Geocaching in Breda

Breda: de leukste stad van Brabant! Helaas zijn er niet heel veel geocaches in Breda en de kwaliteit van de meeste caches blijft een beetje achter, maar dat geeft niet: want dan is er genoeg tijd om te genieten van Breda zelf en wat het te bieden heeft.

In dit stuk neem ik je mee naar een paar caches die ik zeker het vermelden waard vind als je wil geocachen in Breda. Zelf beoefen ik deze hobby sinds eind 2014 en de meeste caches die ik hier beschrijf heb ik dan ook al lang geleden gevonden. Ik hoop dan ook dat ze nog net zo leuk zijn als toen ik ze jaren geleden heb gedaan.

Wat te doen vandaag in Breda? Ontdek de stad met geocaches.

Een van de eerste geocaches die ik heb gevonden (mijn allereerste is dit jaar gearchiveerd, dus die kan ik niet meer beschrijven) was Trippel naar het kinderboek (GC10QH0). Een leuk wandelingetje door het bos met niet al te moeilijke vragen. Aan het eind vonden we een grote doos vol kinderboeken om te ruilen. Een feestje voor onze dochter die ook mee was natuurlijk. Na lang wikken en wegen dan toch het allermooiste boek er uit gekozen en een paar andere boeken terug gelegd. Ik zag dat er recent onderhoud is gepleegd, dus ik hoop dat hij nog steeds zo mooi gevuld is als jaren geleden.

Toen werd het tijd voor iets meer avontuur. Klimgerei heb ik niet, maar gewoon op eigen kracht een boom in is natuurlijk altijd leuk. En dat kan heel goed in de Trappetjesboom (GC3B0G9). Niet te hoog, veel steun voor je handen en voeten en dus ook goed te doen voor de kleinere mens. Wel een druk punt, dus mensen kijken wel eens raar op vanuit de auto.

Weinig caches in de binnenstad van Breda

Als je op de Geocaching kaart kijkt, zal je niet veel geocaches in het centrum van Breda terugvinden. Diegene die er liggen zijn wel de moeite! Zo is er een leuke puzzel: Tijd voor… (GC3Q321). De cache zelf stelt niet zo veel voor, maar de locatie waar deze te vinden is is des te leuker. Het ligt een eindje van de originele coördinaten af, maar zeker op zondagmiddag, een aanrader om te bezoeken. Proost!

En als we dan toch Bourgondisch bezig zijn: Bourgondisch Breda (GC4JNRE) is ook leuk om te doen, vooral als je er echt lekker de tijd voor neemt. De cachebeschrijving begint tenslotte met de belangrijke woorden: Breda heeft de hoogste kroegdichtheid per inwoner van Nederland. Tja, dan weet je het natuurlijk wel! Ook een toepasselijke eindlocatie. Toen wij deze cache gedaan hebben speelde er een bandje, dus het werd later en later, maar het was erg gezellig!

Om nog meer van de binnenstad te weten te komen is het Bredaas kwartet (GC329YZ) ook een aanrader. Een lekkere wandeling langs vele leuke plekjes.

Geocachen rond Breda

Wat meer uit de richting ligt Breda 70 jaar bevrijd (GC57BB2). Inmiddels hebben we recent de 75-jarige bevrijding door de Polen uitgebreid gevierd. Voor deze cache moet er eerst gepuzzeld worden over oorlog en bevrijding. Altijd indrukwekkend en goed om deze dingen nooit te vergeten. Voor deze cache heb ik een keer terug moeten komen, omdat we de eerste keer dat we er stonden wel erg uitgebreid werden bekeken door de boer. Daar voelden we ons toch te ongemakkelijk bij. De tweede keer was er gelukkig niemand, maar het bleef een beetje ongemakkelijk voelen. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en toen schrokken we ons rot. Een mooi gemaakte cache konden we toevoegen aan ons lijstje gevonden caches.

Tenslotte zijn er nog een paar T5 geocaches die ook leuk zijn, ik heb er zelf nog maar 2 van gedaan, maar leuk zijn deze uitdagingen zeker. Zo is daar De-Verkes eiland van Breda (GC3CD5W) waar mijn vriendin en ik speciaal een waadpak voor hebben aangeschaft. En wat een lol hebben we gehad. De kinderen trouwens ook, die stonden ons aan de kant hard uit te lachen toen wij niet wisten hoe snel we weg moesten komen voor een paar ganzen. Dochterlief en ik zijn in april voor het eerst een echt hoge boom in gegaan: Lekker de hoogte in! (GC3AYPZ). We vonden het in eerste instantie allebei een beetje spannend, maar we hebben nu de smaak te pakken en dit willen we wel vaker doen!

Je ziet het, ook in Breda kun je je op allerlei manieren prima vermaken met onze mooie hobby. Ik ben zelf bezig met een multi in Princenhage (een wijk in Breda-West), maar die zal wellicht nog wel even op zich laten wachten. Ik hoop er iets leuks van te kunnen maken.

Happy geocaching!

Groetjes Eftelaar.

8 gedachten over “Geocaching in Breda”

  1. Hoi even een reactie over de caches in Breda, als CO van een redelijk nieuwe multi in Breda. Er is de laaste tijd wel wat bijgekomen.

    Beantwoorden
  2. Ik ben van plan er een te gaan plaatsen in de buurt van de Big Funnel Man. Ben nog aan het uitzoeken hoe het allemaal moet en wat ik allemaal moet regelen.

    Beantwoorden
  3. Ik probeer een multicache in te dienen in Breda maar ik kom na stap 4 niet verder. Weet iemand hoe dit op te lossen. Alles ingevuld en op groen maar na knop aanklikken opslaan en bekijken gebeurd er niets. Is jammer, want is een mooie multi.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.