Voertuigen geo-art in Tubbergen

Twee succesvolle geo-arts smaken naar meer. Dit is dan ook de reden dat we al aan het denken waren over een nieuw thema. Het moest een thema zijn waar voldoende materialen over te vinden waren en waar natuurlijk een mooie afbeelding als geo-art bij kon. Al snuffelend bij de verschillende kringloopwinkels kwamen we tot de conclusie dat voertuigen wel een haalbaar thema zou zijn. Er liggen genoeg auto’s, helikopters, treinen en fietsen te wachten op een nieuwe eigenaar. Langzaamaan begon de garage alweer vol te raken.

Dilemma: een nieuwe route of een rondje in het archief

Het idee stond vast: er komt een nieuwe geo-art! Gaan we voor een nieuwe route vlakbij onze andere twee routes of gaan we onze eerste geo-art I Love Bier archiveren? We hebben voor de laatste optie gekozen. 2 van de 39 geocaches waren namelijk al gearchiveerd. Hier was dusdanig vaak iets mee aan de hand dat het niet meer zinvol was om deze te blijven vervangen.

Ook waren veel cachebehuizingen door de weersomstandigheden wel een keer aan vervanging toe. Het was dus een goede reden om deze geocaching route in het archief te plaatsen. Als cache-legger ontwikkelen wij ons ook en willen wij onszelf elke keer overtreffen. We hadden onszelf al overtroffen met onze Koeien-route (GCA1BX3). Het was onze missie om de route voor deze nieuwe geo-art nog beter te maken.

Een paar maanden voor het archiveren van de I Love Bier route hadden we al via Facebook melding gedaan dat de route begin 2024 in het archief zou verdwijnen. Er waren nog enkele teams die op de valreep de route nog wilden doen. Zo was er ook Team de Graaf, zij wilden de route gaan doen op de dag dat wij wilden archiveren. Na wat app-contact is Team de Graaf voor ons het veld in gegaan en hebben zij onze route als laatste kunnen loggen en deze geruimd. Met een dubbel gevoel konden we toen alle 36 overgebleven caches archiveren.

Een nieuwe route en nieuwe geocaches

De I Love Bier geocaching route had een aantal punten die we graag wilden hergebruiken. Deze punten gaven namelijk de mogelijkheid om grotere behuizingen op te hangen en waren qua onderhoud erg prettig. Ook ligt er in de buurt van de route een boerencamping die een MIG (een jachtvliegtuig) op het terrein had staan. We kregen toestemming om hier ook een cache te mogen plaatsen. Dit past natuurlijk perfect binnen ons nieuwe thema.

Zo konden we een mooie route uitstippelen op de kaart. Deze keer wilden we weer zo veel mogelijk caches in thema zien te maken en ook wilden we wat veldpuzzels toevoegen. We hebben weer heerlijk kunnen fröbelen en ook onze nieuwe grote vriend de 3d-printer heeft meegeholpen bij het maken van enkele leuke 3D-geprinte cachebehuizingen. Twee dagen nadat de oude caches werden opgehaald, zijn we zelf het veld in gegaan om de nieuwe caches te plaatsen. De auto volgeladen en door de modder ermee. Vliegtuigen, raketten, auto’s, van alles is er geplaatst.

De schoonheidsfoutjes oplossen voor publicatie

Een tabel met fictieve coördinaten, puzzeloplossingen, fysieke coördinaten en overige informatie gaf ons in één oogopslag alle informatie die we nodig hadden om te verwerken. Hoe zorgvuldig je ook alle caches aanmaakt, helaas sluipen er altijd wel wat foutjes in. Gelukkig hadden wij een zeer oplettende reviewer die ons op de eerste foutjes wees en ons deze heeft laten wegwerken. Toen kwam de melding bij alle 36 caches: Morgenochtend rond 9.00 zullen de caches gepubliceerd worden.

21 februari 2024 rond 9.00 kwamen de caches online! Onze geo-art: Voertuigen (GCAH4MZ) was een feit! Dat alle puzzels goed op te lossen waren konden we merken aan het geringe aantal vragen dat we kregen. Enkele uren na het publiceren kwamen de eerste logjes dan ook al binnen. De eerste loggers hebben ons nog op een paar kleine foutjes gewezen. Gelukkig kon dit allemaal opgelost worden zonder coördinaten aan te passen. De waardering voor de route kunnen we goed meten met het aantal favorieten dat we krijgen. Superleuk om deze teller langzaam omhoog te zien gaan.

Na een paar dagen kregen we nog een bijzonder melding. Een cacher kwam bij nummer 20 van de route aan en zag dat twee geocachers onze behuizing uit elkaar aan het schroeven waren. Ze hadden de omschrijving waarin een code gegeven werd niet gelezen en besloten de cache uit elkaar te halen. De behuizing beschadigd achterlatend zijn ze weer vertrokken. Het zijn blijkbaar niet altijd muggles die de boel vernielen. We hopen dat dit niet te vaak gaat gebeuren, want er borrelen alweer ideeën voor een extra route!

Zelf op zoek gaan naar de Voertuigen geo-art

De geo-art voertuigen kan je in Tubbergen terugvinden: in totaal liggen er liefst 36 geocaches op jou te wachten om gevonden te worden. Verwacht je aan een tocht van 16 kilometer en het wordt aangeraden om deze met de fiets te doen. Neem voor de zekerheid een magneetstok en lampje mee en eventueel enkele leuke goodies om te ruilen in de bonuscache van deze route. Starten kan je doen bij nummer 1: GCAH4MZ

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.