10 nachtcaches om de donkere dagen door te komen

Het is weer die tijd van het jaar dat het snel donker wordt, ideaal dus voor nachtcaches! Verzamel je zaklamp en UV-licht, zoek enkele geocachevrienden om een nachtelijk avontuur te beleven met nachtcaches. In België en Nederland liggen er ook enkele nachtcaches, wij gingen op zoek naar 10 leuke nachtcaches die ongetwijfeld hoog op je todo-lijstje moet komen. Welke nachtcache(s) heb jij reeds gedaan en hoe verliep jouw nachtelijk avontuur?

  Witch K-Night 2 – GC42G0M

Wanneer je een behekste uitdaging wil aangaan, dan moet je ongetwijfeld afzakken naar Geel voor deze nachtcache. Ondanks dat je slechts 4 kilometer hoeft af te leggen, zal je ongetwijfeld toch enkele nachtelijke uren bezig zijn om deze nachtcache tot een goed einde te brengen.

11.111.1111 Lanaker Canals Trail – GC38XNA

Rond de kanalen van Lanaken kan je meer dan 100 caches van deze trail terugvinden. De laatste caches van deze reeks (te beginnen vanaf 11.000.1011) zijn nachtcaches. Zo ook deze bonuscache waarbij je zaklamp goed van pas zal komen!

 The mystery of darkness – GC3AA6Y

In de buurt van Grammene en Wontergem kan je enkele nachtcaches terugvinden van CO jostje. The mystery of darkness is een mysterycache die je zal kunnen vinden als je de tips uit de 6 multicaches van deze nachtcachetrail hebt kunnen verzamelen. De caches gaan van ‘makkelijk’ tot moeilijk als je deze in de juiste volgorde (van 1 tot 6) loopt.

 Wakkere wolven – GC8E4ZG

Deze nachtcache is een kleine reeks van 9 caches die verspreid liggen over een parcours van 8,5 kilometer. Je moet op zoek gaan naar weervolven die jou een hint geven waar je de volgende cache (of is het een slachtoffer?) zal terugvinden. Geocaching projectie zal je hierbij kunnen helpen.

 Het mysterie van de ontvoerde prijskoe – GC1FVZR

In Veluwe is Boer Bertus zijn prijskoe gestolen. Het enige dat hij weet is dat hij naar een telefoonnummer de naam van zijn koe moet doorsturen vooraleer hij alle informatie krijgt om het losgeld te kunnen betalen. Deze mysteriecache lokt ieder jaar verschillende geocachers – ontrafel de puzzel en ga in het donker aan de slag met deze nachtcache!

[GLE13] Nacht van Ninox – GC4K60X

Voor deze nachtcache zijn de Cranendonckse bossen het schouwtoneel voor een spectaculaire wandeling. Bij deze multicache is het jouw doel om het mysterie te ontrafelen van de duistere schimmen en vreemde geluiden die ’s nachts in de bossen gehoord worden.

 Operation Night Thunder – GC523N6

Voor deze missie moet je in Donderen zijn. Bedoeling is dat je het Russische leger weghoudt van het verlaten munitiedepot in Donderen. Nadat je de code hebt kunnen kraken wacht je een missie van 6 kilometer waar je via fireneedles van punt naar punt geloodst zal worden. Deze cache werd ook Parel van het Jaar in 2014!

 In ’t UV-spoor van Klaas Vaak – GC6X5MX

Dit is een multi-cache geplaatst door CO BeeksePythagoras: om deze te kunnen vinden zal je 10 waypoints moeten vinden aan de hand van UV lampen die de CO beschikbaar stelt voor deze cache. Heel leuk omdat in het bos heel wat objecten hierdoor oplichten terwijl je aan het zoeken bent. Ontdek in dit stuk meer over deze nachtcache.

The Silent Darkness of the R6 – GC7VXGN

Een nachtcache die zeker ook op je lijstje moet komen is deze die je kan vinden in Mechelen. Je valt van de ene verbazing in de andere: deze cache zit zo goed in elkaar en als je denkt bij een waypoint dat het niet meer beter kan: het einde blaast je gewoon weg! Lees alles over The Silent Darkness of the R6 in een fijne blog!

 De vette buit – GC7E8YC

Aan de rand van Nunspeet hebben enkele boefjes roofovervallen gedaan en er staan nog enkele op de planning. De vette buit is een reeks van 4 nachtcaches (1 multi-cache, 1 letterbox, 1 mysterie-cache en een wherigo) waarbij je ongezien op zoek moet naar de grote buit.

2 gedachten over “10 nachtcaches om de donkere dagen door te komen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.