3D-Printer geocaches

Enkele jaren geleden werd ik (geocachenaam LotteKobe) gebeten door de Geocaching microbe en het spel bevalt me heel erg goed. Zonder iemand op het hart te willen trappen zou ik wel kwijt willen dat het voor mij niet altijd een doosje van een foto rolletje moet zijn. Ik heb alle respect voor mensen die deze verstoppen en om ze te zoeken is het vaak wel leuk, alleen als je op stap gaat met kinderen mag het al iets meer zijn om je kids de interesse in Geocaching te laten behouden.

3D-printen

7 jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met 3D-printing. In het begin waren deze machines heel duur en dom, nu is het net andersom. Waarmee ik bedoel dat 3D-printers heel goed betaalbaar zijn en dat de technologie veel verbeterd is de afgelopen jaren.

Intussen heb ik met mijn huidige 3D-Printer al meer dan 450 uren geprint. Hiermee heb ik al allerlei creaties gemaakt en wat je niet direct in de winkel kan vinden (of soms te duur is) kan je zelf maken met je 3D-Printer. Ikzelf gebruik de Flashforge Finder om mijn creaties te maken, de dag van vandaag heeft deze 3D-Printer een prijskaartje van € 320 en onderstaande creaties heb ik allemaal met deze printer kunnen maken.

Zelf geocaches maken met een 3D-printer

Kan je 3D-printen met Geocaching combineren? Zeker! Zodoende ging ik op zoek hoe je zelf jouw cachecontainers kan printen. Op het net even Googlen naar geocaches om te printen en met succes. Zo kwam ik al snel uit op de website thingiverse.com, op deze website staat een handige zoekfunctie (zoek bijvoorbeeld op het trefwoord geocachen) waar je deze dan ook nog eens gratis kan downloaden.

Dan is het enkel nog printen. Ik print enkel met PLA omdat dat de meest milieuvriendelijke plastic is. Bovenadien kan je deze perfect behandelen met een primer en schilderen zodat deze waterdicht en of waterafstotend wordt. Ook heeft 3d printen met PLA de voordelen dat het zelden fout loopt.

Onze 3D Printer aan het werk

Blog geschreven door LotteKobe

1 gedachte over “3D-Printer geocaches”

  1. Leuk om wat te lezen over een 3D-printer in combinatie met geocaching. Wij zijn ook wel eens van zulk soort caches tegengekomen en ze waren echt prachtig! Dank voor het delen van je verhaal en de mooie foto’s.

    GeoKars
    (onderweg met GEOrgCACHING als DNF)

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.