmoeilijkheid wel naar 10! Eenmaal op het eiland nog de cache zien te loggen. Er waren veel satéprikkers nodig om de logbehuizing naar boven te krijgen. Het was een klus om er te komen, maar ook om hem te kunnen loggen. Ponto_Bovina was zo enthousiast dat hij het idee van de cache heeft gejat en er ook één heeft gemaakt. Voor mensen die dus eerst even willen oefenen voordat ze het Veerse Meer op gaan, log dan eerste deze even: Stokje voor stokje (GC9H6FQ)! 

Bier

Naast geocachen hebben we nog een leuke gezamenlijke hobby: bierbrouwen. Beiden zijn we gek op een speciaalbiertjes; Ponto_Bovina meer van een stout en Wuzzletje een tripel. We mochten allebei nog een labcache maken en we hebben besloten deze samen te voegen en er een mooie bonus aan te koppelen. We wilden deze in het thema ‘bier’ gaan doen. Echter kwamen we op te veel ideeën om in een labcache te doen. Uiteindelijk hebben we de labcaches ‘Op kerkepad in Oost-Twente’ en de bonus (GC9GTQ6) gemaakt. Een totaal ander thema, maar deze blijken een groot succes. Dan toch maar een geo-art in het teken van bier!

I love bier – locatie(s) 

Als eerste hebben we zitten kijken op de kaart waar bij ons in de buurt nog ruimte is voor een geo-art; ons oog viel op Tubbergen. Na een flinke tour met de auto door Tubbergen en omgeving hadden we rond de 45 mogelijk cachelocaties uitgemeten. Vervolgens hebben we contact opgenomen met de gemeente en deze de lijst met coördinaten doorgestuurd. De medewerker van de gemeente is serieus aan het werk gegaan en heeft vrij vlot gereageerd. Hij heeft helaas enkele locaties moeten afkeuren, of omdat deze grond privé-eigendom was of omdat deze tot de provincie behoorde. Er werd goed meegedacht door zelfs aanwijzingen te geven om caches enkele meters te verplaatsen zodat deze op gemeentegrond terecht kwamen en goedgekeurd konden worden. Ook hebben we contact opgenomen met enkele grondeigenaren: het boekenhuisje in Vasse, een mini-bieb bij het Mooi Leven huis in Tubbergen en Versteeg Vlees in Vasse. Uiteindelijk kregen we 39 goedgekeurde locaties!

I love bier – cachebehuizingen

We wilden natuurlijk niet alleen petlings, maar ook enkele grotere behuizingen maken. Menig kringloopwinkel is aangedaan. Doosjes, potjes, blikjes, kistjes en nog veel meer hebben we ingeslagen. Om ze een beetje aan te passen aan het thema hebben we reclamemateriaal gevraagd aan De Bierstudio in Hengelo (OV). Natuurlijk zelf ook het één en ander qua biertjes gedronken, zodat we mooie flessen hadden. Bah, wat vervelend! Hoe zorgen we dat alles waterdicht is? Hoe zorgen we dat er een logboek in past? Wuzzletje leeft zich helemaal uit in het knutselwerk en de zware klussen mag Ponto_Bovina klaren. Uiteindelijk hadden we 39 behuizingen!

I love bier – online

Na iets meer dan één jaar een ‘match-made-in-heaven-couple’ te zijn komt dan eindelijk onze bier-ronde online! Na een bevriende cacher te hebben gevraagd om te proefpuzzelen kon er een start gemaakt worden om cache voor cache de pagina’s aan te maken. Nadat dit was gelukt, konden we op pad om de caches te gaan verstoppen. Met een auto volgeladen petlings, gereedschapsklemmen, magneetdoosjes, grotere behuizingen en de makita gingen we op pad. Na een middagje werk hing/lag/plakte alles op de juiste plek. Nog even de coördinaten gechecked, en toen met een voldaan gevoel naar huis. Thuis de pagina’s nog een keer nagelopen en alles ingediend bij de reviewers.

Al snel hadden we een reactie. Een paar caches voldeden niet helemaal aan de richtlijnen (reclame), maar gelukkig konden we het snel oplossen. Toen we de goedkeuring hadden hebben we meteen een tijdstip afgesproken met de reviewer: vrijdagavond om 18.00 kwamen ze allemaal online. Al snel kwamen de eerste hulpvragen en konden we puzzelaars de goede richting op wijzen. Na enkele scherpe puzzelaars hebben we de laatste foutjes uit de puzzels kunnen halen.  Zodra de eerste cachers op pad waren kregen we de melding dat er al 2 caches waren verdwenen. Nadat er was voldaan aan de werkverplichtingen van Ponto_Bovina zijn we direct op onderhoudspad gegaan. Met in ons kielzog enkele cachers konden we de verdwenen behuizingen vervangen en kon er meteen gelogd worden. 

We begrijpen nu wel beter de keuze voor een petling bij grote ronden. Hij is waterdicht, roest niet en er past en redelijk groot logboek in. Wat ons wel verbaast is dat sommige petlings inclusief klemmen al snel verdwenen of kapot zijn gegaan. Binnen een week na publicatie hebben we reeds 2 onderhoudsrondes gehad en lopen we nog steeds achter de feiten aan. De volgende ronde staat alweer gepland. 

Ondanks dat weerhoudt het ons niet om te genieten van de leuke logs, favorietjes en reacties die we krijgen. Wil je deze geocachetrail zelf zoeken? Je kan een wandeling/fietstocht van ruim 15 kilometer verwachten, maar dan moet je eerst de raadsels oplossen. Te beginnen bij nummer 1 (GC9HY53). Onze plannen voor de toekomst? Traditionele caches, labcaches en een geo-art hebben we intussen gehad; nu dan maar een leuke nachtcache maken? Wie weet…

Groeten, Bjorn en Femke a.k.a. Ponto_Bovina en Wuzzletje

1 gedachte over “I Love Bier: geocachen in Tubbergen”

  1. Hè lieve mensen van deze mooie geocache bier route, in 1e instantie waren we positief over jullie vraag voor een cache in ons boekenhuisje minibieb Tubbergen. Maar het wordt een bron van ergernis, het zoeken naar het bierboekje betekent soms dat de hele kast op de kop wordt gezet. Wij proberen de kast overzichtelijk en netjes te houden, maar geregeld is alles weer verplaatst en chaotisch teruggezet….
    Het boekje zelf is al een poos verdwenen en ons gastenboek wordt gebruikt als notitieboekje. Mogelijk kunnen jullie hier wat aan doen, graag dat dit stopt!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.